Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Frankrijk
  3. Rhône
Rhône

Vakantie Rhône

Op vakantie in Rhône: reizen naar de Alpen

Het toppunt van Frankrijk zijn natuurlijk de Alpen, het bijzondere berggebied met overweldigende vergezichten. In de zomer ga ik hier graag op vakantie in Rhône, de heuvels hebben op mij een rustgevende uitwerken. Het wandelen door de natuur gaat hier nooit vervelen. Uitkijkend op een van de diepe kloven met een glinsterende rivier kan ik alleen maar denken: la vie est belle…

Kleinschalig hotels in Rhône

Tussen het bergachtige landschap liggen ze verscholen: gîtes! Authentieke vakantiehuizen typerend voor Frankrijk. Ook in Rhône heb ik deze vakantieadresjes gevonden. Liggend tussen de groene velden, uitkijkend op de heuvels. Aan het zwembad hoor je niets anders dan het geluid van de vogels. Rust en ruimte in overvloed.

Deze kleinschalige plekjes in Rhône hebben in de zomer maar een aantal plekjes beschikbaar voor een vakantie. Want wie wilt er nu niet een weekje doorbrengen in een regio vol historie, fijne wijnen en sprankelende meren? Zelf leg ik mijn plekje al vroeg vast, zodat ik met zekerheid mijn vakantie naar Rhône kan boeken. Ben je benieuwd wat ik nog meer in mijn aanbod heb, niet alleen in Frankrijk maar verder in Europa? Kijk dan eens naar mijn nieuwste ontdekkingen of pak op het laatste moment de koffers in met een last minutes naar Frankrijk.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Rhône

Voor de pittoreske dorpjes trek ik met mijn auto naar de Ardèche, rijdend door de hellingen ben ik hier op mijn gemak. Voor kunst & cultuur ga ik richting Rhônedal, waar ik opga in het oude leven van de Romeinen tussen de archeologische ontdekkingen in Charlieu. Ook in en rond Lyon is Romeins cultuurgoed. Mijn tip voor de wijnliefhebber is de wijnstreek Beaujolais. Maak hier een rondrit tussen de wijndorpjes zoals Fleuri, Moulin-à-Vent, Beaujeu, Brouilly en Chiroubles.

Culinaire reis door Rhône

Rhône is een gevarieerde vakantiebestemming, de één brengt zijn tijd in de bergen door terwijl de ander aan de rand van een meer tot rust komt. Het verbaasde mij dan ook niet dat de menukaart hier met een uurtje rijden al kan verschillen. Richting de bergen schuif ik aan bij de kaasfondue en geniet ik van raclette, richting de steden gaan ze voor groente, vis en kip. Ook de wijnkaart is een genot, van een dieprode Hermitage en de frisse Beaujolais.

Het weer: veel liefs uit Rhône

 Auvergne-Rhône-Alpes heeft een zeeklimaat. Zeker van juni t/m september is een vakantie in Rhône een fijne keuze, er is een aangename temperatuur en weinig neerslag. In augustus kan de temperatuur oplopen tot een heerlijke 26 graden.

Op zoek naar meer inspiratie?
Op zoek naar meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie?

Tip van Eliza

Mijn tips en avonturen over Frankrijk kun je op mijn blog lezen.