Trommels, oneindig veel kleur en goedgehumeurde mensen… Benirras Beach Drums was precies wat ik zocht op Ibiza! Een kleinschalig, muzikaal feestje onder de warme zon.

Bij mijn plekje Rural C’as Pla ontwaak ik die ochtend al vroeg. Niet erg, niet in deze omgeving! Ik loop mijn ruime balkon op, waar ik op één van de twee ligbedjes kruip en een frisse lucht inadem. Ik besluit mijn dag te starten met een duik in het zwembad. Wat ik deze dag verder nog ga doen, laat ik aan eigenaar Massimo. Die heeft vast goede ideeën!

Lieflijke hippiemarkt

Met mijn haren nog vochtig van het zwembadwater loop ik naar de plek waar het ontbijt op me wacht. “Goedemorgen Massimo!” Ik zwaai enthousiast. Wanneer ik hem vraag of hij nog iets leuks weet voor vandaag, zie ik hem denken. Niet lang overigens, al na enkele seconden begint hij te stralen. “Benirras Beach Drums! Dat is iets voor jou!”

Na het ontbijt stap ik mijn auto in, op weg naar Benirras Beach. Geen lange rit, al na 10 minuten sta ik bovenaan dit strandje, met zijn helderblauwe water, omgeven door veel groene bomen. Ik loop naar beneden en zie hier tientallen kraampjes. Handdoeken, sarongs, jurkjes… Dit moet de kleine hippiemarkt zijn waar Massimo het over had. Langzaam slenter ik wat langs de winkeltjes. Bij een vrolijke dame reken ik een rood met okergele sarong af.

Dansen op het strand

Op een mintgroen strandbedje leg ik mijn spullen weg. En hoewel ik eigenlijk van plan was een duik te nemen in het heldere water, word ik verrast door een geluid even verderop. Trommels! Ik kijk naar rechts en inderdaad: onder een rieten afdakje zitten een paar muzikanten. Ze trommelen erop los, terwijl een deel van het strandpubliek eromheen verzamelt. Ook ik besluit een kijkje te nemen. Al snel ben ik omringd door talloze locals en hippies. Prachtig! Ik kijk mijn ogen uit. Sommigen beginnen te dansen, anderen ploffen gewoon neer in het zand bij de muzikanten. Er heerst een heerlijk relaxed sfeertje hier. De beste tip die Massimo me voor vandaag kon geven!

Ook dit Spaanse eiland bewonderen? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Trommels, oneindig veel kleur en goedgehumeurde mensen… Benirras Beach Drums was precies wat ik zocht op Ibiza! Een kleinschalig, muzikaal feestje onder de warme zon.

Bij mijn plekje Rural C’as Pla ontwaak ik die ochtend al vroeg. Niet erg, niet in deze omgeving! Ik loop mijn ruime balkon op, waar ik op één van de twee ligbedjes kruip en een frisse lucht inadem. Ik besluit mijn dag te starten met een duik in het zwembad. Wat ik deze dag verder nog ga doen, laat ik aan eigenaar Massimo. Die heeft vast goede ideeën!

Lieflijke hippiemarkt

Met mijn haren nog vochtig van het zwembadwater loop ik naar de plek waar het ontbijt op me wacht. “Goedemorgen Massimo!” Ik zwaai enthousiast. Wanneer ik hem vraag of hij nog iets leuks weet voor vandaag, zie ik hem denken. Niet lang overigens, al na enkele seconden begint hij te stralen. “Benirras Beach Drums! Dat is iets voor jou!”

Na het ontbijt stap ik mijn auto in, op weg naar Benirras Beach. Geen lange rit, al na 10 minuten sta ik bovenaan dit strandje, met zijn helderblauwe water, omgeven door veel groene bomen. Ik loop naar beneden en zie hier tientallen kraampjes. Handdoeken, sarongs, jurkjes… Dit moet de kleine hippiemarkt zijn waar Massimo het over had. Langzaam slenter ik wat langs de winkeltjes. Bij een vrolijke dame reken ik een rood met okergele sarong af.

Dansen op het strand

Op een mintgroen strandbedje leg ik mijn spullen weg. En hoewel ik eigenlijk van plan was een duik te nemen in het heldere water, word ik verrast door een geluid even verderop. Trommels! Ik kijk naar rechts en inderdaad: onder een rieten afdakje zitten een paar muzikanten. Ze trommelen erop los, terwijl een deel van het strandpubliek eromheen verzamelt. Ook ik besluit een kijkje te nemen. Al snel ben ik omringd door talloze locals en hippies. Prachtig! Ik kijk mijn ogen uit. Sommigen beginnen te dansen, anderen ploffen gewoon neer in het zand bij de muzikanten. Er heerst een heerlijk relaxed sfeertje hier. De beste tip die Massimo me voor vandaag kon geven!

Ook dit Spaanse eiland bewonderen? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Ibiza.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.