Ik sta te popelen tot het nieuwe jaar begint en ik mijn koffers kan pakken voor mijn eerste vakantie van 2024. Niks leukers dan Europa verkennen en nieuwe avonturen beleven. Ben jij, net als ik, ook zo benieuwd wat je het komende jaar kunt verwachten op het gebied van reizen? Ik heb de belangrijkste reistrends voor 2024 voor je op een rij gezet!

Reistrend 1: slow travel 
In plaats van zoveel mogelijk in een korte tijd zien, is ‘slow travel’ de nieuwe trend. Hierbij neem je meer tijd om een bestemming te verkennen, met langer overnachten op één locatie en minder haast. Op deze manier kun je de cultuur van een land écht op een authentieke manier ervaren en kom je zelf ook helemaal goed tot rust. Een trend die mag blijven als je het mij vraagt. Wist je dat je bij mij vakanties kunt boeken met een reisduur van wel 29 dagen?

Slow travel

Reistrend 2: culinaire reizen 
Zie je jezelf ook al zitten aan een lange tafel bij een Italiaanse agriturismo, genietend van vers bereide maaltijd met een bijpassend wijntje van de lokale wijnboer? Ik ook! Er is niets dat ik heerlijker vind dan een culinaire vakantie. Ook deze vakanties zie ik in opkomst komen. Bestemmingen met een rijke eet- en drinkcultuur, waar lokale gerechten en culinaire ervaringen de hoogtepunten zijn van de vakantie. Vergeet ook de kookcursussen en markten niet. Wist je dat ik tijdens al mijn vakanties op zoek ga naar de leukste restaurantjes? Ik deel deze restaurant tips uiteraard graag met jou!

Culinaire vakantie

Reistrend 3: weg van de massa 
Mijn motto is niet voor niets al jarenlang ‘Unieke vakanties, weg van de massa’. Wat is het leuk om te zien dat steeds meer mensen hiernaar op zoek zijn! Denk aan ontdekte juweeltjes en minder bekende bestemmingen, waar je nog authentieke ervaringen kunt beleven, weg van toeristische trekpleisters. Veel van mijn adresjes liggen dan ook op een unieke locatie, maar dankzij de huurauto (die standaard bij vliegvakanties is inbegrepen), heb je de mogelijkheid om alles van de bestemming te ontdekken. Benieuwd naar het aanbod? Neem eens een kijkje bij mijn adresjes.

Reistrend 4: nieuwe bestemmingen 
Een trend die goed bij aansluit bij mijn reisfilosofie ‘weg van de massa’, is het kiezen voor een (relatief) nieuwe vakantiebestemming. Het lijkt erop dat steeds meer mensen de charme van Zuid-Europa ontdekken en daarin ook van de gebaande paden afwijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pieria of Evia? Omdat deze bestemmingen nog niet ontdekt zijn door het grote publiek, ben je verzekerd van een unieke ervaring.

Nieuwe bestemmingen

Reistrend 5: digital detox-vakanties
Ik vind het heerlijk om urenlang te scrollen langs de mooiste reisplaatjes om inspiratie op te doen en zelf deel ik natuurlijk ook graag mijn reisavonturen met jou. Tegelijkertijd vind ik het ook heerlijk om op vakantie juist even offline te gaan. Blijkbar ben ik daarin niet alleen. In een wereld waar technologie non-stop aanwezig is, verlangen reizigers er steeds meer naar om even los te komen van hun digitale apparaten. Digital detox-vakanties worden populairder; denk aan bestemmingen zonder wifi en met beperkte mobiele ontvangst om volledig tot rust te komen.

Reistrend 6: duurzaamheid blijf de norm 
Duurzaam reizen blijft belangrijk in 2024. Milieubewustzijn speelt een steeds grotere rol bij de keuze van bestemmingen en accommodaties. Denk aan groenere vervoersmiddelen zoals autovakanties, maar ook verblijven in eco-vriendelijke hotels, waardoor de negatieve impact van toerisme wordt verminderd. Voor mij is dit een belangrijk thema en ik ben dan ook heel trots dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen en mijn vakanties opnieuw beschikken over de certificering van Travelife.

Duurzaam reizen

Reistrend 7: workations 
Als je net als ik graag reist, is het ideaal om je hobby en werk te combineren. De naam workation zegt het al: steeds meer mensen kiezen ervoor om zowel te werken als te genieten van een vakantie op hun bestemming. De plekjes waar je kan verblijven tijdens een workation zijn van alle (digitale) gemakken voorzien en na je werkdag spring je nog even lekker in het zwembad of eet je wat in een knus, naastgelegen stadje. De perfecte manier om een goede werk-privé balans te behouden als je het mij vraagt!

Reistrend 8: wellness vakanties 
Yoga, ijsbaden, mindfulness… Stuk voor stuk zijn ze niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze trend zet zich nu ook door op het gebied van reizen. Reizigers zijn hierbij op zoek naar bestemmingen die wellnessfaciliteiten en activiteiten aanbieden. Denk aan yoga, meditatie en spa-behandelingen. Ook ik ben groot fan van dit type vakanties en heb mijn wellness-adresjes voor je verzameld.

wellness

Reistrend 9: een lang weekend weg
Korte uitstapjes en weekendjes weg worden populairder, omdat veel mensen proberen om vaker even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Wist je dat als je je vakantiedagen slim inzet, je deze kunt verdubbelen? Zo kun je met 18 vakantiedagen genieten van maar liefst 38 vrije dagen! Lees er meer over op Libelle.

Reistrend 10: familievakanties
Families willen steeds vaker samen reizen. Met grootouders, ouders én kinderen om samen avonturen beleven en herinneringen maken. Hierdoor is er een steeds grotere vraag naar accommodaties en activiteiten die geschikt zijn voor grotere groepen en meerdere generaties. Villa’s zijn hiervoor perfect geschikt! Zo verblijf je allemaal gezellig onder één dak, maar kun je ook genieten van voldoende privacy.

Dit waren ze, de 10 reistrends voor 2024! Ik ben blij om te zien dat veel reistrends aansluiten bij wat ik zelf ook erg belangrijk vind. Veel elementen zie je dan ook terugkomen in mijn aanbod. Of je nu op zoek bent naar duurzame bestemmingen, een slow travel vakantie of culinaire avonturen, er is voor ieder wat wils. Welke reistrend spreekt jou het meeste aan?

Liefs,
Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

 

Ik sta te popelen tot het nieuwe jaar begint en ik mijn koffers kan pakken voor mijn eerste vakantie van 2024. Niks leukers dan Europa verkennen en nieuwe avonturen beleven. Ben jij, net als ik, ook zo benieuwd wat je het komende jaar kunt verwachten op het gebied van reizen? Ik heb de belangrijkste reistrends voor 2024 voor je op een rij gezet!

Reistrend 1: slow travel 
In plaats van zoveel mogelijk in een korte tijd zien, is ‘slow travel’ de nieuwe trend. Hierbij neem je meer tijd om een bestemming te verkennen, met langer overnachten op één locatie en minder haast. Op deze manier kun je de cultuur van een land écht op een authentieke manier ervaren en kom je zelf ook helemaal goed tot rust. Een trend die mag blijven als je het mij vraagt. Wist je dat je bij mij vakanties kunt boeken met een reisduur van wel 29 dagen?

Slow travel

Reistrend 2: culinaire reizen 
Zie je jezelf ook al zitten aan een lange tafel bij een Italiaanse agriturismo, genietend van vers bereide maaltijd met een bijpassend wijntje van de lokale wijnboer? Ik ook! Er is niets dat ik heerlijker vind dan een culinaire vakantie. Ook deze vakanties zie ik in opkomst komen. Bestemmingen met een rijke eet- en drinkcultuur, waar lokale gerechten en culinaire ervaringen de hoogtepunten zijn van de vakantie. Vergeet ook de kookcursussen en markten niet. Wist je dat ik tijdens al mijn vakanties op zoek ga naar de leukste restaurantjes? Ik deel deze restaurant tips uiteraard graag met jou!

Culinaire vakantie

Reistrend 3: weg van de massa 
Mijn motto is niet voor niets al jarenlang ‘Unieke vakanties, weg van de massa’. Wat is het leuk om te zien dat steeds meer mensen hiernaar op zoek zijn! Denk aan ontdekte juweeltjes en minder bekende bestemmingen, waar je nog authentieke ervaringen kunt beleven, weg van toeristische trekpleisters. Veel van mijn adresjes liggen dan ook op een unieke locatie, maar dankzij de huurauto (die standaard bij vliegvakanties is inbegrepen), heb je de mogelijkheid om alles van de bestemming te ontdekken. Benieuwd naar het aanbod? Neem eens een kijkje bij mijn adresjes.

Reistrend 4: nieuwe bestemmingen 
Een trend die goed bij aansluit bij mijn reisfilosofie ‘weg van de massa’, is het kiezen voor een (relatief) nieuwe vakantiebestemming. Het lijkt erop dat steeds meer mensen de charme van Zuid-Europa ontdekken en daarin ook van de gebaande paden afwijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pieria of Evia? Omdat deze bestemmingen nog niet ontdekt zijn door het grote publiek, ben je verzekerd van een unieke ervaring.

Nieuwe bestemmingen

Reistrend 5: digital detox-vakanties
Ik vind het heerlijk om urenlang te scrollen langs de mooiste reisplaatjes om inspiratie op te doen en zelf deel ik natuurlijk ook graag mijn reisavonturen met jou. Tegelijkertijd vind ik het ook heerlijk om op vakantie juist even offline te gaan. Blijkbar ben ik daarin niet alleen. In een wereld waar technologie non-stop aanwezig is, verlangen reizigers er steeds meer naar om even los te komen van hun digitale apparaten. Digital detox-vakanties worden populairder; denk aan bestemmingen zonder wifi en met beperkte mobiele ontvangst om volledig tot rust te komen.

Reistrend 6: duurzaamheid blijf de norm 
Duurzaam reizen blijft belangrijk in 2024. Milieubewustzijn speelt een steeds grotere rol bij de keuze van bestemmingen en accommodaties. Denk aan groenere vervoersmiddelen zoals autovakanties, maar ook verblijven in eco-vriendelijke hotels, waardoor de negatieve impact van toerisme wordt verminderd. Voor mij is dit een belangrijk thema en ik ben dan ook heel trots dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen en mijn vakanties opnieuw beschikken over de certificering van Travelife.

Duurzaam reizen

Reistrend 7: workations 
Als je net als ik graag reist, is het ideaal om je hobby en werk te combineren. De naam workation zegt het al: steeds meer mensen kiezen ervoor om zowel te werken als te genieten van een vakantie op hun bestemming. De plekjes waar je kan verblijven tijdens een workation zijn van alle (digitale) gemakken voorzien en na je werkdag spring je nog even lekker in het zwembad of eet je wat in een knus, naastgelegen stadje. De perfecte manier om een goede werk-privé balans te behouden als je het mij vraagt!

Reistrend 8: wellness vakanties 
Yoga, ijsbaden, mindfulness… Stuk voor stuk zijn ze niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze trend zet zich nu ook door op het gebied van reizen. Reizigers zijn hierbij op zoek naar bestemmingen die wellnessfaciliteiten en activiteiten aanbieden. Denk aan yoga, meditatie en spa-behandelingen. Ook ik ben groot fan van dit type vakanties en heb mijn wellness-adresjes voor je verzameld.

wellness

Reistrend 9: een lang weekend weg
Korte uitstapjes en weekendjes weg worden populairder, omdat veel mensen proberen om vaker even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Wist je dat als je je vakantiedagen slim inzet, je deze kunt verdubbelen? Zo kun je met 18 vakantiedagen genieten van maar liefst 38 vrije dagen! Lees er meer over op Libelle.

Reistrend 10: familievakanties
Families willen steeds vaker samen reizen. Met grootouders, ouders én kinderen om samen avonturen beleven en herinneringen maken. Hierdoor is er een steeds grotere vraag naar accommodaties en activiteiten die geschikt zijn voor grotere groepen en meerdere generaties. Villa’s zijn hiervoor perfect geschikt! Zo verblijf je allemaal gezellig onder één dak, maar kun je ook genieten van voldoende privacy.

Dit waren ze, de 10 reistrends voor 2024! Ik ben blij om te zien dat veel reistrends aansluiten bij wat ik zelf ook erg belangrijk vind. Veel elementen zie je dan ook terugkomen in mijn aanbod. Of je nu op zoek bent naar duurzame bestemmingen, een slow travel vakantie of culinaire avonturen, er is voor ieder wat wils. Welke reistrend spreekt jou het meeste aan?

Liefs,
Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.