Als ik vroeger iemand over Ibiza hoorde praten, dacht ik vooral aan het extravagante en bruisende nachtleven. Nu ik er meerdere keren ben geweest, heb ik ontdekt dat Ibiza ook een hele andere kant heeft. Groene heuvels, afgelegen strandjes, witte boerderijen en traditionele restaurantjes verstopt tussen de dorpjes. Dat vind je hier ook allemaal! Wil jij ook de authentieke, andere kant van Ibiza ontdekken? Ik geef je in dit blog een paar Ibiza tips om buiten de gebaande paden te treden.

Tip 1: Begeef je tussen de locals bij Mercat de Forada

Om lokale producten van Ibiza te zien, ruiken, proeven en kopen, rijd ik naar de markt van Forada. In de ochtend haalt de bevolking uit de buurt hier hun boodschappen. Gelukkig is het marktje nog door weinig toeristen ontdekt, dus voel ik mij hier altijd net een local! Op de markt proef ik van de biologische lekkernijen zoals wijn, likeur, vers brood, taartjes, honing en jam en bekijk ik ook handgemaakte zeepjes en kunstwerken van lokale kunstenaars die je hier kunt vinden.

Waar: naast Can Tixedó Art Café, op de weg tussen San Rafael en Santa Inés
Wanneer: elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Markt op Ibiza

Tip 2: Een culinaire verrassing

Als je net als ik houdt van lekker eten, een moderne maar traditionele inrichting en authentieke gerechten moet je echt eens langsgaan bij Oleoteca Ses Escoles. Het restaurant is gevestigd in een oude school en de chef-kok, Miquel Llabrés, maakt met zijn creativiteit van ieder gerecht een feestje. Naast het restaurant is er ook een klein winkeltje waar organische wijnen, cacao, koffie, kruiden en zeezout wordt verkocht. Ook de welbekende olijfolie van Can Miquel Guasch kan hier geproefd én gekocht worden.

Olijfolie ibiza

Tip 3: Kom tot rust bij de afgelegen baaitjes

Snorkels en flippers mee en een lunch voor onderweg. Rijd naar de kust en huur in één van de haventjes een motorbootje. Vraag bij de locals naar de beste spots in de buurt en vaar dan langs de rustige strandjes op Ibiza, zoals Cala d’en Serra en Cala Llentia en de azuurblauwe baaien. En dan: voor anker, flippers om en waag je in het diepe in de mooie onderwaterwereld van Ibiza. Eenmaal weer boven water: vergeet je niet in te smeren want de zon schijnt er altijd!

afgelegen baaitje ibiza

Tip 4: Ontdek het mysterie van Es Vedra

Over de rotsformatie Es Verda voor de westkust van Ibiza doen veel verhalen de ronde. Zo geloven sommige mensen dat het eiland het laatste overblijfsel is van het mythische eiland Atlantis. Ook is het eiland door de hoge concentratie van mineralen en metalen de derde meest magnetische plek op aarde, wat ervoor zorgt dat kompassen regelmatig verstoord worden. Mooi uitzicht op Es Vedra heb je vanaf het strand Cala d’Hort. Ik ga er graag aan het eind van de middag heen om de magie van Es Vedra bij zonsondergang te aanschouwen.

Es Vedra

Tip 5: Overnachten doe je in stijl

Ik heb in Ibiza een aantal adresjes waar ik altijd in stijl vakantie vier. Genieten krijgt een extra dimensie wanneer je een vakantie doorbrengt bij Las Mimosas in San Antionio Bahia. Omringd door palmbomen en stijlvolle ligbedden ervaar je een echte bohemianse sferen.

Een ander uniek adresje is Hotel Las Mariposas Ibiza. Een vrolijk geel boetiekhotel geheel in Ibiza-stijl. Ik volg hier graag een yogales of neem een massage en kom zo volledig tot rust. Het lekkerste vind ik dat je wakker wordt met het gezang van de vogels.

Waar vroeger de hippies neerstreken vind je tegenwoordig Hotel Rural C’as Pla. Als ik hier ben voel ik de relaxte sfeer altijd gelijk hangen, in een luxe variant. Geniet van een lekker drankje op het zonneterras met prachtig uitzicht over zee.

Hotels

Benieuwd naar mogelijkheden voor een vakantie in Ibiza?

Ik heb de leukste Ibiza tips voor je verzameld. Marktjes, rustige stranden, afgelegen plekjes en meer. Kun jij niet wachten? Bekijk dan snel eens mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik vroeger iemand over Ibiza hoorde praten, dacht ik vooral aan het extravagante en bruisende nachtleven. Nu ik er meerdere keren ben geweest, heb ik ontdekt dat Ibiza ook een hele andere kant heeft. Groene heuvels, afgelegen strandjes, witte boerderijen en traditionele restaurantjes verstopt tussen de dorpjes. Dat vind je hier ook allemaal! Wil jij ook de authentieke, andere kant van Ibiza ontdekken? Ik geef je in dit blog een paar Ibiza tips om buiten de gebaande paden te treden.

Tip 1: Begeef je tussen de locals bij Mercat de Forada

Om lokale producten van Ibiza te zien, ruiken, proeven en kopen, rijd ik naar de markt van Forada. In de ochtend haalt de bevolking uit de buurt hier hun boodschappen. Gelukkig is het marktje nog door weinig toeristen ontdekt, dus voel ik mij hier altijd net een local! Op de markt proef ik van de biologische lekkernijen zoals wijn, likeur, vers brood, taartjes, honing en jam en bekijk ik ook handgemaakte zeepjes en kunstwerken van lokale kunstenaars die je hier kunt vinden.

Waar: naast Can Tixedó Art Café, op de weg tussen San Rafael en Santa Inés
Wanneer: elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Markt op Ibiza

Tip 2: Een culinaire verrassing

Als je net als ik houdt van lekker eten, een moderne maar traditionele inrichting en authentieke gerechten moet je echt eens langsgaan bij Oleoteca Ses Escoles. Het restaurant is gevestigd in een oude school en de chef-kok, Miquel Llabrés, maakt met zijn creativiteit van ieder gerecht een feestje. Naast het restaurant is er ook een klein winkeltje waar organische wijnen, cacao, koffie, kruiden en zeezout wordt verkocht. Ook de welbekende olijfolie van Can Miquel Guasch kan hier geproefd én gekocht worden.

Olijfolie ibiza

Tip 3: Kom tot rust bij de afgelegen baaitjes

Snorkels en flippers mee en een lunch voor onderweg. Rijd naar de kust en huur in één van de haventjes een motorbootje. Vraag bij de locals naar de beste spots in de buurt en vaar dan langs de rustige strandjes op Ibiza, zoals Cala d’en Serra en Cala Llentia en de azuurblauwe baaien. En dan: voor anker, flippers om en waag je in het diepe in de mooie onderwaterwereld van Ibiza. Eenmaal weer boven water: vergeet je niet in te smeren want de zon schijnt er altijd!

afgelegen baaitje ibiza

Tip 4: Ontdek het mysterie van Es Vedra

Over de rotsformatie Es Verda voor de westkust van Ibiza doen veel verhalen de ronde. Zo geloven sommige mensen dat het eiland het laatste overblijfsel is van het mythische eiland Atlantis. Ook is het eiland door de hoge concentratie van mineralen en metalen de derde meest magnetische plek op aarde, wat ervoor zorgt dat kompassen regelmatig verstoord worden. Mooi uitzicht op Es Vedra heb je vanaf het strand Cala d’Hort. Ik ga er graag aan het eind van de middag heen om de magie van Es Vedra bij zonsondergang te aanschouwen.

Es Vedra

Tip 5: Overnachten doe je in stijl

Ik heb in Ibiza een aantal adresjes waar ik altijd in stijl vakantie vier. Genieten krijgt een extra dimensie wanneer je een vakantie doorbrengt bij Las Mimosas in San Antionio Bahia. Omringd door palmbomen en stijlvolle ligbedden ervaar je een echte bohemianse sferen.

Een ander uniek adresje is Hotel Las Mariposas Ibiza. Een vrolijk geel boetiekhotel geheel in Ibiza-stijl. Ik volg hier graag een yogales of neem een massage en kom zo volledig tot rust. Het lekkerste vind ik dat je wakker wordt met het gezang van de vogels.

Waar vroeger de hippies neerstreken vind je tegenwoordig Hotel Rural C’as Pla. Als ik hier ben voel ik de relaxte sfeer altijd gelijk hangen, in een luxe variant. Geniet van een lekker drankje op het zonneterras met prachtig uitzicht over zee.

Hotels

Benieuwd naar mogelijkheden voor een vakantie in Ibiza?

Ik heb de leukste Ibiza tips voor je verzameld. Marktjes, rustige stranden, afgelegen plekjes en meer. Kun jij niet wachten? Bekijk dan snel eens mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.