1. Home
  2. Nederland
Nederland

Vakantie Nederland

Zonvakantie in Nederland: ontdek de Hollandse glorie

Laatst hebben goede vrienden van mij me verteld dat ik eens met een autovakantie op ontdekkingstocht moest gaan in Nederland. “Er zijn prachtige, rustig gelegen adresjes omringd met natuur in alle uithoeken van dit kikkerlandje, Eliza.” Dit klonk als muziek in mijn oren en ‘zo gezegd, zo gedaan’ besloot ik verschillende plekken in Nederland te verkennen. Ik kan je één ding verklappen: ze hadden helemaal gelijk!

Kleinschalige hotels & appartementen in Nederland

In Nederland op vakantie gaan, voelt vertrouwd en het is net als thuiskomen. In de natuur kan jezelf weer helemaal opladen met de frisse wind die door je haren waait. Daarom kies ik ook graag voor een huisje middenin de natuur zodat ik kan genieten van alle rust en privacy met de mooiste vergezichten. Maar ik houd er ook van een knus hotel of een sfeervol appartement te vertoeven. Eigenlijk overal waar ik even alleen ben op de wereld.

Mijn kleinschalige adresjes in Nederland zijn zoals je gewend bent, weg van de massa en kleinschalig. Wees er dus snel bij om verzekerd te zijn van een plekje. Neem ook zeker eens een kijkje tussen mijn last minute vakanties in Nederland of breng als eerste een bezoekje aan mijn nieuwste ontdekkingen.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Vrienden

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Nederland

Als groot liefhebber van natuur en cultuur kan ik in Nederland mijn geluk niet op. Het is een bijzonder veelzijdig land met mooie lange strandkusten in het westen, heuvelachtige landschappen in het zuiden en rust en ruimte in het noorden.

Nederland kent een rijke historie die door het gehele land te bewonderen is en dat alles kan gemakkelijk met eigen auto. Maar, we hebben het wel over Nederland; het land van de fiets. Op veel plekken in verschillende provincies, zoals in Friesland, zijn er prachtige wandel- en fietsroutes aangelegd om zo het land beter te verkennen. De Lytse Marren fietstocht door Friesland is een echte aanrader! Dit is namelijk verkozen de mooiste route in heel Friesland.

Of maak een wandeling met een historisch tintje in het Austerlitz bos bij Utrecht. Wanneer je de zogenaamde Pyramide van Austerlitz beklommen hebt, heb je de meest prachtige vergezichten van de omgeving. Dus zeker de moeite waard!

Culinaire reis door Nederland

De Nederlandse keuken staat bekend om haar relatief traditionele gerechten zoals het AVG’tje: aardappels, groente en daarbij een stukje vlees, maar kent ook veel invloeden van Aziatische, Europese en Arabische keukens. Populaire typisch Nederlandse gerechten zijn de gefrituurde witvis; kibbeling, stamppot, of erwtensoep - snert, in de winter.

Naast kibbeling kan je in Nederland ook genieten van vele andere vis- en zeevruchten uit de ‘vangst van de dag’. Houd jij ook zo van vis? Ga dan zeker eens langs bij ’t Havenmantsje in Harlingen, Friesland. Hier bereiden ze de lekkerste visgerechten terwijl je geniet van het uitzicht over de Waddenzee.

Het weer: veel liefs uit Nederland

Ook in Nederland schijnt het zonnetje tijdens de zomerse maanden. Vanaf eind april tot aan september zijn de temperaturen bijna altijd aangenaam en kan het in het binnenland oplopen tot ruim 30 graden, heerlijk voor een zonvakantie. Dankzij haar grote kustlijn van wel 523(!) kilometer kan je altijd de verkoeling van het strand en de zee opzoeken. Het weer kan soms wisselvallig zijn, maar onthoud: na regen komt zonneschijn!

Maar vergeet ook niet de charme van Nederland in de koudere maanden voor een winterzon vakantie, zoek dan een huisje in de sneeuw op en zet de kachel aan. Of ga voor een huisje in de natuur met vallende bladeren, zo romantisch! Eigenlijk is ons landje heerlijk vertoeven, zowel binnen als buiten de schoolvakanties.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand
Mondkapje
Ja gedeeltelijk
Het is niet meer verplicht een mondkapje te dragen. Behalve in het onderwijs, in het openbaar vervoer en luchthavens. Ook op de perrons en bij de haltes.
Maximum aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Geen maximum.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur en vaste zitplaatsen. Live muziek en luide muziek is verboden.
Bars
Open
Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur en vaste zitplaatsen. Live muziek en luide muziek is verboden.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten & drogisterijen
Open
Activiteiten, attractieparken en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Nee
Enkel georganiseerde evenementen met max. 750 vaste zitplaatsen en toegankelijk met een coronatest (max. 24 uur oud). Evenementen die +24 uur duren zijn niet toegestaan.
Transfer
Ja
Alle transfer mogelijk
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Reserveren taxi verplicht. Alleen essentiële reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
Stranden
Open