Altijd als ik op vakantie ga, maak ik er een uitdaging van zoveel mogelijk van de traditionele keuken te proeven. Heerlijk vind ik het, om een land op die manier beter te leren kennen! Op Kefalonia ontdekte ik dankzij tips van locals, maar ook door zelf op ontdekking te gaan, een paar knusse traditionele tavernes en restaurantjes. Mijn favoriete restaurants op Kefalonia deel ik uiteraard graag met je.

Lorraines Magic Hill

Toen de eigenaresse van het adresje waar ik verbleef op Kefalonia me een foto van Lorraines Magic Hill liet zien, wist ik: daar ga ik eten! Dit restaurantje ligt op een unieke locatie pal aan zee en straalt één en al Griekenland uit. De muren zijn gebouwd van traditionele Griekse stenen, en belangrijker nog: de menukaart staat vól met Griekse delicatessen en zelfs lokale wijnen van Kefalonia… Mmm!

Visrestaurant Sunrise

Als iemand me vertelt over een sfeervol restaurant waar de zonsondergang ook nog eens subliem is… Dan is mijn nieuwsgierigheid gewekt. En dus zette ik na een leuk gesprek met een local koers naar visrestaurant Sunrise op Kefalonia. Eenmaal aangekomen maak ik al snel een kletspraatje met de eigenaar van het restaurant. Hij vertelt me vol passie dat het restaurant een familiebedrijf is en dat ze hier met z’n allen een prachtige plek van hebben gemaakt. De locatie werkt daar zeker aan mee: mijn tafeltje staat nog nét niet op het strand. Ik bestel er een verse zwaardvis met een Griekse witte wijn en kan alleen meer intens genieten van deze plek…

Sea Rock ws Restaurant

Als ik terugdenk aan al die lekkere maaltjes die ik op Kefalonia at, denk ik met een glimlach ook terug aan restaurant Sea Rock. Het is wederom één van de mooiste plekjes waar ik lunchte op Kefalonia. Aan zee, in een Griekser dan Grieks decor. Met kleine witte tafeltjes en stoelen, zoals ik Griekenland van de foto’s ken. Bij Sea Rock bestel ik misschien wel het lekkerste visgerecht dat ik ooit at…

Captain Nicolas

Of ik zin heb in een diner tussen de bomen en bloemen, met uitzicht op zee? Mijn goede vriend Giorgos hoeft me dat geen twee keer te vragen. Natuurlijk! Die ene middag neemt hij me mee naar Captain Nicolas, waar we aan een houten tafel aanschuiven. Mijn ogen kan ik maar moeilijk van het uitzicht op de Middellandse Zee afhouden… Niet vaak lunchte ik zo lekker op een plek die met zo’n waanzinnig uitzicht.

Ken jij nog culinaire tips voor een restaurant op Kefalonia?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Griekse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Kefalonia op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Altijd als ik op vakantie ga, maak ik er een uitdaging van zoveel mogelijk van de traditionele keuken te proeven. Heerlijk vind ik het, om een land op die manier beter te leren kennen! Op Kefalonia ontdekte ik dankzij tips van locals, maar ook door zelf op ontdekking te gaan, een paar knusse traditionele tavernes en restaurantjes. Mijn favoriete restaurants op Kefalonia deel ik uiteraard graag met je.

Lorraines Magic Hill

Toen de eigenaresse van het adresje waar ik verbleef op Kefalonia me een foto van Lorraines Magic Hill liet zien, wist ik: daar ga ik eten! Dit restaurantje ligt op een unieke locatie pal aan zee en straalt één en al Griekenland uit. De muren zijn gebouwd van traditionele Griekse stenen, en belangrijker nog: de menukaart staat vól met Griekse delicatessen en zelfs lokale wijnen van Kefalonia… Mmm!

Visrestaurant Sunrise

Als iemand me vertelt over een sfeervol restaurant waar de zonsondergang ook nog eens subliem is… Dan is mijn nieuwsgierigheid gewekt. En dus zette ik na een leuk gesprek met een local koers naar visrestaurant Sunrise op Kefalonia. Eenmaal aangekomen maak ik al snel een kletspraatje met de eigenaar van het restaurant. Hij vertelt me vol passie dat het restaurant een familiebedrijf is en dat ze hier met z’n allen een prachtige plek van hebben gemaakt. De locatie werkt daar zeker aan mee: mijn tafeltje staat nog nét niet op het strand. Ik bestel er een verse zwaardvis met een Griekse witte wijn en kan alleen meer intens genieten van deze plek…

Sea Rock ws Restaurant

Als ik terugdenk aan al die lekkere maaltjes die ik op Kefalonia at, denk ik met een glimlach ook terug aan restaurant Sea Rock. Het is wederom één van de mooiste plekjes waar ik lunchte op Kefalonia. Aan zee, in een Griekser dan Grieks decor. Met kleine witte tafeltjes en stoelen, zoals ik Griekenland van de foto’s ken. Bij Sea Rock bestel ik misschien wel het lekkerste visgerecht dat ik ooit at…

Captain Nicolas

Of ik zin heb in een diner tussen de bomen en bloemen, met uitzicht op zee? Mijn goede vriend Giorgos hoeft me dat geen twee keer te vragen. Natuurlijk! Die ene middag neemt hij me mee naar Captain Nicolas, waar we aan een houten tafel aanschuiven. Mijn ogen kan ik maar moeilijk van het uitzicht op de Middellandse Zee afhouden… Niet vaak lunchte ik zo lekker op een plek die met zo’n waanzinnig uitzicht.

Ken jij nog culinaire tips voor een restaurant op Kefalonia?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Griekse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Kefalonia op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

23 mei, 2022

Gerelateerde berichten