Als mijn vrienden me vragen naar mijn favoriete bestemmingen in Europa, dan kan Kefalonia haast niet ontbreken. Dit Griekse eiland heeft voor mij alles: ruige bergen, lieflijke dorpjes én prachtige stranden. Van die laatste heb ik inmiddels een paar favorieten verzameld die ik graag met je deel!

Het strand van Petani

Van heel wat locals hoorde ik al over het mooiste strand van Kefalonia, wat door velen zelfs als het mooiste strand van Griekenland wordt bestempeld: Mirtos. Toch werd mijn nieuwsgierigheid nog meer gewekt door een kleiner strandje dat volgens local Melina veel lijkt op Mirtos, maar dan met heel wat minder toeristen: het strand van Petani. “Het is een geliefde plek bij de Grieken van het eiland”, verzekert ze me. “En het is er echt niet minder mooi, integendeel!” Inmiddels heb ik er heel wat keren mijn voetjes gedompeld in het onvoorstelbaar blauwe water op het strand van Petani en ze heeft gelijk. Dit strand is één van mijn favoriete plekken op Kefalonia…

Kefalonia strand Petani beach

Het strand van Antisamos

Een kronkelige weg voert me langzaam naar het strand van Antisamos, in de buurt van het stadje Sami. Het is wederom Melina die me dit strandje aanraadde toen ik bij haar taverne een Griekse salade at. “Dus je bent dol op rustige Griekse strandjes?” Ze keek me met een glimlach aan. Daarin wist ze me wel wat tips te geven. “Antisamos is práchtig! Er werden ooit filmscènes opgenomen voor de film Captain Corelli’s Mandolin. Als je ernaartoe gaat, begrijp je waarom.” Daar aangekomen snap ik wat Melina bedoelt: de weelderige omgeving van dit strandje maakt dat ik me op een tropisch strand ergens ver op de wereld waan…

Kefalonia strand Antisamos beach

Het strand van Emblisi

Ik vind het heerlijk om me door locals te laten leiden naar prachtige plekken, maar ik vind het ook zalig om zelf op ontdekking te gaan. Zo kwam ik al rijdend met mijn huurauto op Kefalonia terecht bij het kleine witte zandstrandje van Emblisi, dat omgeven wordt door naaldbomen en olijfbomen. Onder een van de bomen leg ik mijn handdoekje uit, om vervolgens een heerlijke ontspannen middag te beleven…

Kefalonia strand Emblisi beach

Het strand van Platia Ammos

In mijn zoektocht naar rustige strandjes op Kefalonia, wist Melina me nog iets leuks te vertellen. Het strand van Platia Ammos is volgens haar ook weer een kopie van Mirtos en Petani, maar dan nóg kleiner en rustiger. “Belangrijke kanttekening: door de aardbeving in 2014 is dit strandje alleen nog met de boot te bereiken, Eliza. De enorme trap naar beneden is destijds ingestort.” Haar verhaal maakt me nieuwsgierig. Ik besluit een bootje te huren en het strandje te bezoeken. Eenmaal daar zie ik dat Melina wederom gelijk heeft. Platia Ammos is prachtig, mede door de enorme rotsen die het strand omringen.

Kefalonia strand Platia Ammos

Het rode strand Xi Beach

Kefalonia staat bij mij inmiddels bekend om z’n prachtige witte strandjes. Extra leuk vind ik daarom Xi Beach: het strandje dat hiervan afwijkt. Xi Beach wordt ook wel het rode strand van Kefalonia genoemd, dankzij de warmrode kleur van het zand. “Wist je dat er mineralen in dit zand zitten?” vraagt een vriendelijke oudere man naast me. “Ik kom hier altijd graag voor een wellnessbehandeling”, lacht hij. “Zonder gekheid: de mineralen op dit rode strand zijn echt goed voor de huid. Geniet er maar van!”

Kefalonia strand Xi Beach

Over Kefalonia

Kefalonia vormt onderdeel van de Ionische eilanden aan de Westkant van Griekenland waar ook de populaire eilanden Corfu en Zakynthos onderdeel van zijn. Alleen is Kefalonia een stuk minder bekend. Hier beleef je nog écht de authentieke sfeer waar Griekenland zo bekend om staat.

Wil jij de stranden van Kefalonia bezoeken? Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Kefalonia.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als mijn vrienden me vragen naar mijn favoriete bestemmingen in Europa, dan kan Kefalonia haast niet ontbreken. Dit Griekse eiland heeft voor mij alles: ruige bergen, lieflijke dorpjes én prachtige stranden. Van die laatste heb ik inmiddels een paar favorieten verzameld die ik graag met je deel!

Het strand van Petani

Van heel wat locals hoorde ik al over het mooiste strand van Kefalonia, wat door velen zelfs als het mooiste strand van Griekenland wordt bestempeld: Mirtos. Toch werd mijn nieuwsgierigheid nog meer gewekt door een kleiner strandje dat volgens local Melina veel lijkt op Mirtos, maar dan met heel wat minder toeristen: het strand van Petani. “Het is een geliefde plek bij de Grieken van het eiland”, verzekert ze me. “En het is er echt niet minder mooi, integendeel!” Inmiddels heb ik er heel wat keren mijn voetjes gedompeld in het onvoorstelbaar blauwe water op het strand van Petani en ze heeft gelijk. Dit strand is één van mijn favoriete plekken op Kefalonia…

Kefalonia strand Petani beach

Het strand van Antisamos

Een kronkelige weg voert me langzaam naar het strand van Antisamos, in de buurt van het stadje Sami. Het is wederom Melina die me dit strandje aanraadde toen ik bij haar taverne een Griekse salade at. “Dus je bent dol op rustige Griekse strandjes?” Ze keek me met een glimlach aan. Daarin wist ze me wel wat tips te geven. “Antisamos is práchtig! Er werden ooit filmscènes opgenomen voor de film Captain Corelli’s Mandolin. Als je ernaartoe gaat, begrijp je waarom.” Daar aangekomen snap ik wat Melina bedoelt: de weelderige omgeving van dit strandje maakt dat ik me op een tropisch strand ergens ver op de wereld waan…

Kefalonia strand Antisamos beach

Het strand van Emblisi

Ik vind het heerlijk om me door locals te laten leiden naar prachtige plekken, maar ik vind het ook zalig om zelf op ontdekking te gaan. Zo kwam ik al rijdend met mijn huurauto op Kefalonia terecht bij het kleine witte zandstrandje van Emblisi, dat omgeven wordt door naaldbomen en olijfbomen. Onder een van de bomen leg ik mijn handdoekje uit, om vervolgens een heerlijke ontspannen middag te beleven…

Kefalonia strand Emblisi beach

Het strand van Platia Ammos

In mijn zoektocht naar rustige strandjes op Kefalonia, wist Melina me nog iets leuks te vertellen. Het strand van Platia Ammos is volgens haar ook weer een kopie van Mirtos en Petani, maar dan nóg kleiner en rustiger. “Belangrijke kanttekening: door de aardbeving in 2014 is dit strandje alleen nog met de boot te bereiken, Eliza. De enorme trap naar beneden is destijds ingestort.” Haar verhaal maakt me nieuwsgierig. Ik besluit een bootje te huren en het strandje te bezoeken. Eenmaal daar zie ik dat Melina wederom gelijk heeft. Platia Ammos is prachtig, mede door de enorme rotsen die het strand omringen.

Kefalonia strand Platia Ammos

Het rode strand Xi Beach

Kefalonia staat bij mij inmiddels bekend om z’n prachtige witte strandjes. Extra leuk vind ik daarom Xi Beach: het strandje dat hiervan afwijkt. Xi Beach wordt ook wel het rode strand van Kefalonia genoemd, dankzij de warmrode kleur van het zand. “Wist je dat er mineralen in dit zand zitten?” vraagt een vriendelijke oudere man naast me. “Ik kom hier altijd graag voor een wellnessbehandeling”, lacht hij. “Zonder gekheid: de mineralen op dit rode strand zijn echt goed voor de huid. Geniet er maar van!”

Kefalonia strand Xi Beach

Over Kefalonia

Kefalonia vormt onderdeel van de Ionische eilanden aan de Westkant van Griekenland waar ook de populaire eilanden Corfu en Zakynthos onderdeel van zijn. Alleen is Kefalonia een stuk minder bekend. Hier beleef je nog écht de authentieke sfeer waar Griekenland zo bekend om staat.

Wil jij de stranden van Kefalonia bezoeken? Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Kefalonia.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.