Promotion

Finca huren

Mijn eigen finca huren, dat is me aanpassen aan de Spaanse manier van leven. In de namiddag doe ik dan graag een siësta aan het zwembad. Als de zon onder gaat en de warmte minder drukkend wordt, trek ik het stadje in voor een stevige paella. Zoals mijn vriend Alex uit Spanje zegt: “een finca huren is uniek! Het lijkt er voor eeuwig zomer”.

Wat is een finca?

Een finca is eigenlijk een Spaans vakantiehuis op het platteland. Een finca huren is niet alleen erg gezellig, maar je krijgt er ook een groot stuk land bij. Zo kan je eindeloos genieten van je eigen tuin en heerlijk wandelen tussen de olijfbomen. Dat vind ik ook zo fijn aan een finca: hier kan je ontsnappen aan de massa en je in alle rust terugtrekken. Finca’s bestaan in verschillende vormen, van kleinschalige huisjes tot unieke vakantiehuizen met privézwembad.

Van costa’s tot eilanden

In heel Spanje kun je een finca huren. Intussen heb ik al heel wat ongelofelijke plekjes ontdekt! Ik beleefde bijvoorbeeld een prachtige vakantie in een finca op Tenerife, in het groen van de Macizo de Anaga-bergen. Ook op het platteland van het romantische Andalusië liggen veel kleinschalige finca’s. De eigenaars tonen je er met trots de ziel van het Spaanse leven. Ze schotelen je met alle plezier een typische puchero of salmorejo uit Córdoba voor. Het enige gevaar aan een finca huren? Dat je niet meer naar huis wilt!

Sorteer op:

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials