Malta

Vakantie Malta

Deze dwergstaat is een eilandengroep in de Middellandse Zee. Het bestaat uit drie eilanden, Malta, Gozo en Comino en enkele kleinere eilandjes. Hier verblijf ik in omgebouwde farmhouses op het platteland en authentieke villa’s, waar ik van het zalige weer kan genieten. De prachtige baaien en inhammen, maken deze eilanden werkelijk uniek. Vanavond ga ik logeren bij Alexandra, zij en haar echtgenoot hebben een kleinschalig huis uit de 18e eeuw helemaal gerenoveerd tot de ongelooflijke baken van rust dat het nu is.

Meer over Malta

Bezienswaardigheden op vakantie in Malta

Malta is één van mijn lievelingsbestemmingen, het is een kleine staat, maar dit zou je niet zeggen als je de bezienswaardigheden gaat bezoeken. Malta heeft enkele unieke baaien, zo bezoek ik de Blue Lagoon, deze ligt tussen Gozo en Malta en is enkel bereikbaar per boot. Wanneer de zon op het water schijnt, krijgt de lagune een felle, blauwe kleur. Ik trek mijn zwemvliezen aan en ga snorkelen naar het wonderbaarlijke zeeleven dat je hier kan bekijken. Een vakantie in Malta stelt werkelijk nooit teleur. Mijn volgende stop is Mdina een dorpje in het centrum van Malta, hier rijden bijna geen auto’s en de authentieke sfeer die hier hangt, draagt alleen maar bij aan deze unieke ervaring. De gebouwen zijn bijna allemaal uit de tijd van de Middeleeuwen en de Barok. De stad telt maar 400 inwoners en hoewel het in de zomer een heuse toeristische trekpleister is, kan je buiten het seizoen genieten van de kleinschaligheid van deze stad. Let op: op Malta rijdt men links!

Culinaire reizen door Malta

De Maltese keuken kent vele invloeden van andere keukens, zoals Grieks, Italiaans en Turks. Er zijn echter wel typische gerechten die uniek zijn voor Malta. Een typisch gerecht dat ik graag eet is Soppa tal-armla, een stevige maaltijdsoep op basis van groenten. Verder zijn er nog enkele gerechten die ik zeker kan aanraden, zo wordt in de Maltese keuken vaak verse vis verwerkt. Bij de vele stoofpotjes die Malta te bieden heeft, wordt er vaak authentiek Maltees brood geserveerd. In de zomer kan je genieten van een sneetje van dat brood, bestreken met tomaat, en belegd met munt, ui, ansjovis en schapenvlees met olijfolie eroverheen gedruppeld. Een ideale snack op een warme zomerdag! Op reis in Malta kan ik ook niet anders dan te proeven van verse vis, dit kom je tegen in elk restaurant. Zo is een typische vis die je overal terugvindt de goudmakreel of Mahi Mahi.

Zonnige groetjes uit het unieke Malta!

Ik bezoek Malta graag in de zomer wanneer het warm en droog is. Van juni tot september daalt de temperatuur vaak niet onder de 25 graden. De winters zijn doorsnee nat, maar mild, hoewel er een stevige zeewind kan opsteken dat de gevoelstemperatuur toch wat omlaag haalt. Ikzelf blijf persoonlijk liever met beide voeten op de grond, maar voor de avonturiers onder ons zijn de kliffen aan de zuidkant van Malta ideaal om te gaan rotsklimmen. Ik hou het liever bij lange wandelingen door de natuur. Mijn reis door Malta zit er spijtig genoeg op, maar ik kan al niet wachten tot de volgende keer dat ik deze unieke staat kan bezoeken!

close

Al mijn ontdekkingen in Malta

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Malta

Ver weg van de massa