1. Home
  2. Nederland
  3. Overijssel
Overijssel

Vakantie Overijssel

Vakantie Overijssel:

Goede vrienden vroegen mij laatst of ik nog tips had voor een rustige vakantie in Nederland. Daar wist ik wel raad mee en ik heb ze aangeraden om eens af te reizen naar Overijssel. Een heerlijk stukje Nederland waar je jezelf helemaal kunt opladen en dat ook nog eens gemakkelijk te bereiken is als autovakantie. In het oosten van de regio kan je genieten in alle rust en privacy. Zo is de provincie rijk aan water en heeft het de meest bijzondere natuurgebieden, perfect voor een wandel- of fietsvakantie.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Een absolute must-do tijdens een vakantie in Overijssel is het bezichtigen van Giethoorn vanuit een bootje. Giethoorn wordt ook wel “Venetië van het noorden” of “Hollands Venetië” genoemd. Het dorp heeft haar naam te danken aan het karakteristieke aangezicht dat doet denken aan deze Italiaanse stad. Aan de oevers staan prachtige boerderijen met rieten daken en typische bruggetjes die kronkelende paadjes met elkaar verbinden. Een uitstapje met een romantisch tintje!

Overijssel heeft een rijke geschiedenis en daarom zijn er ook vele musea die hier ieder een stukje over vertellen. Het klompenmuseum in Enter is er eentje van. Want wat is er meer Nederlands dan klompen? In het museum zijn er veel verschillende soorten klompen te vinden, waaronder bruidsklompen en muziekklompen en je kan in de winkel je eigen paar klompen aanschaffen. Wist je al dat in Enter Nederlands grootste klomp staat?

Als laatste tip heb ik mijn vrienden vertelt dat Nationaal Park Weerribben Wieden zeker een uitstapje waard is. Het park is gigantisch, maar liefst 100 km2 (!) en is het levensgebied van vele diersoorten zoals otters, vogels en de velduil. Vroeger werd dit gebied gebruikt voor het werven van veen en turf waardoor er gaten zijn ontstaan. Deze gaten zijn nu gevuld met water wat heeft geleid tot een prachtige plek waar water en natuur samenkomen.

Culinaire reis door Overijssel

Aan kwalitatieve gastronomie is in Overijssel geen gebrek. In de provincie staan talloze restaurants waar je terecht kan voor een culinaire reis. Van 3-sterrenrestaurant de Librije in Zwolle tot aan bistro Zuid waar ze regelmatig rosé proeverijen houden. If ’t Lansink in Hengelo waar ze met verse producten uit de regio de heerlijkste gerechten bereiden én ook nog eens een waanzinnig interieur hebben.

Het weer: veel liefs uit Overijssel

In Overijssel is er een duidelijke onderscheiding tussen de vier seizoenen. In de winter kan het daarom redelijk koud worden, maar in de zomer juist ook heerlijk warm. Temperaturen kunnen oplopen tot 23 graden in de zomermaanden, een ideale temperatuur om te genieten van het zonnetje, maar niet te warm om een wandeling of fietstocht te maken.

Kleinschalige hotels & appartementen in Overijssel

Deze provincie is de perfecte uitvalsbasis voor een last minute vakantie waar je in alle rust en ruimte volop kan genieten van de wonderschone natuur. Al mijn adresjes in Overijssel heb ik speciaal voor jou uitgekozen. Weg van de massa, maar met genoeg mogelijkheden voor avontuur binnen én buiten de schoolvakanties. Zo kan jij onbezorgd genieten en ontspannen. Kijk ook eens tussen mijn nieuwste ontdekkingen, daar heb ik al mijn nieuwste adresjes aan toegevoegd, onontdekt en misschien wel interessant voor jou.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Jonge koppels Familie met jonge kinderen Vrienden

Ontdek de andere regio's

Covid-19 regelgeving op bestemming

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Nee
Mondkapje
Ja gedeeltelijk
Enkel in het openbaar vervoer en luchthavens.
Maximum aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Geen maximum.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur.
Bars
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Geen beperkingen binnen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Op terras geen bewijs nodig. Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Supermarkten & drogisterijen
Open
Activiteiten, attractieparken en bezienswaardigheden
Open
Geen beperkingen binnen, maar bioscopen, musea, (sport) evenementen enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Voor o.a. zwembaden, wellnesscentra, dierentuinen en pretparken is geen bewijs nodig.
Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Geen beperkingen, maar enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen). Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. 
Transfer
Ja
Alle transfer mogelijk
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Reserveren taxi verplicht. Alleen essentiële reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
Stranden
Open