Cyprus

Cyprus

Vakantie Cyprus

Ik lig op een strandstoel aan de rand van het zwembad te zonnebaden. Ik verblijf hier in een heel rustiek en authentiek vakantieverblijf. Ik word compleet in de watten gelegd door de lieve eigenaren Klea en Andreas. Zij weten me allerhande leuke anekdotes te vertellen over dit unieke eiland. Ze nodigen mij uit om met ze te dineren. Op het menu staat het traditionele gerecht lam met aardappel uit de steenoven! Dat wordt smullen. Dit wordt genieten deze vakantie op Cyprus.

Meer over Cyprus

Bezienswaardigheden op vakantie in Cyprus

Na een tijdje aan het zwembad geluierd te hebben is het tijd om mijn wandelschoenen aan te trekken en op ontdekking te gaan om te zien wat een vakantie op Cyprus allemaal te bieden heeft. Ik ga vandaag Choiroskoitia bezoeken, een archeologische site die dateert van voor Christus. Ik moet er wel even voor stappen want de site ligt op de helling van een heuvel. Buiten de authentieke ruïnes, waar ik de restanten van bewonder, hebben ze even verder een reconstructie neergezet. Leuk om te zien hoe het er moet uitgezien hebben en toch nog de unieke ruïnes te kunnen ontdekken. Om de nederzetting nog authentieker te maken, zijn de oorspronkelijke bomen, planten en bloemen terug geplant zoals het oorspronkelijk eruit heeft moeten zien. Het heeft echt iets magisch al die historie in deze prachtige groene omgeving. Let op: op Cyprus rijdt men links!

Culinaire reizen door Cyprus

De Cypriotische keuken kent veel gelijkenissen met de Griekse keuken. Echter zijn er ook veel Turkse en Italiaanse invloeden wat tot heerlijke gerechten leidt. Op reis in Cyprus sla ik nooit een bezoekje over aan één van de vele authentieke taverna’s. Ik bestel dan meestal een meze zodat ik allerlei kleine gerechten kan proeven en de authentieke lokale keuken meer kan ontdekken. Onder andere de gegrilde halloumi, een schapenkaas, staat steeds bovenaan mijn lijstje favorieten. Tip: Deze unieke kaas is ook heerlijk als snack tussendoor.

Zonnige groetjes uit het unieke Cyprus!

Cyprus heeft warme zomers en zachte winters. In de zomer kan ik hier zalig luieren aan het strand en in de winter maak ik lange wandelingen door de prachtige ruwe natuur. Dit eiland is een unieke mengelmoes van ongerepte natuur, rauwe kuststroken, smalle bergweggetjes en authentieke dorpjes. O ja, niet geheel onbelangrijk; in de zomer is dit één van de meest zon zekere gebieden van Europa en loopt de temperatuur doorsnee op tot (ver) over de 30 graden. In de winter kan er zo nu en dan wat meer regen vallen, maar dit blijft doorsnee wel beperkt. De temperatuur blijft met zo’n 20 graden er wel heel prettig!

close

De mooiste ontdekkingen op Cyprus

Ver weg van de massa