Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Portugal
  3. Azoren
Azoren

Vakantie Azoren

Zonvakantie Azoren: ontdek dit stukje Portugal

Wat maakt de Azoren nou eigenlijk zo uniek? Terwijl ik deze prachtige eilandgroep ontdek is er één ding dat mij telkens opvalt; een dynamische plek vol natuur. De Azoren wordt ook wel het groene pareltje in het blauwe paradijs genoemd. Ik word spontaan verliefd op deze prachtige eilanden… Ik ontdekte de mooiste uitzichten over het groene landschap met meren en watervallen, vergezeld door prachtige vogels afkomstig uit Europa en Amerika. En ik spotte walvissen en dolfijnen in de diepblauwe zee en proefde heerlijke lokale wijnen en kazen. Heb jij al zin om de Azoren te ontdekken?

Kleinschalige hotels & appartementen op de Azoren

Of het nou een gezellige familievakantie is, samen een weekje weg of een romantische huwelijksreis; het kan allemaal tijdens een vliegvakantie naar de Azoren. Aan leuke verblijven geen gebrek! Mijn Portugese adresjes gaan van een authentieke lodge aan een meer tot stijlvolle appartementen en van pittoreske boutique hotels tot prachtige villa’s aan zee. Mijn quinta’s in de Azoren zijn vaak ruim en authentiek. Op de Azoren heb ik unieke adresjes die allen kleinschalig zijn, daardoor zijn sommige plekjes al snel vergeven in de vakanties. Wees er dus snel bij als je een vakantie naar één van deze prachtige eilanden wilt boeken. Ben je er nog niet uit waar jouw vliegvakantie naartoe gaat? Je kunt ook een kijkje nemen tussen mijn nieuwste ontdekkingen of mijn last minute vakanties naar Portugal als je al snel op reis wilt.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Vakantie São Miguel in de Azoren: ontdek dit charmante eiland

In mijn huurauto rijd ik door een groen, glooiend landschap. Ik kijk mijn ogen uit deze reis. Wat is São Miguel een charmant eiland! Als echte natuurliefhebber zit ik helemaal goed op dit groene eiland van de Azoren. Ik vergaap me hier op deze parel in de Atlantische Oceaan. Aan de unieke, gekleurde meren Lagoa Azul en Lagoa Verde. Terwijl ik wandel over een vulkanische berg, geniet ik van de vele exotische bloemen en planten en de panoramische vergezichten. De prachtige hoofdstad Ponta Delgada is een culturele schatkist, waar ik uren ronddwaal. Uiteindelijk plof ik neer op het terras van één van de kleine Portugese restaurantjes. Ik proef hier de lekkerste visgerechten die vers voor me worden bereid. Er is één ding waar ik achter ben gekomen tijdens mijn vakantie op São Miguel: dit eiland heeft mijn hart gestolen!

Op ontdekking door het prachtige Lagoa do Fogo

Sinds juni 2023 gaat er een pendeldienst naar het natuurreservaat Lagoa do Fogo. Hier geniet je van rust en adembenemende landschappen. Er is een route uitgezet om de mooiste plekken van het park te ontdekken en panoramische uitzichten in je op te nemen. De pendeldienst stopt op meerdere punten zodat je voldoende tijd hebt om Lagoa do Fogo op eigen tempo te verkennen.

De route heeft twee begin- en eindpunten, aan de noordkant van het eiland Caldeira Velha en Rota da Água in het zuiden, waar je de Janela do Inferno trail kunt nemen. De pendeldienst rijdt elke dag tussen 9.00 – 19.00 uur, inclusief op feestdagen. Inwoners van de Azoren mogen gratis deelnemen en niet-inwoners betalen vijf euro per persoon.

Meer informatie lees je op https://lagoadofogo.pt/ . Ook is het mogelijk om via deze site je ticket(s) te bestellen.

Het weer op de Azoren

De Azoren hebben een heerlijk klimaat. De temperatuur zakt 's winters zelden onder de 10 graden. Echter is de beste reistijd van eind april tot en met begin oktober. De temperaturen zijn dan hoger en de kans op neerslag is dan kleiner. De eilanden hebben een vochtig klimaat, maar juist dat zorgt er voor dat ze ook wel groene parels worden genoemd. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 25 graden, naar mijn mening de beste temperatuur voor een actieve zomervakantie!

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Vakantie is natuurlijk om heerlijk te ontspannen. Maar omdat jij ook de mooiste plekjes van de Azoren wilt zien, heb ik hieronder wat tips opgeschreven die echt de moeite waard zijn om te bezoeken!

Wandel en ontdek

De Azoren zijn zó mooi en zó groen, dat ik mijn wandelschoenen nooit vergeet. Ga hier letterlijk van de begane paden af en laat je verrassen door de schoonheid!

Meet the locals

Of het nu in een klein boetiekwinkeltje is, in de smaakvolle restaurants of gewoon op straat; de locals maken het reizen hier nóg leuker. Ik verbaas mij over de vriendelijkheid van de liefdevolle inwoners. Dompel je onder en meet the locals!

Walvissen

Als ik voor het eerst een walvis spot, voelt het alsof ik droom! Maar ik kom er al snel achter dat de kans om ze hier te spotten heel groot is, met name in de periode tussen mei en oktober. De beste spot is voor de kust van het plaatsje Ponta Delgada.