Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Madeira, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik zie de prachtige landschappen vol met kleurrijke bloemen weer voor me. De ruige kusten, de kliffen, de overweldigende uitzichten… Madeira heeft een plekje in mijn hart veroverd! Natuurlijk deel ik graag mijn tips voor bezienswaardigheden op Madeira tijdens jouw vakantie met je.

Rondtoeren langs de kliffen

Madeira is één van mijn favoriete eilanden voor een roadtrip! De indrukwekkende landschappen maken het fantastisch om hier rond te rijden. Een mooie bestemming is Eiro do Serrado, waar een schitterend uitzicht op me wacht. Voor ik het goed en wel doorheb, ben ik gehuld in een witte waas. Weer een kwartier later trekt de witte waas weg en is het uitzicht weer magnifiek. Van een local op het eiland hoor ik dat dat niet zo gek is: de wolken komen en gaan op Madeira, helemaal bij dit uitkijkpunt. Een indrukwekkende ervaring!

Dolfijnen spotten vanaf de boot

Dolfijnen: voor mij blijven het magische dieren. Inmiddels heb ik al een paar keer dolfijnen gesport, waaronder op Sardinië. Maar ook op Madeira heb ik het geluk aan mij zijde. Tijdens een boottocht gaan we op zoek naar ze. Eenmaal de dolfijnen in mijn vizier, kan ik niet anders dan vreugdesprongetjes maken. Wat blijft dit toch bijzonder!

Bezoek de kleurrijke hoofdstad Funchal

Eerlijk opbiechten: niet altijd ben ik even fan van steden. Liever zoek ik rustige dorpjes op, ver weg van de massa. Maar sommige steden zijn zo charmant dat ik ze alleen maar in mijn hart kan sluiten. Zo ook Funchal, de hoofdstad van Madeira. Deze stad aan de kust van Madeira zit vol met sfeervolle, kleurrijke huisjes, straatjes en pleinen. De palmbomen, zee van bloemen en kleine stadsstrandjes maken Funchal af: wat een heerlijke stad! 

Drink Poncha: het lokale drankje van Madeira

“Mmmm…” Het is het enige wat ik kan uitbrengen als mijn goede vriend Pablo op Madeira me hun lokale drankje Poncha voorschotelt. De trots in zijn stem is groot als hij vertelt hoe dit lokale drankje van Madeira wordt gemaakt. Het blijkt een bom aan vitamines en fruit, gemengd met honing en alcohol. Mijn tip? Zoek een knus barretje op en laat je verrassen door een lekkere Poncha!

Badderen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Ik ben dol op mooie stranden, maar even zo bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Van strand is hier niet echt sprake, wel van zwarte lavarotsen met daarin unieke wateren waarin ik me een uur lang dompel. De wilde golven van de zee zorgen ervoor dat de natuurbaden goed gevuld blijven. Een indrukwekkend spektakel…

Uniek overnachten op Madeira

Kan jij niet wachten om een bezoekje te brengen aan deze plekjes op dit Portugese eiland? Ik licht graag mijn favoriete adresjes op Madeira uit.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik terugdenk aan mijn vakanties op Madeira, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik zie de prachtige landschappen vol met kleurrijke bloemen weer voor me. De ruige kusten, de kliffen, de overweldigende uitzichten… Madeira heeft een plekje in mijn hart veroverd! Natuurlijk deel ik graag mijn tips voor bezienswaardigheden op Madeira tijdens jouw vakantie met je.

Rondtoeren langs de kliffen

Madeira is één van mijn favoriete eilanden voor een roadtrip! De indrukwekkende landschappen maken het fantastisch om hier rond te rijden. Een mooie bestemming is Eiro do Serrado, waar een schitterend uitzicht op me wacht. Voor ik het goed en wel doorheb, ben ik gehuld in een witte waas. Weer een kwartier later trekt de witte waas weg en is het uitzicht weer magnifiek. Van een local op het eiland hoor ik dat dat niet zo gek is: de wolken komen en gaan op Madeira, helemaal bij dit uitkijkpunt. Een indrukwekkende ervaring!

Dolfijnen spotten vanaf de boot

Dolfijnen: voor mij blijven het magische dieren. Inmiddels heb ik al een paar keer dolfijnen gesport, waaronder op Sardinië. Maar ook op Madeira heb ik het geluk aan mij zijde. Tijdens een boottocht gaan we op zoek naar ze. Eenmaal de dolfijnen in mijn vizier, kan ik niet anders dan vreugdesprongetjes maken. Wat blijft dit toch bijzonder!

Bezoek de kleurrijke hoofdstad Funchal

Eerlijk opbiechten: niet altijd ben ik even fan van steden. Liever zoek ik rustige dorpjes op, ver weg van de massa. Maar sommige steden zijn zo charmant dat ik ze alleen maar in mijn hart kan sluiten. Zo ook Funchal, de hoofdstad van Madeira. Deze stad aan de kust van Madeira zit vol met sfeervolle, kleurrijke huisjes, straatjes en pleinen. De palmbomen, zee van bloemen en kleine stadsstrandjes maken Funchal af: wat een heerlijke stad! 

Drink Poncha: het lokale drankje van Madeira

“Mmmm…” Het is het enige wat ik kan uitbrengen als mijn goede vriend Pablo op Madeira me hun lokale drankje Poncha voorschotelt. De trots in zijn stem is groot als hij vertelt hoe dit lokale drankje van Madeira wordt gemaakt. Het blijkt een bom aan vitamines en fruit, gemengd met honing en alcohol. Mijn tip? Zoek een knus barretje op en laat je verrassen door een lekkere Poncha!

Badderen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Ik ben dol op mooie stranden, maar even zo bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Van strand is hier niet echt sprake, wel van zwarte lavarotsen met daarin unieke wateren waarin ik me een uur lang dompel. De wilde golven van de zee zorgen ervoor dat de natuurbaden goed gevuld blijven. Een indrukwekkend spektakel…

Uniek overnachten op Madeira

Kan jij niet wachten om een bezoekje te brengen aan deze plekjes op dit Portugese eiland? Ik licht graag mijn favoriete adresjes op Madeira uit.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.