Het zal je vast niet verbazen dat Italië één van mijn favoriete vakantielanden is. Van het schilderachtige Toscane en de betoverende Amalfikust, tot het ongerepte Puglia. Iedere streek in Italië heeft zijn eigen charme en is uniek. Inmiddels heb ik al veel van dit prachtige land mogen zien en graag neem ik je mee op een reis langs acht van de mooiste Italiaanse streken.

Wist je dat Italië maar liefst 20 verschillende streken kent? Dat zijn er wel erg veel om in één artikel uit te lichten. Daarom heb ik mijn acht favoriete streken voor jou uitgekozen.

De Amalfikust: een adembenemende kustlijn

Oh wat ben ik verliefd geworden op de Amalfikust! Urenlang kan ik ronddwalen door de kleurrijke dorpjes die tegen de heuvels aan zijn gebouwd. Deze prachtige kuststreek, gelegen in de regio Campania, is één van de mooiste streken van Italië. Ravello en Positano zijn slechts enkele van de pareltjes die je aan de Amalfikust kunt ontdekken. Terwijl ik onder de Italiaanse zon nip van mijn wijntje en geniet van een pasta, verwonder ik me tegelijkertijd over de spectaculaire uitzichten die ik voor me zie. Dit is toch genieten?

Amalfikust

Lazio: het hart van de Italiaanse geschiedenis

Lazio is één van de mooiste streken van Italië als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis en cultuur van Italië. En laat ik daar nu net gek op zijn! Je vindt hier de bekende wereldstad Rome, maar ik vind het leuk om juist de wat kleinere, onontdekte stadjes te bezoeken. Wat dacht je van het schilderachtige Tivoli of Viterbo? Ook aan natuur geen gebrek; van glooiende heuvels van de Castelli Romani tot de rustige meren van Bracciano en Bolsena. Lazio is een veelzijdige streek met de perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur.

Lazio

Piemonte: paradijs voor wijnliefhebbers

Voor de volgende streek neem ik je mee naar het noorden van Italië. Ben je een wijnliefhebber? Dan is Piemonte een must-visit. Deze regio is beroemd om zijn goede wijnen, zoals de Barolo en Barbaresco. Ik breng een bezoek aan de heuvels van de Langhe en Monferrato, waar je talloze wijngaarden en pittoreske dorpjes vindt. Vind je het leuk om een wat grotere stad te bezoeken? Ga dan eens naar Turijn, een stad vol charme en elegantie.

Piemonte

Puglia: het authentieke zuiden

Ik kan nooit stoppen met praten over Puglia. Een streek gelegen in de hak van de Italiaanse laars die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ik bezoek hier  iedere keer met veel plezier de witte stadjes, zoals Ostuni en Alberobello en de prachtige stranden met azuurblauwe zee. In Puglia ben je verzekerd van een authentieke Italiaanse ervaring met de traditionele gerechten, vriendelijke locals en ongerepte natuur. En vergeet natuurlijk de authentieke trullo huisjes niet!

Puglia

Toscane: een schilderachtige streek

Wanneer ik mijn vrienden spreek over Italië, is vaak de eerste plek waar zij aan denken: Toscane. En ik begrijp wel waarom. Toscane staat bekend om z’n glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden en is één van de mooiste Italiaanse streken. Het is de perfecte bestemming voor wie houdt van kunst, geschiedenis en lekker eten. Verken hier de charmante middeleeuwse stadjes zoals Siena, Pienza en San Gimignano. Wat is deze regio toch heerlijk voor een romantische vakantie.

Lees ook mijn tips voor de bijzondere bezienswaardigheden in Toscane.

Toscane

Sardinië: een onontdekt eilandparadijs

Voor een vakantie op Sardinië mag je me altijd wakker maken. Sardinië is één van de mooiste streken van Italië en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit eiland, gelegen in de Middellandse Zee, kent ongerepte stranden, kristalhelder water en ruige bergen. Ook hier ga ik weer graag af van de gebaande paden. Zoals de wilde kust van Costa Verde en de prachtige, afgelegen baaitjes van het Maddalena. Naast de natuurlijke schoonheid biedt Sardinië een rijke cultuur met eeuwenoude tradities, festivals en heerlijke lokale gerechten zoals de beroemde ‘porceddu‘ (geroosterd speenvarken). Heb ik je al overtuigd?

Sardinie

Sicilië: een eiland vol geschiedenis

Voor de volgende streek neem ik je wederom mee naar een eiland, namelijk Sicilië. Het is een smeltkroes van culturen en één van de meest fascinerende streken van Italië. De geschiedenis gaat terug tot de oudheid, met indrukwekkende archeologische vindplaatsen zoals de Vallei van de Tempels in Agrigento die ik met mijn huurauto bezoek. Tel de adembenemende natuur, de rokende Etna-vulkaan en de kristalheldere wateren van de Ionische en Tyrreense Zee daarbij op en je begrijpt waarom Sicilië op mijn favorieten lijstje staat!

Bekijk ook eens mijn tips voor favoriete bezienswaardigheden van Sicilië.

Sicilië

Umbrië: het groene hart van Italië

Umbrië wordt vaak het groene hart van Italië genoemd en kun je zien als het zusje van Toscane. Je vindt er namelijk net zoveel schilderachtige stadjes in een decor van groene heuvels. De natuur is echter ongerepter en groener en gek genoeg is deze Italiaanse regio minder bekend. Dat maakt dat je in alle rust kunt genieten van eeuwenoude geschiedenisschatten, rijke historie en natuurlijk de groene landschappen. Verblijven doe je in een agriturismo, een authentiek Italiaanse boerderij. Ssst… niet doorvertellen.

Umbrië

Pak je koffers in en laat je betoveren door de veelzijdigheid en schoonheid van de Italiaanse streken.

Ik ben heel benieuwd… Welke Italiaanse streek is jouw favoriet? Laat het me weten in de comments.

Het zal je vast niet verbazen dat Italië één van mijn favoriete vakantielanden is. Van het schilderachtige Toscane en de betoverende Amalfikust, tot het ongerepte Puglia. Iedere streek in Italië heeft zijn eigen charme en is uniek. Inmiddels heb ik al veel van dit prachtige land mogen zien en graag neem ik je mee op een reis langs acht van de mooiste Italiaanse streken.

Wist je dat Italië maar liefst 20 verschillende streken kent? Dat zijn er wel erg veel om in één artikel uit te lichten. Daarom heb ik mijn acht favoriete streken voor jou uitgekozen.

De Amalfikust: een adembenemende kustlijn

Oh wat ben ik verliefd geworden op de Amalfikust! Urenlang kan ik ronddwalen door de kleurrijke dorpjes die tegen de heuvels aan zijn gebouwd. Deze prachtige kuststreek, gelegen in de regio Campania, is één van de mooiste streken van Italië. Ravello en Positano zijn slechts enkele van de pareltjes die je aan de Amalfikust kunt ontdekken. Terwijl ik onder de Italiaanse zon nip van mijn wijntje en geniet van een pasta, verwonder ik me tegelijkertijd over de spectaculaire uitzichten die ik voor me zie. Dit is toch genieten?

Amalfikust

Lazio: het hart van de Italiaanse geschiedenis

Lazio is één van de mooiste streken van Italië als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis en cultuur van Italië. En laat ik daar nu net gek op zijn! Je vindt hier de bekende wereldstad Rome, maar ik vind het leuk om juist de wat kleinere, onontdekte stadjes te bezoeken. Wat dacht je van het schilderachtige Tivoli of Viterbo? Ook aan natuur geen gebrek; van glooiende heuvels van de Castelli Romani tot de rustige meren van Bracciano en Bolsena. Lazio is een veelzijdige streek met de perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur.

Lazio

Piemonte: paradijs voor wijnliefhebbers

Voor de volgende streek neem ik je mee naar het noorden van Italië. Ben je een wijnliefhebber? Dan is Piemonte een must-visit. Deze regio is beroemd om zijn goede wijnen, zoals de Barolo en Barbaresco. Ik breng een bezoek aan de heuvels van de Langhe en Monferrato, waar je talloze wijngaarden en pittoreske dorpjes vindt. Vind je het leuk om een wat grotere stad te bezoeken? Ga dan eens naar Turijn, een stad vol charme en elegantie.

Piemonte

Puglia: het authentieke zuiden

Ik kan nooit stoppen met praten over Puglia. Een streek gelegen in de hak van de Italiaanse laars die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ik bezoek hier  iedere keer met veel plezier de witte stadjes, zoals Ostuni en Alberobello en de prachtige stranden met azuurblauwe zee. In Puglia ben je verzekerd van een authentieke Italiaanse ervaring met de traditionele gerechten, vriendelijke locals en ongerepte natuur. En vergeet natuurlijk de authentieke trullo huisjes niet!

Puglia

Toscane: een schilderachtige streek

Wanneer ik mijn vrienden spreek over Italië, is vaak de eerste plek waar zij aan denken: Toscane. En ik begrijp wel waarom. Toscane staat bekend om z’n glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden en is één van de mooiste Italiaanse streken. Het is de perfecte bestemming voor wie houdt van kunst, geschiedenis en lekker eten. Verken hier de charmante middeleeuwse stadjes zoals Siena, Pienza en San Gimignano. Wat is deze regio toch heerlijk voor een romantische vakantie.

Lees ook mijn tips voor de bijzondere bezienswaardigheden in Toscane.

Toscane

Sardinië: een onontdekt eilandparadijs

Voor een vakantie op Sardinië mag je me altijd wakker maken. Sardinië is één van de mooiste streken van Italië en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit eiland, gelegen in de Middellandse Zee, kent ongerepte stranden, kristalhelder water en ruige bergen. Ook hier ga ik weer graag af van de gebaande paden. Zoals de wilde kust van Costa Verde en de prachtige, afgelegen baaitjes van het Maddalena. Naast de natuurlijke schoonheid biedt Sardinië een rijke cultuur met eeuwenoude tradities, festivals en heerlijke lokale gerechten zoals de beroemde ‘porceddu‘ (geroosterd speenvarken). Heb ik je al overtuigd?

Sardinie

Sicilië: een eiland vol geschiedenis

Voor de volgende streek neem ik je wederom mee naar een eiland, namelijk Sicilië. Het is een smeltkroes van culturen en één van de meest fascinerende streken van Italië. De geschiedenis gaat terug tot de oudheid, met indrukwekkende archeologische vindplaatsen zoals de Vallei van de Tempels in Agrigento die ik met mijn huurauto bezoek. Tel de adembenemende natuur, de rokende Etna-vulkaan en de kristalheldere wateren van de Ionische en Tyrreense Zee daarbij op en je begrijpt waarom Sicilië op mijn favorieten lijstje staat!

Bekijk ook eens mijn tips voor favoriete bezienswaardigheden van Sicilië.

Sicilië

Umbrië: het groene hart van Italië

Umbrië wordt vaak het groene hart van Italië genoemd en kun je zien als het zusje van Toscane. Je vindt er namelijk net zoveel schilderachtige stadjes in een decor van groene heuvels. De natuur is echter ongerepter en groener en gek genoeg is deze Italiaanse regio minder bekend. Dat maakt dat je in alle rust kunt genieten van eeuwenoude geschiedenisschatten, rijke historie en natuurlijk de groene landschappen. Verblijven doe je in een agriturismo, een authentiek Italiaanse boerderij. Ssst… niet doorvertellen.

Umbrië

Pak je koffers in en laat je betoveren door de veelzijdigheid en schoonheid van de Italiaanse streken.

Ik ben heel benieuwd… Welke Italiaanse streek is jouw favoriet? Laat het me weten in de comments.