Wie mij een beetje kent, weet dat ik me het liefst verplaats naar plekken ver weg van de massa. Plekken waar de stilte hoorbaar is. Gelukkig weet ik inmiddels op veel bestemmingen waar ik moet zijn! Op Kreta werd ik door vele vrienden en locals gewezen op een aantal rustige, idyllische strandjes…

Het strand van Agios Pavlos

Soms denk ik wel eens: moet ik al die lieflijke plekjes die ik ontdek niet voor me houden? Maar nee, ik heb er juist mijn missie van gemaakt mijn ontdekkingen met jullie te delen. Ook op het strandje van Agios Pavlos, in het zuiden van Kreta, kwam de gedachte weer in me op. Na een stevig ritje door de bergen, doemt ineens dit lieflijke dorpje met strand op: een prachtig rustig en mooi strandje waar ik helemaal tot rust kom!

Het strand van Kedrodasos

Een hobbelige weg leidt mijn vriendin Maria en mij een paar dagen later naar het rustige strand van Kedrodasos, in het oostelijke puntje van Kreta. De rit ernaartoe doet mijn hart al sneller kloppen. Geen eenvoudige weg, wel een prachtige! Daar aangekomen zie ik een schitterend, afgelegen strand, omgeven door enkele bomen. Het kristalheldere water maakt het af. Hier ben ik nog lang niet uitgekeken… Wat een mooi strand is dit! 

Kedrodasos

Stranden die enkel en alleen te voet of per boot bereikbaar zijn: ik ben er dol op! Op Kreta is het strand van Viernoti (of ‘Fournoti’) zo’n pareltje dat je alleen per boot kunt bezoeken. Drie keer raden wat ik deed… Een bootje huren! Eenmaal aangekomen op het witte zandstrandje ben ik meteen verliefd! 

Dit strand is zo onbekend, dat er amper informatie en afbeeldingen van te vinden zijn. Als dat geen weg van de massa is…

Triopetra strand

Een ander rustig strand in het zuiden van Kreta is Triopetra,  Triopetra bestaat uit twee grote zandstranden en biedt een prachtig uitzicht op de Libische Zee. Dit mooie strand is perfect voor wie op zoek is naar wat rust en stilte weg van de drukte. Leuk weetje: Triopetra heeft zijn naam de danken aan de drie grote rotsformaties die uit de zee oprijzen en die lijken op de poten van een driepotige stoel (Triopetra betekent letterlijk ‘drie rotsen’ in het Grieks).

Triopetra strand

Chrissi eiland

Een eilandje voor een eiland… Toen mijn vriendin Maria vertelde over Chrissi eiland, voor de kust van de stad Lerapetra op Kreta, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. We besloten opnieuw een bootje te huren en naar Chrissi eiland af te varen. Eenmaal op het bootje vertelt Maria mij dat we naar het zuidelijkste stukje van Europa varen. Extra leuk! Daar aangekomen blijken de strandjes van Chrissi eiland een waar paradijs. Hier ga ik zeker nog eens naar terugkeren…

Chrissi eiland

Preveli Beach

Voor het volgende strand neem ik je wederom mee naar het zuiden van Kreta. Namelijk naar het prachtige Preveli Beach! Een combinatie van een prachtig zandstrand en een schilderachtige omgeving met palmbomen en een rivier die uitmondt in de zee. Als dat niet bijzonder is. Het is wat afgelegen en het vereist wat inspanning om er te komen. Maar ik beloof je, dit zogehete ‘palmstrand’ is de moeite waard. 

Het strand is de laatste jaren wel iets drukker geworden en hoort misschien niet helemaal meer in dit rijtje thuis. Toch deel ik ‘m graag met je omdat het wel echt een unieke plek is.

Preveli Beach

Red Sand Beach (Kokkini Ammos)

Wauw… hoe bijzonder is dit mooie strand aan de zuidkust van Kreta dat zijn naam dankt aan het rode zand en de rotsformaties eromheen.  Een prachtige combinatie met het blauw van de lucht en het heldere water. Ook dit strand is wat moeilijker te bereiken, maar dit zorgt er juist voor dat het wat minder druk is dan op andere stranden op Kreta. Een favoriete onder koppels!

Kokkini Ammos

Unieke logeeradresjes op Kreta

Naast de bezienswaardigheden op Kreta als prachtige natuur en schitterende steden en dorpen, vond ik op dit Griekse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken. Benieuwd naar al mijn ontdekkingen op dit Grieke eiland? Bekijk dan mijn adresjes op Kreta.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik me het liefst verplaats naar plekken ver weg van de massa. Plekken waar de stilte hoorbaar is. Gelukkig weet ik inmiddels op veel bestemmingen waar ik moet zijn! Op Kreta werd ik door vele vrienden en locals gewezen op een aantal rustige, idyllische strandjes…

Het strand van Agios Pavlos

Soms denk ik wel eens: moet ik al die lieflijke plekjes die ik ontdek niet voor me houden? Maar nee, ik heb er juist mijn missie van gemaakt mijn ontdekkingen met jullie te delen. Ook op het strandje van Agios Pavlos, in het zuiden van Kreta, kwam de gedachte weer in me op. Na een stevig ritje door de bergen, doemt ineens dit lieflijke dorpje met strand op: een prachtig rustig en mooi strandje waar ik helemaal tot rust kom!

Het strand van Kedrodasos

Een hobbelige weg leidt mijn vriendin Maria en mij een paar dagen later naar het rustige strand van Kedrodasos, in het oostelijke puntje van Kreta. De rit ernaartoe doet mijn hart al sneller kloppen. Geen eenvoudige weg, wel een prachtige! Daar aangekomen zie ik een schitterend, afgelegen strand, omgeven door enkele bomen. Het kristalheldere water maakt het af. Hier ben ik nog lang niet uitgekeken… Wat een mooi strand is dit! 

Kedrodasos

Stranden die enkel en alleen te voet of per boot bereikbaar zijn: ik ben er dol op! Op Kreta is het strand van Viernoti (of ‘Fournoti’) zo’n pareltje dat je alleen per boot kunt bezoeken. Drie keer raden wat ik deed… Een bootje huren! Eenmaal aangekomen op het witte zandstrandje ben ik meteen verliefd! 

Dit strand is zo onbekend, dat er amper informatie en afbeeldingen van te vinden zijn. Als dat geen weg van de massa is…

Triopetra strand

Een ander rustig strand in het zuiden van Kreta is Triopetra,  Triopetra bestaat uit twee grote zandstranden en biedt een prachtig uitzicht op de Libische Zee. Dit mooie strand is perfect voor wie op zoek is naar wat rust en stilte weg van de drukte. Leuk weetje: Triopetra heeft zijn naam de danken aan de drie grote rotsformaties die uit de zee oprijzen en die lijken op de poten van een driepotige stoel (Triopetra betekent letterlijk ‘drie rotsen’ in het Grieks).

Triopetra strand

Chrissi eiland

Een eilandje voor een eiland… Toen mijn vriendin Maria vertelde over Chrissi eiland, voor de kust van de stad Lerapetra op Kreta, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. We besloten opnieuw een bootje te huren en naar Chrissi eiland af te varen. Eenmaal op het bootje vertelt Maria mij dat we naar het zuidelijkste stukje van Europa varen. Extra leuk! Daar aangekomen blijken de strandjes van Chrissi eiland een waar paradijs. Hier ga ik zeker nog eens naar terugkeren…

Chrissi eiland

Preveli Beach

Voor het volgende strand neem ik je wederom mee naar het zuiden van Kreta. Namelijk naar het prachtige Preveli Beach! Een combinatie van een prachtig zandstrand en een schilderachtige omgeving met palmbomen en een rivier die uitmondt in de zee. Als dat niet bijzonder is. Het is wat afgelegen en het vereist wat inspanning om er te komen. Maar ik beloof je, dit zogehete ‘palmstrand’ is de moeite waard. 

Het strand is de laatste jaren wel iets drukker geworden en hoort misschien niet helemaal meer in dit rijtje thuis. Toch deel ik ‘m graag met je omdat het wel echt een unieke plek is.

Preveli Beach

Red Sand Beach (Kokkini Ammos)

Wauw… hoe bijzonder is dit mooie strand aan de zuidkust van Kreta dat zijn naam dankt aan het rode zand en de rotsformaties eromheen.  Een prachtige combinatie met het blauw van de lucht en het heldere water. Ook dit strand is wat moeilijker te bereiken, maar dit zorgt er juist voor dat het wat minder druk is dan op andere stranden op Kreta. Een favoriete onder koppels!

Kokkini Ammos

Unieke logeeradresjes op Kreta

Naast de bezienswaardigheden op Kreta als prachtige natuur en schitterende steden en dorpen, vond ik op dit Griekse eiland ook tal van unieke logeeradresjes, ver weg van de massa, op de mooiste plekken. Benieuwd naar al mijn ontdekkingen op dit Grieke eiland? Bekijk dan mijn adresjes op Kreta.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.