Wit, witter, witst… En dan die blauwe zee, daar beneden… Denkend aan mijn vakanties op Santorini zie ik tal van prachtige beelden voor me. En ik heb geluk: ik leerde er Melina kennen, die me vol passie over haar eiland vertelde en me meenam naar de allermooiste plekjes van Santorini!

1. Het witte stadje Oia

Bijna iedereen kent wel de plaatjes van Santorini: tientallen witte huisjes, bovenop elkaar gebouwd, gelegen op een berg met machtig mooi uitzicht op de kust voor Santorini. Een van de plekken waar deze foto’s genomen kunnen zijn, is het lieflijke dorpje Oia. Zonder twijfel mijn favoriete plek op Santorini! In Oia is het heerlijk rondstruinen over de vele witte trapjes, door de smalle straatjes, langs gezellige tavernes… Als het even kan blijf ik in Oia wachten op die magische zonsondergang!

2. Wandelen tussen Fira en Oia

Een ander typisch wit dorpje in Santorini is Fira. Tussen Fira en Oia loop ik samen met Melina een heerlijke wandeling over de rand van de krater. Daar worden we beloond met prachtige panorama-uitzichten.

3. Mijn favoriete strand op Santorini: Red Beach

De stranden van Santorini zijn gek genoeg totaal anders dan stranden in de rest van Griekenland. In Santorini zijn ze namelijk zwart. Het meest bijzondere strand van Santorini vind ik toch wel Red Beach, dat naast de zwarte vulkaankleur ook een rode roestkleur heeft. Melina en ik bezoeken het strand in het voorjaar, waardoor het nog niet erg druk is. In de zomer is dat echter wel anders, meent Melina.

4. Met de boot naar de Kameni-eilanden

Als het even kan, maak ik tijdens mijn vakanties een boottrip. Ook Santorini leent zich hier perfect voor! Voor de kust van Santorini liggen namelijk de Kameni-eilanden, bestaande uit Nea Kameni en Palea Kameni. Op Nea Kameni wandel ik samen met Melina in een klein half uurtje vanaf Erinia naar de krater van het eiland. Als ik nog niet genoeg moois heb gezien, is dat nu wel het geval…

5. Wijn proeven op Santorini

Lokale wijnen: ik ben er dol op! Als het even kan, bezoek ik tijdens mijn vakanties een wijnboer. De verhalen die dan volgen, zijn altijd weer om te smullen. Vol verwondering luister ik naar de passie van wijnboeren. Zo ook op Santorini, want ook hier wordt wijn verbouwd. Bij wijnhuis Boutari laat ik me verwonderen en verrassen door heerlijke wijn uit Santorini. Meteen een mooi souvenirtje voor thuis!

Uniek overnachten op Santorini

Benieuwd naar de unieke plekjes die ik ontdekte op dit Griekse eiland? Bekijk dan snel mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Wit, witter, witst… En dan die blauwe zee, daar beneden… Denkend aan mijn vakanties op Santorini zie ik tal van prachtige beelden voor me. En ik heb geluk: ik leerde er Melina kennen, die me vol passie over haar eiland vertelde en me meenam naar de allermooiste plekjes van Santorini!

1. Het witte stadje Oia

Bijna iedereen kent wel de plaatjes van Santorini: tientallen witte huisjes, bovenop elkaar gebouwd, gelegen op een berg met machtig mooi uitzicht op de kust voor Santorini. Een van de plekken waar deze foto’s genomen kunnen zijn, is het lieflijke dorpje Oia. Zonder twijfel mijn favoriete plek op Santorini! In Oia is het heerlijk rondstruinen over de vele witte trapjes, door de smalle straatjes, langs gezellige tavernes… Als het even kan blijf ik in Oia wachten op die magische zonsondergang!

2. Wandelen tussen Fira en Oia

Een ander typisch wit dorpje in Santorini is Fira. Tussen Fira en Oia loop ik samen met Melina een heerlijke wandeling over de rand van de krater. Daar worden we beloond met prachtige panorama-uitzichten.

3. Mijn favoriete strand op Santorini: Red Beach

De stranden van Santorini zijn gek genoeg totaal anders dan stranden in de rest van Griekenland. In Santorini zijn ze namelijk zwart. Het meest bijzondere strand van Santorini vind ik toch wel Red Beach, dat naast de zwarte vulkaankleur ook een rode roestkleur heeft. Melina en ik bezoeken het strand in het voorjaar, waardoor het nog niet erg druk is. In de zomer is dat echter wel anders, meent Melina.

4. Met de boot naar de Kameni-eilanden

Als het even kan, maak ik tijdens mijn vakanties een boottrip. Ook Santorini leent zich hier perfect voor! Voor de kust van Santorini liggen namelijk de Kameni-eilanden, bestaande uit Nea Kameni en Palea Kameni. Op Nea Kameni wandel ik samen met Melina in een klein half uurtje vanaf Erinia naar de krater van het eiland. Als ik nog niet genoeg moois heb gezien, is dat nu wel het geval…

5. Wijn proeven op Santorini

Lokale wijnen: ik ben er dol op! Als het even kan, bezoek ik tijdens mijn vakanties een wijnboer. De verhalen die dan volgen, zijn altijd weer om te smullen. Vol verwondering luister ik naar de passie van wijnboeren. Zo ook op Santorini, want ook hier wordt wijn verbouwd. Bij wijnhuis Boutari laat ik me verwonderen en verrassen door heerlijke wijn uit Santorini. Meteen een mooi souvenirtje voor thuis!

Uniek overnachten op Santorini

Benieuwd naar de unieke plekjes die ik ontdekte op dit Griekse eiland? Bekijk dan snel mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.