Epirus (Parga)

Griekenland

Vakantie Epirus (Parga)

Op mijn reis in Epirus heb ik zo veel mooie natuur gezien, van velden met olijfbomen tot heuvels met cipressen. Daarom is het ook een perfecte vakantiebestemming op het vasteland in Griekenland als je rust en natuur wil opzoeken. Ook voor cultuur is Epirus de juiste regio, met bezienswaardigheden zoals het amfitheater van Dodoni. Maar mijn favoriete trekpleister in Epirus is Parga. Ik heb hier aan de haven de lekkerste verse vis gegeten. De charmante ober heeft mij verteld waar de mooiste stranden te vinden zijn in deze streek. Dus ik ging op ontdekking en kwam terecht bij unieke baaien die ik helemaal voor mij alleen had…

Meer over Epirus (Parga)

Bezienswaardigheden op vakantie in Epirus (Parga)

Ik kom graag op vakantie in het mooie Epirus. Met haar lange stranden en vriendelijke bevolking valt hier altijd iets nieuws te ontdekken. Je voelt je hier op een tropische bestemming door op de gouden stranden te vertoeven. Het meest bijzondere strand ligt op het eilandje Bella Vraka, want het is enkel te bereiken via een smal pad waar je door ondiep zeewater kan wandelen. Als je graag eilanden bezoekt kan je ook met de boot naar Corfu varen! Verder kan je in Epirus wandelen door het Vikos-Aoos natuurgebied en de diepste kloof ter wereld gaan bezoeken. Daar vind je ook een groot meer, prachtige uitkijkpunten en er leven zelfs zeldzame bruine beren.

Culinaire reizen door Epirus (Parga)

Op reis in Epirus zal je veel schapen en koeien zien grazen in het landschap. Van die koemelk wordt de lekkere Griekse yoghurt en kaas gemaakt. In het jachtseizoen, worden er vaak stoofpotjes met wild klaargemaakt, maar voor vegetariërs heeft Epirus ook een rijk aanbod. Wat typisch is aan de keuken in Epirus is tyropitta, een quiche met vanbinnen spinazie of champignons. En een Griekse salade met feta en olijven is ook een topper. Wanneer ik een authentieke taverna bezoek, vraag ik aan de ober altijd om suggesties. Op die manier leer je nieuwe gerechten kennen die je anders niet zou durven bestellen.

Zonnige groetjes uit het unieke Epirus (Parga)!

Het weer in Epirus hangt af van de ligging. Aan de kust zijn het warme, droge zomers en zachte winters. In de hoger gelegen gebieden en bergen is het frisser en zijn er strenge winters die langer kunnen duren. Dit zorgt voor mooie kleurcontrasten in de natuur, wat deze streek écht uniek maakt. Wil je nog meer ontdekken van Griekenland? Bekijk dan zeker ook enkele andere Griekse bestemmingen, zoals Ithaka, Kefalonia en Karpathos.

close

De mooiste ontdekkingen in Epirus (Parga)

Ver weg van de massa