Otter Easy Houseboats

Ik word wakker en hoor het water zachtjes kabbelen tegen de boot. Vol enthousiasme spring ik mijn bed uit en open de deur naar de woonkamer. De zon schijnt over de haven van Spaanjerd en laat het water schitteren. Wat is het mooi hier! Gisteren hebben mijn vriendin Sarah en ik de schipperscursus gevolgd, dus vandaag mogen wij met zijn tweetjes op pad met onze woonboot.

Nadat eigenaar Seppo ons een bijzondere route heeft uitgelegd, varen we richting de Maasplassen. Sarah neemt het stuur over en ik neem plaats op het dek met een boek in mijn hand, ik voel de zon branden op mijn huid. Ik kan niet wachten om straks een duik te nemen in het frisse water.

Vlak voor zonsondergang meren we aan in een jachthaven. Terwijl de lucht langzaam oranje en roze kleurt, denk ik aan hoe de dag voorbij is gevlogen en ik kan nu al niet wachten om de mooie plekjes van morgen te ontdekken…

Wat kun je bij dit adresje verwachten?

 • Unieke woonboot
 • Heerlijk uitzicht op het water
 • Ontvang de beste tips voor uitjes
 • Van alle gemakken voorzien

Deze gasten gingen jou voor...

Handige informatie & kamertypes

Vaar weg van de massa, het ultieme gevoel van vrijheid. Eigenaar Seppo speelde al lang met dit idee in zijn hoofd en creëerde Otter Easy Houseboats. De huisboten moesten vooral comfortabel zijn en een warme sfeer uitstralen, maar ook zeker een moderne uitstraling was een wens. Dat is zeker gelukt! Nu kan jij ook op vaarvakantie door de Nederlandse en Belgische wateren. Denk je eens in hoe bijzonder een zonsondergang is die glinstert over het water…

Tips van Eliza:

● Het verplichte vaarpakket wordt automatisch toegevoegd aan de boeking als extra. Dit vaarpakket bestaat uit bedlinnen, handdoeken, gas, water, de ligplaats, parkeerplek, de eindschoonmaak en de schipperscursus. Tijdens deze schipperscursus vertelt Seppo je in ongeveer een uur alle ins en outs over hoe je moet varen met de boot.

● Je haalt de woonboot op in de jachthaven de Spaanjerd in Ophoven, België. Echter zal er voornamelijk in Nederland gevaren worden, namelijk op de Maasplassen. Zie de vaartkaart tussen de foto's.

● De naam van de haven is Marec. Als je aankomt volg je de borden Otter Easy Houseboats tot die je leiden naar poort 9. Om deze poort te openen heb je een code nodig. Deze code kan 3 dagen voor aankomst worden opgevraagd via mail of telefoon.

● Je mag overdag overal op de meren op de Maasplassen aanleggen of voor anker gaan. Varen na zonsondergang is verboden. In het zomerseizoen (15 april tot en met 30 september) is het toegestaan om overal te overnachten. In het voor- en naseizoen en in de winter (van 1 oktober tot en met 15 april) is overnachten alleen toegestaan in de thuishaven.

● Van 1 november t/m 31 maart zullen de boten alleen liggend te verhuren en kan er niet gevaren worden vanwege de weersomstandigheden.

● Let op: In verband met mogelijke beschadigingen aan het dek en vanwege je eigen veiligheid mogen alleen boot- of sportschoenen gedragen worden op de woonboot.

● Let op: Bij slecht weer (vanaf windkracht 3) mag er niet gevaren worden. In overleg met de eigenaar worden de mogelijkheden besproken.

● Het is mogelijk een schipper te huren per uur of dagdeel in het geval dat je zelf niet willen varen. Dit kan je ter plekke te regelen + betalen.

● Klik op de foto’s om de kamertypes te bekijken. Onder de foto’s vind je een aanduiding om welk kamertype het gaat.

2-kamer woonboot (M)
geschikt voor 2 tot 4 personen
3-kamer woonboot (XL)
geschikt voor 2 tot 4 personen

Verzorging

Logies

Welke Covid-19 maatregelen heb ik getroffen?

 • De regelgeving voor deze regio vind jij op de tab locatie.
 • Op deze pagina vind jij alle informatie over corona.
 • Op deze pagina vind jij informatie over verplichte formulieren en testen.
 • Op deze pagina vind jij een handig reislijstje met alle informatie over hygiëne en veiligheid tijdens jouw vakantie.
 • Op deze pagina vind jij veel gestelde vragen over corona & jouw vakantie.

Faciliteiten

Algemeen
 • Officiële classificatie: zonder classificatie
 • Geen Wi-Fi beschikbaar
 • linnenpakket (bedlinnen en handdoeken): bij de reissom inbegrepen
 • plaats op parkeerterrein: bij de reissom inbegrepen
Verplichte bijkomende kosten
 • toeristenbelasting: circa 1,75 € per persoon per dag (ter plekke te betalen, verplicht)
Waarborgsom
 • borg: 500,00 € per eenheid (als een 2-kamer woonboot (m) geboekt is) (ter plekke te betalen, verplicht)
 • borg: 1.000,00 € per eenheid (als een 3-kamer woonboot (xl) geboekt is) (ter plekke te betalen, verplicht)
Optionele faciliteiten met bijkomende kosten
 • huisdieren, excl. voer: op aanvraag circa 30,00 € (ter plekke te betalen)

In de omgeving

afstand tot centrum: circa 5 kilometer
aan een riviertje
afstand tot luchthaven Maastricht circa 30 kilometer: Eindhoven circa 70 kilometer
afstand tot haven circa 0 meter
afstand tot treinstation Echt circa 15 kilometer
afstand tot bushalte circa 500 meter
afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 200 meter
afstand tot dichtstbijzijnde restaurant circa 20 meter
afstand tot dichtstbijzijnde arts circa 2 kilometer
afstand tot dichtstbijzijnde ziekenhuis circa 10 kilometer

Adres

De Spaanjerd/Marec, Maasdijk 1, Parkeerplaats 3 3640 Kinrooi - Ophoven (Belgium), Ophoven, Netherlands

Op de kaart

Limburg volgens Eliza

 • Heuvelachtig landschap met uitgestrekte velden
 • Een stukje Nederland met internationale sferen
 • Levensgenieters kunnen hier hun hart ophalen
 • Lees meer op mijn blog

Belangrijke corona informatie

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Covid-19 regelgeving op deze bestemming

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Nee
Mondkapje
Ja gedeeltelijk
Enkel in het openbaar vervoer en luchthavens.
Maximum aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Geen maximum.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur.
Bars
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Supermarkten & drogisterijen
Open
Activiteiten, attractieparken en bezienswaardigheden
Open
Geen beperkingen binnen, maar bioscopen, musea, (sport) evenementen enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Voor o.a. zwembaden, wellnesscentra, dierentuinen en pretparken is geen bewijs nodig.
Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Geen beperkingen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Transfer
Ja
Alle transfer mogelijk
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Reserveren taxi verplicht. Alleen essentiële reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
Stranden
Open

Jij ontdekt jouw bestemming het beste met de auto!

Alle vliegvakanties inclusief verblijf en huurauto

Boek jij een vliegvakantie? Dan is een huurauto van de laagste categorie (klasse Small) altijd inbegrepen bij jouw reis en heb jij de mogelijkheid de huurauto te upgraden. Jij kan de huurauto ophalen op het vliegveld en zelf naar de accommodatie rijden.

Boek jij een vakantie met eigen vervoer? Dan is is de huurauto niet inclusief bij jouw reis en kan jij (bij een aantal bestemmingen) de huurauto optioneel bijboeken. Wanneer jij de huurauto bijboekt, kan jij de huurauto ophalen op jouw bestemming en zelf richting de accommodatie rijden. Het vervoer naar het ophaalpunt van de huurauto regel jij zelf.

 • De prijzen op deze pagina zijn upgrade prijzen. Deze zijn indicatief voor jouw geselecteerde reisduur in het gekozen seizoen.
 • De getoonde automodellen zijn indicatief voor de categorie waarin zij vallen. Jij krijgt altijd het getoonde model of een gelijkwaardige auto tot jouw beschikking. Een groter autotype dan Small of Economy is altijd op aanvraag. Indien dit type niet voorradig is, wordt er contact met jou opgenomen.
 • Ben je de hoofdbestuurder? Dan dien jij te voldoen aan de minimum of maximum leeftijd die vermeld staat in de autohuurvoorwaarden, in het bezit te zijn van een creditcard op jouw naam (inclusief pincode) en een geldig rijbewijs te hebben.

Tip: Indien jij met 4 of meer personen op vakantie gaat, is het aan te raden om een upgrade of een extra auto te boeken. Jij kan de auto upgrade selecteren in de boekingsstappen. Wil jij een extra auto boeken? Neem dan contact met ons op.

Eliza's droomreiswekkertje

Wil jij weten wanneer dit unieke adresje beschikbaar is om vast te leggen voor de zomer van 2022? Schrijf je in voor mijn droomreiswekkertje en jij krijgt meteen een berichtje in jouw mailbox als het zo ver is!

Jouw gegevens worden verwerkt volgens de privacy verklaring.

Helaas...

Dit adresje heeft geen beschikbaarheid.