Malta

Malta

Vakantie Malta

Een vakantie naar het wonderlijke eiland Malta is altijd uniek. Dit eiland heeft een mooie mix aan culturen en invloeden van andere landen. Ik hou van de typische eilandsfeer die hier hangt en de rust die ik hier telkens weer weet te vinden. Ik heb al vele reizen gemaakt doorheen allerlei Mediterrane regio’s, maar Malta weet me steeds weer kalmte te brengen. Dit komt grotendeels door de lokale bevolking, hun gastvrijheid doet me telkens weer thuis voelen.

Meer over Malta

Bezienswaardigheden op vakantie op Malta

Ik heb besloten om op mijn vakantie hier op Malta ook een beetje aan sightseeing te doen. Met mijn fotocamera in de hand, mijn zonnebril op mijn hoofd en mijn stevige wandelschoenen aan mijn voeten, vertrek ik richting de megalithische tempels van Malta. Dit zijn authentieke tempels die van voor Christus dateren. Deze prachtige, kleinschalige ruïnes zijn magnifiek en hebben een uniek uitzicht. Ik merk ook dat er een heus verschil zit tussen de verschillende tempels. Mijn charmante gids, Andrei, weet me te vertellen dat dit komt door de verschillende culturen dat hier doorheen de eeuwen hebben geleefd. Elke cultuur heeft wel zijn nalatenschap achtergelaten in de vorm van deze unieke bouwwerken. Let op: op Malta rijdt men links!

Culinaire reizen door Malta

De wijn en het eten op Malta moet je geproefd hebben. De inwoners van Malta zijn zeer trots op hun lokale keuken en aan de maaltijd mag zeker geen wijn ontbreken. Ik volg een unieke wijntour om zo de verschillende wijnen van het eiland te ontdekken. Ik praat met enkele lokale wijnboeren die een kleinschalige wijngaard verbouwen en ontdek zo meer over de unieke smaken van dit land. De authentieke Maltese keuken bestaat voornamelijk uit vis en verse producten. Ook van de snacks en gebakjes kan ik zwaar genieten. Zo heb je pastizzi, bladerdeeg met ricotta gevuld, heerlijk! Een dessert waar ik ook verzot op ben zijn gefrituurde deegrolletjes. Dit staat steevast op mijn lijstje om te eten wanneer ik naar Malta reis.

Zonnige groetjes van op het unieke Malta!

Malta is een ideale zonbestemming. Op de stranden waait een frisse zeebries waardoor het ook in de midzomerdagen goed toeven is. De temperatuur loopt uiteen tussen de 25 en 35 graden tussen juni en september. Maar ook in april, mei en zeker oktober is het er aangenaam met temperaturen van boven de 20 graden. ‘s Zomers kan ik enorm genieten van wandelingen langs de unieke parelmoer witte stranden, waar er vele van zijn op dit charmante eiland. Mijn tijd hier op Malta zit erop, ik reis namelijk door per boot naar haar kleinere zustereilandje Gozo, wat al even authentiek is als dit eiland. Reis je mee?

close

De mooiste ontdekkingen op Malta

Ver weg van de massa

Olive House

p.p. vanaf

€760