Met de zon in mijn gezicht bedenk ik me hoe fijn het is om in de paasvakantie al op vakantie te gaan. Ik vind het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en de mooiste plekjes te ontdekken. In dit blog geef ik je vijf redenen waarom de paasvakantie het perfecte moment is om het zonnetje in de Mediterranée op te zoeken.

1. De zon straalt op vele plekjes

In de paasvakantie schijnt de zon heerlijk op mijn bestemmingen. Ik kan dan zo genieten van een Italiaanse koffie op het terras of een wandeling door de natuur van de Algarve. Ook is het de perfecte periode voor de actieve mensen onder ons. Je kunt namelijk prima op avontuur gaan, want het is nog niet té warm. Zo liep ik een keer over de Caminito del Rey in Andalusië en door de tropische tuinen van Madeira.
 

2. Alvast opladen

We hebben het allemaal al druk genoeg. Daarom laad ik helemaal op tijdens een vakantie in de paasvakantie. Heerlijk vind ik het om tussendoor even een weekje weg te plannen en bij te komen van alles wat ik doe in het dagelijks leven. Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die dit zo ervaren. Laat je werk los en laad weer helemaal op. Het is het ideale moment om je voor te bereiden op de zomer. Geniet van de eerste zonnestralen en doe een gezonde dosis vitamine D op.

3. Heerlijke geuren en vrolijke kleuren

In de paasvakantie is de natuur alweer helemaal tot leven gekomen en geniet je van alle bloemen die prachtig in bloei staat. Ik vind het altijd zo fijn om in deze periode ontspannende wandelingen te maken. Wanneer je bijvoorbeeld naar Madeira gaat, heb je nog net geluk. Alle bloemen staan in bloei en het is een kleurrijk geheel.

4. Genieten van een extra lange vakantie zonder er meer dagen voor vrij te nemen

Het is misschien een kleine puzzel, maar het meer dan waard. Geniet van een extra lange zonvakantie in mei zonder er extra dagen voor vrij te nemen. In deze periode vallen er verschillende feestdagen waar je fijn gebruik van kunt nemen. Wanneer je bijvoorbeeld de vier dagen na Pasen vrij neemt, heb je in totaal 9 dagen vrij voor een heerlijke Paasvakantie. Krijg je Goede Vrijdag een vrije dag van je werkgever en neem je de vier dagen ervoor ook vrij, dan kun je zelfs zestien dagen achter elkaar op vakantie en kost het je maar acht dagen.

5. Vermijd de zomerse drukte

De zomermaanden zijn de populairste periode om op vakantie te gaan. Door in de paasvakantie op reis te gaan, vermijd je de grote toeristenmassa’s en geniet je van meer rust en ruimte. Dit betekent kortere wachtrijen, meer beschikbaarheid in hotels en een algemene ontspannen sfeer. Het is de perfecte gelegenheid om je vakantieplek in alle rust te verkennen. Bijkomend voordeel: in mei is het voor veel vakantiebestemmingen nog niet hun hoogseizoen. Dit zorgt voor gunstige prijzen van accommodaties en vluchten.

Zijn dit goede redenen om op vakantie te gaan in de paasvakantie?

Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de paasvakantie. De paasvakantie komt natuurlijk eerder dan de zomervakantie. Dus je hoeft minder lang te wachten op die welverdiende vakantie.
Zonnige adresjes in de meivakantie
Ik kan niet wachten…Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de paasvakantie.

Tip: neem ook eens een kijkje bij de mijn zonvakanties in de andere maanden.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met de zon in mijn gezicht bedenk ik me hoe fijn het is om in de paasvakantie al op vakantie te gaan. Ik vind het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en de mooiste plekjes te ontdekken. In dit blog geef ik je vijf redenen waarom de paasvakantie het perfecte moment is om het zonnetje in de Mediterranée op te zoeken.

1. De zon straalt op vele plekjes

In de paasvakantie schijnt de zon heerlijk op mijn bestemmingen. Ik kan dan zo genieten van een Italiaanse koffie op het terras of een wandeling door de natuur van de Algarve. Ook is het de perfecte periode voor de actieve mensen onder ons. Je kunt namelijk prima op avontuur gaan, want het is nog niet té warm. Zo liep ik een keer over de Caminito del Rey in Andalusië en door de tropische tuinen van Madeira.
 

2. Alvast opladen

We hebben het allemaal al druk genoeg. Daarom laad ik helemaal op tijdens een vakantie in de paasvakantie. Heerlijk vind ik het om tussendoor even een weekje weg te plannen en bij te komen van alles wat ik doe in het dagelijks leven. Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die dit zo ervaren. Laat je werk los en laad weer helemaal op. Het is het ideale moment om je voor te bereiden op de zomer. Geniet van de eerste zonnestralen en doe een gezonde dosis vitamine D op.

3. Heerlijke geuren en vrolijke kleuren

In de paasvakantie is de natuur alweer helemaal tot leven gekomen en geniet je van alle bloemen die prachtig in bloei staat. Ik vind het altijd zo fijn om in deze periode ontspannende wandelingen te maken. Wanneer je bijvoorbeeld naar Madeira gaat, heb je nog net geluk. Alle bloemen staan in bloei en het is een kleurrijk geheel.

4. Genieten van een extra lange vakantie zonder er meer dagen voor vrij te nemen

Het is misschien een kleine puzzel, maar het meer dan waard. Geniet van een extra lange zonvakantie in mei zonder er extra dagen voor vrij te nemen. In deze periode vallen er verschillende feestdagen waar je fijn gebruik van kunt nemen. Wanneer je bijvoorbeeld de vier dagen na Pasen vrij neemt, heb je in totaal 9 dagen vrij voor een heerlijke Paasvakantie. Krijg je Goede Vrijdag een vrije dag van je werkgever en neem je de vier dagen ervoor ook vrij, dan kun je zelfs zestien dagen achter elkaar op vakantie en kost het je maar acht dagen.

5. Vermijd de zomerse drukte

De zomermaanden zijn de populairste periode om op vakantie te gaan. Door in de paasvakantie op reis te gaan, vermijd je de grote toeristenmassa’s en geniet je van meer rust en ruimte. Dit betekent kortere wachtrijen, meer beschikbaarheid in hotels en een algemene ontspannen sfeer. Het is de perfecte gelegenheid om je vakantieplek in alle rust te verkennen. Bijkomend voordeel: in mei is het voor veel vakantiebestemmingen nog niet hun hoogseizoen. Dit zorgt voor gunstige prijzen van accommodaties en vluchten.

Zijn dit goede redenen om op vakantie te gaan in de paasvakantie?

Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de paasvakantie. De paasvakantie komt natuurlijk eerder dan de zomervakantie. Dus je hoeft minder lang te wachten op die welverdiende vakantie.
Zonnige adresjes in de meivakantie
Ik kan niet wachten…Wil jij mijn zonnige bestemmingen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes voor in de paasvakantie.

Tip: neem ook eens een kijkje bij de mijn zonvakanties in de andere maanden.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.