Naast de pasta’s en pizza’s hebben de Italianen nog een heel lekkere specialiteit, namelijk risotto! Je kan eindeloos variëren. Deze keer heb ik gekozen voor de groene risotto met spinazie en mascarpone, dit gerechtje heb ik ontdekt tijdens mijn reis in Toscane. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten

1 liter groentebouillon
100 ml witte wijn
2 sjalotten fijngesnipperd
75 gram rucola
300 gram spinazie
30 gram basilicum
1 citroen uitgeperst
300 gram risottorijst
4 eetlepels mascarpone
2 eetlepels koolzaadolie of olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een scheut koolzaadolie (of olijfolie) in een pan met een dikke bodem. Fruit de gesnipperde sjalot een minuut of drie in de olie. Voeg de risottorijst toe en roer tot elke rijstkorrel bedekt is met een klein laagje olie. Schenk de wijn in de pan en roer door tot de rijst plakkerig is. Voeg scheut voor scheut de bouillon toe en blijf af en toe roeren. Ga door tot alle bouillon op is.

Maak in de tussentijd de groene saus. Blancheer de rucola kort in kokend water. Ik goot kokend water in een kom, deed de rucola in een zeef en hing die zeef ongeveer 30 seconden in de kom met kokend water. Doe de rucola daarna meteen in een blender (of gebruik een staafmixer), samen met de basilicum, het citroensap en de twee eetlepels koolzaadolie. Voeg ook twee eetlepels mascarpone toe. Maal tot je een dikke groene saus hebt. Laat staan.

De risotto is gaar als alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna beetgaar is (na een zo’n twintig minuten). Haal op dat moment de pan van het vuur en roer de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is en roer dan ook de groene saus door risotto, evenals de overgebleven twee eetlepels mascarpone. Verdeel de risotto over vier borden. Schep eventueel nog een beetje mascarpone over de risotto.

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Naast de pasta’s en pizza’s hebben de Italianen nog een heel lekkere specialiteit, namelijk risotto! Je kan eindeloos variëren. Deze keer heb ik gekozen voor de groene risotto met spinazie en mascarpone, dit gerechtje heb ik ontdekt tijdens mijn reis in Toscane. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten

1 liter groentebouillon
100 ml witte wijn
2 sjalotten fijngesnipperd
75 gram rucola
300 gram spinazie
30 gram basilicum
1 citroen uitgeperst
300 gram risottorijst
4 eetlepels mascarpone
2 eetlepels koolzaadolie of olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een scheut koolzaadolie (of olijfolie) in een pan met een dikke bodem. Fruit de gesnipperde sjalot een minuut of drie in de olie. Voeg de risottorijst toe en roer tot elke rijstkorrel bedekt is met een klein laagje olie. Schenk de wijn in de pan en roer door tot de rijst plakkerig is. Voeg scheut voor scheut de bouillon toe en blijf af en toe roeren. Ga door tot alle bouillon op is.

Maak in de tussentijd de groene saus. Blancheer de rucola kort in kokend water. Ik goot kokend water in een kom, deed de rucola in een zeef en hing die zeef ongeveer 30 seconden in de kom met kokend water. Doe de rucola daarna meteen in een blender (of gebruik een staafmixer), samen met de basilicum, het citroensap en de twee eetlepels koolzaadolie. Voeg ook twee eetlepels mascarpone toe. Maal tot je een dikke groene saus hebt. Laat staan.

De risotto is gaar als alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna beetgaar is (na een zo’n twintig minuten). Haal op dat moment de pan van het vuur en roer de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is en roer dan ook de groene saus door risotto, evenals de overgebleven twee eetlepels mascarpone. Verdeel de risotto over vier borden. Schep eventueel nog een beetje mascarpone over de risotto.

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.