Promotion

Agriturismo Italie

  • Home
  • agriturismo-italie

Agriturismo Italië

Het authentieke Italië ervaar je het beste tijdens een boerderijvakantie. Op een agriturismo in Italië, een authentieke en kleinschalige boerderij, verblijf je midden tussen de groene heuvels, wijngaarden, en natuurlijk de stilte.

Wat is een agriturismo in Italië precies?

Een agriturismo in Italië is een boerenbedrijf dat haar deuren heeft geopend voor gasten. Vaak heeft de boerderij een aantal kamers of appartementen beschikbaar gesteld waar je in kunt verblijven. Overal op vakantie in Italië vind je agriturismi, zoals in de prachtige regio’s Puglia, Umbrië en Toscane of op één van de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië. Wat deze vakantieadresjes gemeen hebben is dat ze bijna altijd op een rustige plek gelegen zijn, in de natuur, weg van de massa. Er bestaan verschillende agriturismi; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed & breakfasts. Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo in Italië moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Een boerderijvakantie: proef het echte Italië

Omdat je verblijft op een boerderij waan je je even in het leven op het platteland. Agriturismi zijn vaak producenten van kaas, olijfolie of wijn. Eten en drinken maakt vaak een belangrijk deel uit van het leven op een agriturismo in Italië. De lieve eigenaren van mijn vakantieadresjes vertelden me over de lokale cuisine en stonden uren in de keuken. Ik werd verrast met lokale delicatessen, natuurlijk bereid met producten van eigen land. Ik verlang nu alweer terug naar de lange diners buiten op het terras.

Agriturismo Toscane

Op vakantie in Toscane

Agriturismo Sicilië

Op vakantie op Sicilië

Agriturismo Puglia

Op vakantie in Puglia

Agriturismo Umbrië

Op vakantie in Umbrië

Agriturismo Sardinië

Op vakantie op Sardinië

Agriturismo Lazio

Op vakantie in Lazio

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials