Epirus (Parga)

Griekenland

Vakantie Epirus (Parga)

Toen ik door de met cipressen en olijfbomen begroeide heuvels reed, wist ik het zeker. Epirus in Griekenland is een perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Adembenemende uitzichten, onontdekte plekjes en unieke bezienswaardigheden zoals het authentieke amfitheater Dodoni. Het sfeervolle plaatsje Parga is toch wel mijn favoriet in Epirus, hier heb ik aan de haven heerlijk verse vis gegeten. Een vriendelijke ober vertelde me hier waar ik de mooiste strandjes kan vinden. Ik ging op onderzoek en kwam zo bij de meest unieke baaitjes die ik helemaal voor mezelf leek te hebben…

Meer over Epirus (Parga)

Bezienswaardigheden op vakantie in Epirus (Parga)

In het kleurrijke Epirus kom ik graag op vakantie. Het unieke lange strand en de aardige lokale bevolking hier gaan nooit vervelen. Met de prachtige strandjes waan je je hier in een tropische bestemming. Toen ik Bella Vraka ontdekte kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Via dit smalle pad in de zee, omringd door ongelofelijk helderblauw water, kun je naar een klein eilandje lopen. Het Vikos-Aoos natuurgebied is de ideale plek voor een wandeling door de natuur. Hier vind je de diepste kloof ter wereld, een groot meer, prachtige authentieke uitkijkpunten en zelfs zeldzame bruine beren.

Culinaire reizen door Epirus (Parga)

Op reis in Epirus zie je op de heuvels en berghellingen schapen en koeien grazen die zorgen voor de unieke melk die de basis is voor vele ingrediënten in de keuken van Epirus. Voorbeelden zijn yoghurt en kaas. Van de kaas wordt boter gemaakt wat veel gebruikt wordt in plaats van olijfolie. Ook worden in Epirus de lekkerste hartige taarten gemaakt, bijvoorbeeld met spinazie of champignons. Het leukste vind ik om gewoon een authentieke taverna binnen te lopen en zomaar iets van de kaart te bestellen. Dan weet je zeker dat je iets nieuws ontdekt!

Zonnige groetjes uit het unieke Epirus (Parga)!

Het weer in Epirus varieert per regio. Aan de kust zijn de zomers warm en droog en de winters zacht. In de bergen en hoger gelegen gebieden zijn de winters echter streng en duren ze langer. Dit zorgt voor unieke kleurcontrasten van de natuur in Epirus, waarvan ik iedere keer weer geniet. Krijg jij ook maar niet genoeg van Griekenland? Bekijk dan zeker ook enkele andere Griekse bestemmingen, zoals Ithaka, Kefalonia, Corfu en Lefkas.

close

De mooiste ontdekkingen in Epirus (Parga)

Ver weg van de massa