1. Home
  2. Nederland
  3. Overijssel
Overijssel

Vakantie Overijssel

Vakantie Overijssel:

Goede vrienden vroegen mij laatst of ik nog tips had voor een rustige vakantie in Nederland. Daar wist ik wel raad mee en ik heb ze aangeraden om eens af te reizen naar Overijssel. Een heerlijk stukje Nederland waar je jezelf helemaal kunt opladen en dat ook nog eens gemakkelijk te bereiken is als autovakantie. In het oosten van de regio kan je genieten in alle rust en privacy. Zo is de provincie rijk aan water en heeft het de meest bijzondere natuurgebieden, perfect voor een wandel- of fietsvakantie.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Een absolute must-do tijdens een vakantie in Overijssel is het bezichtigen van Giethoorn vanuit een bootje. Giethoorn wordt ook wel “Venetië van het noorden” of “Hollands Venetië” genoemd. Het dorp heeft haar naam te danken aan het karakteristieke aangezicht dat doet denken aan deze Italiaanse stad. Aan de oevers staan prachtige boerderijen met rieten daken en typische bruggetjes die kronkelende paadjes met elkaar verbinden. Een uitstapje met een romantisch tintje!

Overijssel heeft een rijke geschiedenis en daarom zijn er ook vele musea die hier ieder een stukje over vertellen. Het klompenmuseum in Enter is er eentje van. Want wat is er meer Nederlands dan klompen? In het museum zijn er veel verschillende soorten klompen te vinden, waaronder bruidsklompen en muziekklompen en je kan in de winkel je eigen paar klompen aanschaffen. Wist je al dat in Enter Nederlands grootste klomp staat?

Als laatste tip heb ik mijn vrienden vertelt dat Nationaal Park Weerribben Wieden zeker een uitstapje waard is. Het park is gigantisch, maar liefst 100 km2 (!) en is het levensgebied van vele diersoorten zoals otters, vogels en de velduil. Vroeger werd dit gebied gebruikt voor het werven van veen en turf waardoor er gaten zijn ontstaan. Deze gaten zijn nu gevuld met water wat heeft geleid tot een prachtige plek waar water en natuur samenkomen.

Culinaire reis door Overijssel

Aan kwalitatieve gastronomie is in Overijssel geen gebrek. In de provincie staan talloze restaurants waar je terecht kan voor een culinaire reis. Van 3-sterrenrestaurant de Librije in Zwolle tot aan bistro Zuid waar ze regelmatig rosé proeverijen houden. If ’t Lansink in Hengelo waar ze met verse producten uit de regio de heerlijkste gerechten bereiden én ook nog eens een waanzinnig interieur hebben.

Het weer: veel liefs uit Overijssel

In Overijssel is er een duidelijke onderscheiding tussen de vier seizoenen. In de winter kan het daarom redelijk koud worden, maar in de zomer juist ook heerlijk warm. Temperaturen kunnen oplopen tot 23 graden in de zomermaanden, een ideale temperatuur om te genieten van het zonnetje, maar niet te warm om een wandeling of fietstocht te maken.

Kleinschalige hotels & appartementen in Overijssel

Deze provincie is de perfecte uitvalsbasis voor een last minute vakantie waar je in alle rust en ruimte volop kan genieten van de wonderschone natuur. Al mijn adresjes in Overijssel heb ik speciaal voor jou uitgekozen. Weg van de massa, maar met genoeg mogelijkheden voor avontuur binnen én buiten de schoolvakanties. Zo kan jij onbezorgd genieten en ontspannen. Kijk ook eens tussen mijn nieuwste ontdekkingen, daar heb ik al mijn nieuwste adresjes aan toegevoegd, onontdekt en misschien wel interessant voor jou.

Bekijk de kaart

Belangrijke corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Passenger Locator Form Belgie
vanaf 1 augustus 2020 is het voor Belgen verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen. Dit is om beter in kaart te brengen wat het reisgedrag van Belgen is. Het formulier geldt ook als je met de auto, de bus of de trein reist en ongeacht je naar een groene, oranje of rode zone reist. Dit formulier dient 48 uur voor thuiskomst digitaal te worden ingevuld. Op dit elektronisch formulier moet men het land aanduiden waar men zich bevindt alsook met wie men reist om het nadien te registreren bij de gezondheidsdiensten. Het formulier vind je
hier.

Het is momenteel niet toegestaan om vanuit de provincie Antwerpen een toeristisch bezoek aan Nederland te brengen.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Mondkapje verplicht. Reserveren taxi verplicht.
Maximum aantal personen buiten
Ongelimiteerd
1,5 meter afstand houden
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
1,5 meter afstand houden
Supermarkten & drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Open
Zonder reservering, maximaal 100 personen binnen. Bij grotere restaurants is een reservering verplicht.
Bars
Open
Zonder reservering, maximaal 100 personen binnen en 250 mensen buiten. Bij grotere bars is een reservering verplicht.
Winkels
Open
Attractieparken
Open
Beperke capaciteit, reserveren verplicht
Dierentuinen
Open
Beperkte capaciteit, reserveren verplicht
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Ja
Beperkte capaciteit, reservering verplicht.
Musea
Open
Reserveren verplicht, maximaal aantal personen afhankelijk van m2.
Wellness
Open
Reserveren verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Tot 1 september.
Casino
Open
Reserveren verplicht.
Luchthavens
Open
Temperatuurmeting, mondkapje verplicht, gezondheidsverklaring verplicht
Verplichte quarantaine bij aankomst
Nee
Afname Covid-19 test voor vertrek
Nee
Afname Covid-19 test bij aankomst accommodatie
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Alleen verplicht bij aankomst op een Nederlandse luchthaven (eigen verantwoordelijkheid)
Transfer beperking
Nee
1,5 meter aftsand

Eliza's favoriete adresjes

Ontdek de andere regio's