1. Home
  2. Frankrijk
  3. Charente-Maritime
Charente-Maritime

Vakantie Charente-Maritime

Op vakantie in Charente-Maritime: reizen naar de Poitou-Charentes

Een briesje wind gaat plots door mijn haren heen. Ik doe mijn ogen open en moet even nadenken waar ik mij ook alweer bevind. Ineens hoor ik daar de golven die zachtjes het strand op kabbelen. Voor mij zie ik de Atlantische Oceaan en dan weet ik het weer. Ik ben op dit goudgele zandstrand in slaap gevallen na een stevige wandeling. Gelukkig ben ik op vakantie in Charente-Maritime en dan is het helemaal niet erg om soms even de ogen dicht te doen. C'est ça la belle vie!

Kleinschalig hotel & vakantiehuis in Charente-Maritime

Uitzicht op de wijngaarden? Een tuin omringd door bossen? Het is allemaal mogelijk als je gaat overnachten ergens in Charente-Maritime. Ik heb een aantal prachtige adresjes met kleinschalig karakter mogen ontdekken. De eigenaren kunnen niet wachten om jou te verwelkomen. Ze hebben mij wel als tip meegegeven om er vroeg bij te zijn. Doordat ze maar een aantal plekjes beschikbaar hebben, kunnen ze al snel vol zitten in de zomer. Wees er dus op tijd bij als je een op vakantie in Charente-Maritime gaat boeken. Ben je er nog niet uit of het Frankrijk gaat worden of een andere bestemming in Europa? Kijk dan eens naar mijn nieuwste ontdekkingen of pak op het laatste moment de koffers in met een last minutes naar Frankrijk.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Charente-Maritime

De uitgerekte kustlijn is wat Charente-Maritime zo bijzonder maakt en geliefd voor een strandvakantie. Naast de fijne stranden zijn er ook genoeg plekken waar je op de boot kan stappen voor een tochtje langs de Atlantische kust. Zoek er zeker eentje uit die een rondje vaart langs het zee gelegen Fort Boyard. Als je niet van het diepe water van de zee bent, kun je ook wandelen en fietsen langs de rivieren. Bij de monding van de rivier La Gironde kun je kalkstenen kliffen aanschouwen waar zich 'carrelets' bevinden. Dit zijn vissershutjes op smalle palen die tegen de kliffen gebouwd en lijken te balanceren boven de golven. Durf jij het aan hier een hengeltje uit te gooien?

Voor de kust van Charente-Maritime liggen vier eilanden waar genoeg te beleven is. Île Madame is het kleinste eiland en staat bekend om haar oesters. Île d’Aix is een bewoond eiland waar het huis van Napoleon gebouwd is. Île de Ré is een vakantie-eiland waar men de vuurtoren graag bezoekt. Op Île d’Oléron kun je weer prachtig wandelen of een fietstocht maken.

Culinaire reis door Charente-Maritime

Een dagje slenteren door de straten en de culturele kant van Charente-Maritime ontdekken doe ik graag in La Rochelle. In de hoofdstad strijk ik aan het einde van de dag graag neer op een terrasje en geniet van een glaasje La Vieux Port. Verder op het menu? Vis natuurlijk! Een gegrild visje gaat er bij mij altijd in. Als je richting de Charente Marennes gaat vind je vele oesterbanken en zijn oesters ook een vaste prik op het menu.

Het weer: veel liefs uit Charente-Maritime

Dankzij de vele zonuren is Charente-Maritime aan de Atlantische Oceaan een favoriete bestemming voor een zonvakantie in Frankrijk. Het zeeklimaat zorgt voor droge zomers zonder neerslag en warme temperaturen van 26 graden. Heerlijk om van juni t/m september aan een van de vele stranden te liggen.

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Familie met oudere kinderen Overig reisgezelschap Familie met jonge kinderen

Op zoek naar meer inspiratie?
Op zoek naar meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie?

Tip van Eliza

Mijn tips en avonturen over Frankrijk kun je op mijn blog lezen.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur is vereist (vanaf 11 jaar) Als je Frankrijk binnenkomt, moet je "Declaration sur l’honneur" invullen. Reizen vanuit Nederland; Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt.

Reizigers vanuit België; Het is verplicht om het Passenger Locator-formulier 48 uur voor terugkeer naar België in te vullen.

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Je dient een negatieve PCR-test te kunnen overleggen bij aankomst in Frankrijk (vanaf 11 jaar)
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor reizigers naar NL: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur.  + Bij thuiskomst heb je een nieuwe Nederlandse gezondheidsverklaring nodig: hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je dit formulier het twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Bars
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Niet toegestaan
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open
Goed om te weten