Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR

Hotel Convento de São Francisco

 1. Home
 2. Portugal
 3. Azoren
 4. Hotel Convento de São Francisco

Hotel Convento de São Francisco

Ik sta voor een indrukwekkende, houten poort en rinkel aan de bel van Hotel Convento de São Francisco. Ik duw de deur open en stap direct in een wereld van serene rust, waar tijd niet bestaat. Dit voelt goed! Ik word met open armen begroet door Manuela en José Maria. Zij zijn de hosts van dit eeuwenoude, gerestaureerde klooster. Zelf wonen ze in een annex gebouw, dus een meer ‘thuis-gevoel’ kun je niet krijgen. Toen de eigenaren Baião do Nascimento en Emanuel Sousa de kans kregen om dit klooster uit de 17e eeuw te renoveren, kwam hun droom uit. Het doel was om de historische kenmerken te combineren met de stilte, zoals het altijd is geweest. En dat is gelukt, want een onbedwongen zen-gevoel krijg je er gratis bij. Tijdens de restauratie zijn traditionele materialen gebruikt, zoals lavastenen en hout. De bijbehorende inrichting van moderne kunstwerken en eeuwenoude tradities maken het een bijzonder, tijdloos geheel. Prachtig!

Het klooster heeft zo veel mooie plekjes, dat ik echt van de ene in de andere verbazing val. De grote terrassen, de royale kamers (sommige met een open haard!) en uitzichten over de heldere oceaan. Iedere ochtend zit ik met een grote glimlach te ontbijten aan de grote tafel. Met dit uitzicht én het ritselende geluid van de fontein op de achtergrond voelt fantastisch, zeker in combinatie met het ochtendzonnetje op mijn gezicht. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten brood, lokale kazen, verse eitjes en honing van het eiland. Wat een fantastisch begin van deze prachtige dag. Ik besluit mijn wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. Al na 20 minuten sta ik in de haven, vanwaar de boot naar het eiland ‘Islet Vila Franca do Campo’ vertrekt. Dit natuurreservaat heeft een prachtig strand met kristalhelder water, dus ik twijfel geen moment...

Op de terugweg verbaas ik mij weer eens over de prachtige omgeving. Eigenlijk is de hele omgeving een groene oase. Na een relaxte dag kom ik weer 'thuis', want zo voelt het inmiddels écht. Ik word verrast met de lokale lekkernij Queijadas de Vila Franca. Dit friszoete gebak werd al door de nonnen in het jaar 1600 gemaakt en gegeten, dus het past perfect bij de omgeving. En het smaakt heerlijk! Ik duik nog even het zwembad in, om vervolgens mijn vers geplukte ananas op te eten. Fruit is er genoeg. Er is mij zelfs verteld dat 90% van de bananen afkomstig uit de Azoren, uit het plaatsje Vila Franca do Campo komt. Hoe vers wil je het hebben?

Wat kun je bij dit adresje verwachten?

 • Na de vakantie weer helemaal zen
 • Een rijke geschiedenis
 • Pluk vers fruit in de tuin
 • Karakteristieke uitstraling

Het is momenteel niet mogelijk om kamers te tonen.

Verzorging

Logies/ontbijt

In de omgeving

Beoordeling(en)

Groepsamenstelling
Toon alleen beoordelingen in mijn taal

100% echte klantervaringen

Richtlijnen voor beoordelingen van gasten
Om de beoordelingsscore en de inhoud van de beoordeling relevant te houden voor jouw komende reis, archiveren wij beoordelingen die ouder zijn dan 36 maanden.

Alleen klanten die via Eliza was here hebben geboekt en in de betreffende accommodatie hebben verbleven, kunnen een beoordeling schrijven. Wij nodigen deze klanten na thuiskomst van hun vakantie via e-mail uit om een beoordeling te schrijven. Indien een klant anoniem een review wil plaatsen, worden gegevens gecontroleerd (zoals boekingsnummer, boekingsgegevens) en zijn deze bekend bij Eliza was here. 

Of het nu negatief of positief is, we plaatsen elke reactie volledig, zo snel mogelijk, nadat deze is gecontroleerd om te voldoen aan de richtlijnen van Eliza was here. 

Richtlijnen voor beoordelingen
Deze richtlijnen hebben het doel de inhoud van Eliza was here relevant en gezinsvriendelijk te houden, zonder de verwoording van de uitgesproken mening te beperken. Elke review is van toepassing, ongeacht de aard van de opmerking. Beoordelingen waarin scheldwoorden voorkomen of die bewezen onwaarheden bevatten worden niet geplaatst.

Beoordelingen moeten betrekking hebben op de accommodatie
De meest nuttige bijdragen zijn gedetailleerd en helpen anderen betere beslissingen te nemen. Gelieve geen politiek, ethisch of religieus commentaar te leveren. Promotionele inhoud zal niet worden geplaatst.

Alle inhoud moet echt en uniek zijn voor andere gasten
Beoordelingen zijn het meest waardevol als ze origineel en onbevooroordeeld zijn. Deze moet van echt van jou zijn.

Respecteer de privacy van anderen
Eliza was here zal haar best doen om e-mailadressen, telefoonnummers, website-adressen, social media accounts en soortgelijke gegevens te verbergen.

De meningen die worden geuit in reviews zijn van klanten van Eliza was here.
Eliza was here aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor recensies of reacties.

Jij ontdekt jouw bestemming het beste met de auto!

Alle vliegvakanties inclusief verblijf en huurauto

Bij alle vliegvakanties van Eliza was here* is een huurauto van de laagste categorie (Klasse Small) standaard bij de prijs inbegrepen, inclusief allrisk verzekering.

De huurauto brengt je niet alleen bij jouw authentieke vakantieadresje, maar je kunt ook veel meer zien van je bestemming!

In boekingstap 1 kun je je auto upgraden en accessoires kiezen. Wil je na het boeken nog iets aanpassen? Ga dan naar Mijn Eliza om de huurauto upgraden of een kinderzitje of andere accessoires toe te voegen. Tip: indien je met 4 of meer personen op vakantie gaat, raden we je aan om een grotere klasse of extra auto te boeken. Neem voor een extra auto contact met ons op.

Met uitzondering van Formentera. Hierbij is een fiets inbegrepen om het eiland te verkennen.

De hoofdbestuurder dient:

 • Te voldoen aan de minimum of maximum leeftijd die vermeld staat in de autohuur voorwaarden
 • In het bezit te zijn van een creditcard (inclusief pincode);
 • Een geldig rijbewijs te hebben. 

Indien je een huurauto kiest die op aanvraag is, controleren wij na boeking de beschikbaarheid. Als de auto niet beschikbaar is, geven wij je een passend alternatief 

Bij vakanties met eigen vervoer, is geen huurauto inbegrepen. Op elizawashere.be/huurauto vind je meer informatie.

Helaas...

Dit adresje heeft geen beschikbaarheid.

Bekijk mijn andere unieke adresjes