Overdag genieten van heerlijke strandjes, ‘s avonds tapas eten op een gezellig plein in een Spaanse stad. In Andalusië kan het: de combinatie van stad en strand is hier volop! Deze combinatie maakt een bezoek ook leuk in het voor- of najaar, voor mensen die niet alleen maar op het strand willen liggen. Dankzij mijn vele reisjes naar Spanje weet ik je precies te vertellen waar je die fijne stad- en strandcombinaties in Andalusië zoal vindt. 

Tapas in Málaga & kajakken in Nerja

Een van de fijnste stad- en strandcombinaties in Andalusië vind ik toch wel die van Málaga. Deze bruisende kuststad, gelegen aan de Costa del Sol, combineert historische charme met moderne flair. Steeds als ik hier ben geniet ik van de prachtige stranden van Málaga, zoals het donkere zandstrand Playa Peñon del Cuervo, om vervolgens de smalle straatjes van de oude stad te verkennen. Hier kun je historische bezienswaardigheden zoals het Alcazaba en het Picasso-museum ontdekken.

Tip: lekker eten in Málaga doe je bij bar La Tranca en restaurant El Tintero Málaga. Meer over lekker eten? Ik heb mijn favoriete restaurants in omgeving Málaga voor je verzameld. 

Voor wie op zoek is naar een schilderachtig kustplaatsje, is Nerja de perfecte keuze. Deze charmante kustplaats, gelegen aan de oostelijke punt van de Costa del Sol, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren, waar je ook heerlijk kan kajakken of snorkelen. Maar het hoogtepunt van een bezoekje aan Nerja zijn ongetwijfeld de beroemde grotten van Nerja, een spectaculair complex van ondergrondse grotten die tot de grootste van Europa behoren!

Tip: logeer bij het prachtige Hotel B BOU La Vinuela & SPA in het achterland van Malaga en Nerja. Met uitzicht over een schitterend meer en de bergen om me heen, kom ik hier altijd helemaal tot rust!

Hotel B BOU La Vinuela & SPA

De charmante oudheid van Cádiz

Een andere heerlijke stad- en strandcombinatie is Cádiz, de oudste stad van West-Europa. Met zijn schitterende stranden, zoals Playa de la Victoria, en levendige sfeer, is Cádiz een ideale plek voor zowel ontspanning als verkenning. Wanneer ik hier wandel door de smalle steegjes van de oude stad, bewonder ik de prachtige barokke architectuur. Het liefst plof ik daarna neer bij een van de vele tapasbarretjes, voor een heerlijk lokaal gerecht zoals Salmorejo: een traditionele koude soep afkomstig uit Andalusië. Een soort gazpacho, maar dan met andere rauwe groenten.

PS: wist je dat je mijn adresjes altijd boekt inclusief huurauto? Zo kom je vanzelf op de mooiste plekjes van Andalusië.

Sevilla

Flamenco in Sevilla

Last but not least is de stad Sevilla een cadeautje om te bezoeken. Deze betoverende stad verwelkomt me steeds weer met open armen en is wat mij betreft de ideale bestemming voor een romantische vakantie. In Sevilla wandel ik graag door de smalle straatjes van de oude stad en laat ik me steeds weer betoveren door de prachtige architectuur, van de majestueuze kathedraal tot de sierlijke paleizen van het Alcázar. Mijn tip: proef de heerlijke smaken van de lokale keuken in gezellige tapasbars en bewonder de passievolle flamencodansen die de straten regelmatig tot leven brengen. 

Tip: overnacht in Sevilla bij het fijne plekje Itaca Sevilla by Soho Boutique, middenin het historische centrum van Sevilla! Logeer je liever buiten het centrum van Sevilla? Neem dan eens een kijkje bij Hacienda Las Tres Niñas, een schitterend familiehuis met een rijke historie!

hacienda las tres niñas

Kortom, Andalusië biedt een schat aan stad- en strandcombinaties die het ontdekken waard zijn. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, ontspanning of avontuur, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. Zoek je nog een fijn adresje om te verblijven in deze regio? Neem dan een kijkje bij mijn adresjes met last minute beschikbaarheid in Andalusië. Veel reisplezier!

Overdag genieten van heerlijke strandjes, ‘s avonds tapas eten op een gezellig plein in een Spaanse stad. In Andalusië kan het: de combinatie van stad en strand is hier volop! Deze combinatie maakt een bezoek ook leuk in het voor- of najaar, voor mensen die niet alleen maar op het strand willen liggen. Dankzij mijn vele reisjes naar Spanje weet ik je precies te vertellen waar je die fijne stad- en strandcombinaties in Andalusië zoal vindt. 

Tapas in Málaga & kajakken in Nerja

Een van de fijnste stad- en strandcombinaties in Andalusië vind ik toch wel die van Málaga. Deze bruisende kuststad, gelegen aan de Costa del Sol, combineert historische charme met moderne flair. Steeds als ik hier ben geniet ik van de prachtige stranden van Málaga, zoals het donkere zandstrand Playa Peñon del Cuervo, om vervolgens de smalle straatjes van de oude stad te verkennen. Hier kun je historische bezienswaardigheden zoals het Alcazaba en het Picasso-museum ontdekken.

Tip: lekker eten in Málaga doe je bij bar La Tranca en restaurant El Tintero Málaga. Meer over lekker eten? Ik heb mijn favoriete restaurants in omgeving Málaga voor je verzameld. 

Voor wie op zoek is naar een schilderachtig kustplaatsje, is Nerja de perfecte keuze. Deze charmante kustplaats, gelegen aan de oostelijke punt van de Costa del Sol, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren, waar je ook heerlijk kan kajakken of snorkelen. Maar het hoogtepunt van een bezoekje aan Nerja zijn ongetwijfeld de beroemde grotten van Nerja, een spectaculair complex van ondergrondse grotten die tot de grootste van Europa behoren!

Tip: logeer bij het prachtige Hotel B BOU La Vinuela & SPA in het achterland van Malaga en Nerja. Met uitzicht over een schitterend meer en de bergen om me heen, kom ik hier altijd helemaal tot rust!

Hotel B BOU La Vinuela & SPA

De charmante oudheid van Cádiz

Een andere heerlijke stad- en strandcombinatie is Cádiz, de oudste stad van West-Europa. Met zijn schitterende stranden, zoals Playa de la Victoria, en levendige sfeer, is Cádiz een ideale plek voor zowel ontspanning als verkenning. Wanneer ik hier wandel door de smalle steegjes van de oude stad, bewonder ik de prachtige barokke architectuur. Het liefst plof ik daarna neer bij een van de vele tapasbarretjes, voor een heerlijk lokaal gerecht zoals Salmorejo: een traditionele koude soep afkomstig uit Andalusië. Een soort gazpacho, maar dan met andere rauwe groenten.

PS: wist je dat je mijn adresjes altijd boekt inclusief huurauto? Zo kom je vanzelf op de mooiste plekjes van Andalusië.

Sevilla

Flamenco in Sevilla

Last but not least is de stad Sevilla een cadeautje om te bezoeken. Deze betoverende stad verwelkomt me steeds weer met open armen en is wat mij betreft de ideale bestemming voor een romantische vakantie. In Sevilla wandel ik graag door de smalle straatjes van de oude stad en laat ik me steeds weer betoveren door de prachtige architectuur, van de majestueuze kathedraal tot de sierlijke paleizen van het Alcázar. Mijn tip: proef de heerlijke smaken van de lokale keuken in gezellige tapasbars en bewonder de passievolle flamencodansen die de straten regelmatig tot leven brengen. 

Tip: overnacht in Sevilla bij het fijne plekje Itaca Sevilla by Soho Boutique, middenin het historische centrum van Sevilla! Logeer je liever buiten het centrum van Sevilla? Neem dan eens een kijkje bij Hacienda Las Tres Niñas, een schitterend familiehuis met een rijke historie!

hacienda las tres niñas

Kortom, Andalusië biedt een schat aan stad- en strandcombinaties die het ontdekken waard zijn. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, ontspanning of avontuur, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. Zoek je nog een fijn adresje om te verblijven in deze regio? Neem dan een kijkje bij mijn adresjes met last minute beschikbaarheid in Andalusië. Veel reisplezier!