Promotion

Agriturismo Puglia

  • Home
  • agriturismo-puglia

Agriturismo Puglia

Rijdend door het wondermooie Puglia, valt het me op dat de streek bezaaid is met wijngaarden. Puglia is dan ook de grootste exportproducent van Italië. Wil je Puglia ervaren zoals de locals? Dan kun je het allerbeste verblijven op een agriturismo. Bij deze vakantieadresjes waan je je in het landelijke leven.

Een boerderijvakantie vlak bij de zee

Een agriturismo is een boerderij die haar deuren heeft geopend voor gasten. Het zal je niet verbazen dat dit in Puglia vaak een wijnboerderij is. Producenten van olijfolie vind je er ook. Wat een boerderijvakantie in Puglia speciaal maakt is de nabijheid van het strand. Zo ben ik het ene moment nog aan het helpen met de wijnoogst op de boerderij en ben ik even later aan het pootjebaden in de azuurblauwe zee.

Een unieke agriturismo in Puglia: de trullo

Overal in Italië vind je agriturismi, zoals in de regio’s Toscane en Umbrië, of op de eilanden Sicilië en Sardinië. Maar Puglia staat bekend om een wel heel bijzonder type agriturismo: de trullo. Trulli zijn witte, kegelvormige huisjes die enkel in Puglia te vinden zijn. Het dorpje Alberobello kent de meeste Trulli; ongeveer 1000 stuks. Bij een aantal van mijn adresjes is het mogelijk om in een trullo te overnachten, het is net een sprookje!

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials