Als ik mijn vrienden mijn vakantiefoto’s van Ibiza laat zien, krijg ik steevast verbaasde blikken. Veel van hen denken nog steeds dat Ibiza enkel een party-eiland is. Ik weet inmiddels beter: ook voor rustzoekers en natuurliefhebbers is Ibiza een fantastisch eiland. Inmiddels heb ik heel wat tips van locals verzameld voor je. Hoog tijd om mijn favoriete rustige stranden op Ibiza met je te delen!

S’Estanyol

In een typisch Spaans barretje op Ibiza ontmoet ik de goedlachse Hugo. Hij aan een biertje, ik aan een koud wit wijntje. We raken aan de praat en ik kom erachter dat Hugo geboren en getogen is op Ibiza. Zijn enthousiasme over het eiland steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken. Als ik hem vraag naar de mooiste rustige strandjes op Ibiza volgens hem, is S’estanyol de eerste die hij opnoemt. “Dat strandje ligt vlakbij Ibiza Stad”, vertelt hij, “maar van de drukte in de stad is hier nauwelijks meer iets te merken.” Die week besluit ik zijn tip op te volgen. Via een onverharde weg kom ik aan bij S’estanyol: een rustige baai omgeven door bomen en rotsen en een gezellig strandtentje. Hugo had gelijk: een heerlijke plek om te ontsnappen aan de drukte!

Cala Oliviera

In datzelfde barretje kletst Hugo nog even door. Hij geniet zichtbaar van het vertellen over zijn eiland Ibiza. “Vergeet ook Cala Oliviera niet”, verzekert hij me. “Een heerlijk strand voor rustzoekers op Ibiza.” De dag na onze ontmoeting besluit ik dit strand op te zoeken. Dat lijkt in eerste instantie nog niet mee te vallen; mijn navigatie lijkt er wat moeite mee te hebben. Maar eenmaal aangekomen bij Cala Oliviera, zucht ik van blijdschap. Hugo had gelijk: druk is het hier niet. Met een paar andere mensen op het strand geniet ik hier van het geluid van de zee. Mooier wordt het bijna niet! 

Cala Xuclar

Op het strand van Cala Oliviera raak ik aan de praat met Sanny. Een Nederlandse dame die twee keer per jaar in haar eentje naar Ibiza afreist om even een paar dagen voor zichzelf te nemen. Weg uit de dagelijkse drukte. Al snel voelt het alsof we elkaar al jaren kennen. Ook Sanny is dol op de rustige plekken van Ibiza. Ze glimlacht als ik mijn speurtocht naar rustige plekjes uitspreek. “Het strandje van Cala Xuclar moet je opzoeken”, vertelt ze. De volgende dag doe ik netjes wat ze me zei en beland ik op een prachtig strandje net buiten het dorpje Portinatx. Het strandje is klein, maar daardoor juist zo lieflijk. Een aanrader voor de rustzoeker op Ibiza.

S’Aigua Dolca

Op mijn laatste vakantiedag op Ibiza besluiten Sanny en ik nog wat tijd met elkaar door te brengen. Door haar vele reisjes naar Ibiza heeft ze inmiddels heel wat tips voor prachtige, rustige plekken verzameld. Sanny besluit dat we mijn vakantie eindigen met een kustwandeling vanaf het strand van Cala San Vicente naar een paradijselijk strandje, genaamd S’Aigua Dolca. De afdaling naar het strandje is soms wat spannend, met hier en daar klimmen en klauteren. Maar het resultaat mag er wezen: een prachtige rustige plek, waar enkel wat mensen in het water aan het snorkelen zijn. Genieten!

Fan geworden van dit eiland? Bekijk mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als ik mijn vrienden mijn vakantiefoto’s van Ibiza laat zien, krijg ik steevast verbaasde blikken. Veel van hen denken nog steeds dat Ibiza enkel een party-eiland is. Ik weet inmiddels beter: ook voor rustzoekers en natuurliefhebbers is Ibiza een fantastisch eiland. Inmiddels heb ik heel wat tips van locals verzameld voor je. Hoog tijd om mijn favoriete rustige stranden op Ibiza met je te delen!

S’Estanyol

In een typisch Spaans barretje op Ibiza ontmoet ik de goedlachse Hugo. Hij aan een biertje, ik aan een koud wit wijntje. We raken aan de praat en ik kom erachter dat Hugo geboren en getogen is op Ibiza. Zijn enthousiasme over het eiland steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken. Als ik hem vraag naar de mooiste rustige strandjes op Ibiza volgens hem, is S’estanyol de eerste die hij opnoemt. “Dat strandje ligt vlakbij Ibiza Stad”, vertelt hij, “maar van de drukte in de stad is hier nauwelijks meer iets te merken.” Die week besluit ik zijn tip op te volgen. Via een onverharde weg kom ik aan bij S’estanyol: een rustige baai omgeven door bomen en rotsen en een gezellig strandtentje. Hugo had gelijk: een heerlijke plek om te ontsnappen aan de drukte!

Cala Oliviera

In datzelfde barretje kletst Hugo nog even door. Hij geniet zichtbaar van het vertellen over zijn eiland Ibiza. “Vergeet ook Cala Oliviera niet”, verzekert hij me. “Een heerlijk strand voor rustzoekers op Ibiza.” De dag na onze ontmoeting besluit ik dit strand op te zoeken. Dat lijkt in eerste instantie nog niet mee te vallen; mijn navigatie lijkt er wat moeite mee te hebben. Maar eenmaal aangekomen bij Cala Oliviera, zucht ik van blijdschap. Hugo had gelijk: druk is het hier niet. Met een paar andere mensen op het strand geniet ik hier van het geluid van de zee. Mooier wordt het bijna niet! 

Cala Xuclar

Op het strand van Cala Oliviera raak ik aan de praat met Sanny. Een Nederlandse dame die twee keer per jaar in haar eentje naar Ibiza afreist om even een paar dagen voor zichzelf te nemen. Weg uit de dagelijkse drukte. Al snel voelt het alsof we elkaar al jaren kennen. Ook Sanny is dol op de rustige plekken van Ibiza. Ze glimlacht als ik mijn speurtocht naar rustige plekjes uitspreek. “Het strandje van Cala Xuclar moet je opzoeken”, vertelt ze. De volgende dag doe ik netjes wat ze me zei en beland ik op een prachtig strandje net buiten het dorpje Portinatx. Het strandje is klein, maar daardoor juist zo lieflijk. Een aanrader voor de rustzoeker op Ibiza.

S’Aigua Dolca

Op mijn laatste vakantiedag op Ibiza besluiten Sanny en ik nog wat tijd met elkaar door te brengen. Door haar vele reisjes naar Ibiza heeft ze inmiddels heel wat tips voor prachtige, rustige plekken verzameld. Sanny besluit dat we mijn vakantie eindigen met een kustwandeling vanaf het strand van Cala San Vicente naar een paradijselijk strandje, genaamd S’Aigua Dolca. De afdaling naar het strandje is soms wat spannend, met hier en daar klimmen en klauteren. Maar het resultaat mag er wezen: een prachtige rustige plek, waar enkel wat mensen in het water aan het snorkelen zijn. Genieten!

Fan geworden van dit eiland? Bekijk mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.