Costa de Lisboa

Portugal

Vakantie Costa de Lisboa

Het authentieke Portugal vind je zeker en vast aan de kust van Lissabon. Ik beleef hier telkens weer een bijzondere vakantie door het aangename klimaat en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Ik kom net van de Costa Verde en ben nu hier om nieuwe plaatsen te ontdekken. Wanneer ik Costa de Lisboa bezoek, wandel ik het liefste langs heldergroene parken en de prachtige unieke stranden. De authentieke huizen waar ik langsloop, brengen me meteen in vakantiesferen. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat deze charmante streek me nog meer te bieden heeft.

Meer over Costa de Lisboa

Bezienswaardigheden op vakantie aan de Costa de Lisboa

Een vakantie aan de kust van Lissabon is voor mij de zekerheid van een gezonde portie natuur, een uniek aanbod van culturele plaatsen en een rijk gamma aan overheerlijk eten. Ik ben nooit teleurgesteld wanneer ik de leuke authentieke vissersdorpjes bezoek. Zo heb je bijvoorbeeld het dorp Mafra waar ik het paleis bezoek. Een uniek staaltje architectuur. Zeker de moeite waard om te bezoeken en als je geluk hebt kan je vanaf de baai een prachtige zonsondergang meemaken. Wanneer ik hier door de straten wandel of gezellig een koffie ga drinken in één van de charmante barretjes, dan weerklinken de klanken van de authentieke fadomuziek hier. O ja en een dorp dat je zeker bezocht moet hebben is Sintra. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft een betoverend authentiek centrum.

Culinaire reizen door de Costa de Lisboa

Ik denk dat de gastvrijheid van de lokale bevolking deze regio zo uniek maakt. Overal waar ik heen reis aan de Costa de Lisboa, krijg ik heerlijk eten voorgeschoteld. Iedereen deelt met je. De lokale keuken laat zich kenmerken door voornamelijk uit vis. Deze is veelal vers gevangen van op één van de vele kleinschalige vissersboten. Wat ik hier ook regelmatig op het bord krijg, zijn slakken. Dit klinkt misschien wat speciaal, maar het is een lekkere, lokale delicatesse. En vergeet vooral de bacalhau ook niet. In elke streek waar ik kom, kan je wel een nieuwe recept ervan ontdekken. Tot slot bestel ik als hapje bij de koffie een typisch authentiek Portugees gebak ‘Pasteis de Nata. Als je dit niet hebt geproefd, heb je Portugal niet écht ervaren!

Zonnige groetjes van aan de unieke Costa de Lisboa!

In de zomermaanden zijn de temperaturen met zo’n 30 graden heel erg aangenaam. Doorsnee wordt het hier niet ondraagbaar warm door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de verkoelende zeebries die hier waait. De winters koelen wel wat af, dan is het hier zo’n 15 graden. Het is dan verstandig om een warme trui in te pakken. Dit in tegenstelling tot andere streken zoals de Algarve waar het hele jaar warm door is. Wanneer ik het zonnebaden even beu ben, ga ik één van de vele unieke parken bezoeken. Heerlijk om alle plantensoorten hier in volle bloei te zien staan in de zomer. Daarna is het tijd voor mijn volgende avontuur, op naar het charmante eiland Madeira!

close

De mooiste ontdekkingen in Costa de Lisboa

Ver weg van de massa