1. Home
  2. Frankrijk
  3. Tarn
Tarn

Vakantie Tarn

Op vakantie in Tarn: reizen naar de Pyreneeën

In de Zuid-Franse regio Occitanië ligt de streek Tarn verscholen, vernoemd naar de gelijknamige rivier. Historie, cultuur en natuur komen hier samen. Inmiddels heb ik hier op mijn vakantie in Tarn al veel van deze verborgen schatten mogen ervaren. Ik heb mij voorgenomen om iedere dag een andere activiteit te ondernemen en mijn goede vriend François stond al te trappelen van enthousiasme toen ik hem vertelde dat hij de programmeur van de reis mocht zijn. Wandelen, fietsen en kanotochten, alles waar een beetje beweging voor nodig was kwam op de lijst terecht. Gelukkig had hij weinig overtuiging nodig om ook de middeleeuwse dorpen te bewonderen. “Tout es possible Eliza!”

Kleinschalige adresjes in Tarn

Tijdens mijn rondreis door Tarn met François kwam ik bij toeval Nederlandse eigenaren tegen die het avontuur van een Bed and Breakfast in Frankrijk aan waren gegaan. Naast een aantal unieke vakantietips in Tarn waren ze ook zo gastvrij om mij een aantal nachtjes in hun ‘chambre d’hôtes’ te laten logeren. Iedere dag wakker worden met een Frans ontbijt, daar kon ik geen nee op zeggen! Midden in het groen genoten wij hier van de rust en ruimte.

Deze kleinschalige adresjes in Tarn deel ik maar al te graag ook met jou! De eigenaren hebben vaak maar een paar plekjes beschikbaar en zo kunnen zij hun gasten van de beste service voorzien. Gastvrijheid zit in hun bloed en ze hebben vaak de beste tips voor uitjes. In de zomer zijn deze plekjes zeer geliefd, dus weer er zeker snel bij om een vakantie naar Tarn te boeken. Mocht je verder willen snuffelen, kijk dan tussen tussen mijn nieuwste ontdekkingen of laat je verrassen met een last minutes naar Frankrijk.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Tarn

Het eerste wat op het programma van François stond was een kanotocht aan de De Gorges du Tarn. Deze indrukwekkende rivier heeft diepe dalen waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. Wandelen deden we rond meander van Ambialet, hier maakt de rivier Tarn een ietwat vreemde bocht in het landschap, waardoor er een schiereiland is ontstaan. De eerste stad die op de planning stond was Albi, de oude bisschopsstad met zijn prachtige Kathedraal Saint-Cécile. Maar ook in de dorpjes Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmiral, Monestières, Penne, Puycelsi, Brunique en Briatext heb ik mijn ogen uitgekeken en heerlijk geslenterd door de straatjes. Als er ergens wel iets te doen is, dan is dat op vakantie in Tarn. In een van de dorpen of steden is er wel een markt of festival om te bezoeken. ZO ook bij Lisle-sur-Tarn waar op het plein Place Paul Saissac de wekelijkse markt werd gehouden.

Culinaire reis door Tarn

De diversiteit aan gerechten in Tarn is enorm. Zo staat de zwarte truffel centraal in de gastronomie van de Midi-Pyreneeën. De fijnste smaaksensaties proef je hier in de omgeving van Cahors, waar er jaarlijks een groot truffelfeest gehouden wordt. Rond Cajarc enSaint-Cirq-Lapopie vind je vele saffraanvelden welke in oktober bloeien en dit kruid wordt vaak gebruikt in gerechten. In Lautrec liet François mij kennis maken met de roze knoflook, zeker het proberen waard! En dan zijn er nog de vele wijngaarden welke ook zijn uitgestippeld in verschillende wijnroutes, een waar genot.

Het weer: veel liefs uit Tarn

Voor een zonvakantie zit je goed in Tarn, met zijn zeeklimaat is het hier in de zomer van juni t/m september aangenaam warm en is er weinig neerslag. In augustus kunnen de temperaturen oplopen tot 26 graden, ideaal om nog genoeg te ondernemen.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels

Op zoek naar meer inspiratie?
Op zoek naar meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie?

Tip van Eliza

Mijn tips en avonturen over Frankrijk kun je op mijn blog lezen.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open