Ben je nog op zoek naar een Mediterraan recept voor de feestdagen? Wat dacht je van het Spaanse Crema Catalana: een romig custard dessert met een krokant suikerlaagje. Een heerlijk recept van South & Pepper.

Zoals de naam al verklapt is dit heerlijke toetje afkomstig uit de streek Catalonië. Ook wel bekend onder de naam crema de Sant Joseph. Het lijkt op Crème Brulée, maar heeft iets andere ingrediënten en een andere bereidingswijze. Als ik dit eet voel ik de Spaanse zon op mij huid kietelen!

Deze boodschappen moet je halen voor 4 personen:

Ingrediënten voor Crema Catalana

 • 1 el maïzena
 • 1 l volle melk
 • 2  citroenen
 • 2 stokjes kaneel
 • 8  eierdooiers
 • 200 g fijne kristalsuiker
 • 4 el lichte basterdsuiker (of griessuiker)    

Voor de bereidingswijze van dit gerecht kun je terecht op het blog van mijn goede vriendin Sarah van South and Pepper. Laat je het weten als je dit receptje hebt geprobeerd?

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ben je nog op zoek naar een Mediterraan recept voor de feestdagen? Wat dacht je van het Spaanse Crema Catalana: een romig custard dessert met een krokant suikerlaagje. Een heerlijk recept van South & Pepper.

Zoals de naam al verklapt is dit heerlijke toetje afkomstig uit de streek Catalonië. Ook wel bekend onder de naam crema de Sant Joseph. Het lijkt op Crème Brulée, maar heeft iets andere ingrediënten en een andere bereidingswijze. Als ik dit eet voel ik de Spaanse zon op mij huid kietelen!

Deze boodschappen moet je halen voor 4 personen:

Ingrediënten voor Crema Catalana

 • 1 el maïzena
 • 1 l volle melk
 • 2  citroenen
 • 2 stokjes kaneel
 • 8  eierdooiers
 • 200 g fijne kristalsuiker
 • 4 el lichte basterdsuiker (of griessuiker)    

Voor de bereidingswijze van dit gerecht kun je terecht op het blog van mijn goede vriendin Sarah van South and Pepper. Laat je het weten als je dit receptje hebt geprobeerd?

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.