1. Home
  2. Nederland
  3. Overijssel
Overijssel

Vakantie Overijssel

Vakantie Overijssel:

Goede vrienden vroegen mij laatst of ik nog tips had voor een rustige vakantie in Nederland. Daar wist ik wel raad mee en ik heb ze aangeraden om eens af te reizen naar Overijssel. Een heerlijk stukje Nederland waar je jezelf helemaal kunt opladen en dat ook nog eens gemakkelijk te bereiken is als autovakantie. In het oosten van de regio kan je genieten in alle rust en privacy. Zo is de provincie rijk aan water en heeft het de meest bijzondere natuurgebieden, perfect voor een wandel- of fietsvakantie.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Een absolute must-do tijdens een vakantie in Overijssel is het bezichtigen van Giethoorn vanuit een bootje. Giethoorn wordt ook wel “Venetië van het noorden” of “Hollands Venetië” genoemd. Het dorp heeft haar naam te danken aan het karakteristieke aangezicht dat doet denken aan deze Italiaanse stad. Aan de oevers staan prachtige boerderijen met rieten daken en typische bruggetjes die kronkelende paadjes met elkaar verbinden. Een uitstapje met een romantisch tintje!

Overijssel heeft een rijke geschiedenis en daarom zijn er ook vele musea die hier ieder een stukje over vertellen. Het klompenmuseum in Enter is er eentje van. Want wat is er meer Nederlands dan klompen? In het museum zijn er veel verschillende soorten klompen te vinden, waaronder bruidsklompen en muziekklompen en je kan in de winkel je eigen paar klompen aanschaffen. Wist je al dat in Enter Nederlands grootste klomp staat?

Als laatste tip heb ik mijn vrienden vertelt dat Nationaal Park Weerribben Wieden zeker een uitstapje waard is. Het park is gigantisch, maar liefst 100 km2 (!) en is het levensgebied van vele diersoorten zoals otters, vogels en de velduil. Vroeger werd dit gebied gebruikt voor het werven van veen en turf waardoor er gaten zijn ontstaan. Deze gaten zijn nu gevuld met water wat heeft geleid tot een prachtige plek waar water en natuur samenkomen.

Culinaire reis door Overijssel

Aan kwalitatieve gastronomie is in Overijssel geen gebrek. In de provincie staan talloze restaurants waar je terecht kan voor een culinaire reis. Van 3-sterrenrestaurant de Librije in Zwolle tot aan bistro Zuid waar ze regelmatig rosé proeverijen houden. If ’t Lansink in Hengelo waar ze met verse producten uit de regio de heerlijkste gerechten bereiden én ook nog eens een waanzinnig interieur hebben.

Het weer: veel liefs uit Overijssel

In Overijssel is er een duidelijke onderscheiding tussen de vier seizoenen. In de winter kan het daarom redelijk koud worden, maar in de zomer juist ook heerlijk warm. Temperaturen kunnen oplopen tot 23 graden in de zomermaanden, een ideale temperatuur om te genieten van het zonnetje, maar niet te warm om een wandeling of fietstocht te maken.

Kleinschalige hotels & appartementen in Overijssel

Deze provincie is de perfecte uitvalsbasis voor een last minute vakantie waar je in alle rust en ruimte volop kan genieten van de wonderschone natuur. Al mijn adresjes in Overijssel heb ik speciaal voor jou uitgekozen. Weg van de massa, maar met genoeg mogelijkheden voor avontuur binnen én buiten de schoolvakanties. Zo kan jij onbezorgd genieten en ontspannen. Kijk ook eens tussen mijn nieuwste ontdekkingen, daar heb ik al mijn nieuwste adresjes aan toegevoegd, onontdekt en misschien wel interessant voor jou.

Bekijk de kaart

Belangrijke corona informatie

Vanwege code rood is het momenteel voor Belgen afgeraden om een (toeristisch) bezoek aan de Nederlande provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Gelderland, Flevoland, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Drenthe & Friesland te brengen. Wanneer iemand minimaal 48 uur in Nederland is geweest, moet je een Corona test afnemen + 7 dagen in qurantaine bij thuiskomst in België.

Code oranje geldt voor de provincie Zeeland. Advies is om bij aankomst in België preventief een test te doen en 14 dagen in quarantaine te gaan. Het is momenteel niet toegestaan om vanuit de stad Antwerpen een toeristisch bezoek aan Nederland te brengen.

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand + advies een mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimtes vanaf 13 jaar en ouder.
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Mondkapje verplicht. Reserveren taxi verplicht.
Maximum aantal personen buiten
Ongelimiteerd
Max. 4 personen indien niet 1 huishouden en 1,5 meter afstand houden
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
1,5 meter afstand houden
Supermarkten & drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Gesloten
Alleen restaurants van een hotel geopend
Bars
Gesloten
Winkels
Open
Met uiztondering van levensmiddelenbranche, uiterlijk tot 20.00 open.
Attractieparken
Open
Beperkte capaciteit, reserveren gebaseerd op tijdslot verplicht
Dierentuinen
Open
Beperkte capaciteit, reserveren gebaseerd op tijdslot verplicht
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Nee
Musea
Open
Reserveren gebaseerd op tijdslot verplicht, maximaal 30 personen
Wellness
Open
Beperkte capaciteit, reserveren gebaseerd op tijdslot verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Ja
Geen verkoop tussen 20.00 uur en 07.00 uur.
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Open
Reserveren verplicht.
Luchthavens
Open
Temperatuurmeting, mondkapje verplicht, gezondheidsverklaring verplicht
Quarantaine
Ja
Wanneer je aankomt vanuit een oranje gebied 10 dagen in thuisquarantaine. Wanneer je na een bezoek aan Nederland verblijft in de Belgische regio's/steden Antwerpen, Brussel, Luik of Wallonië wordt het aangeraden om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
Afname Covid-19 test voor vertrek
Nee
Afname Covid-19 test bij aankomst accommodatie
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Alleen verplicht bij aankomst op een Nederlandse luchthaven (eigen verantwoordelijkheid)
Transfer beperking
Nee
1,5 meter aftsand en mondkapje verplicht.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Overig reisgezelschap Jonge koppels Familie met oudere kinderen

Ontdek de andere regio's