Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie agriturismo Puglia

Agriturismo in Puglia

Een boerderijvakantie met het strand dichtbij

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Agriturismo
  4. Puglia

Overnachten bij agriturismo in Puglia

Op ontdekkingstocht bij de boer

Toen ik met de auto door het zuiden van Italië reed, keek ik mijn ogen uit. Heuvel na heuvel, dal na dal; overal waar ik keek, zag ik wijngaarden. Eindelijk breng ik weer eens een bezoekje aan Puglia, door de locals ook wel Apulië genoemd. Het uitzicht op de wijngaarden hier vervelen nooit. Puglia is dan ook de grootste exportproducent van Italië op het gebied van wijn. Naast het ontdekken van alle wijnsoorten is er zoveel te zien en te beleven in deze Italiaanse streek. Wil je Apulië ervaren zoals de locals? Dan kun je het allerbeste verblijven bij een agriturismo in Puglia. Op deze landelijke adresjes ervaar je het authentieke en landelijke leven.

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een boerenbedrijf dat haar deuren heeft geopend voor gasten. In Puglia is dat vaak een wijnboerderij. Uniek aan slapen bij de boer in Puglia is de nabijheid van het strand. Zo ben ik het ene moment nog aan het helpen met de wijnoogst op de boerderij en ben ik even later aan het pootjebaden in de azuurblauwe zee. De veelzijdigheid van Puglia verveelt nooit. Puglia staat ook bekend om een wel heel bijzondere agriturismo: de trullo. Trulli zijn witte, kegelvormige huisjes die enkel in Puglia te vinden zijn. Ze zien er haast sprookjesachtig uit. Het dorpje Alberobello kent de meeste trulli; ongeveer 1000 stuks. Bij een aantal van mijn vakantieadresjes is het mogelijk om in een trullo te overnachten, dat is een unieke ervaring kan ik je vertellen!

Zie jij jezelf al zitten op één van deze bijzondere plekjes? Boek dan eenvoudig een vakantie bij mijn kleinschalige agriturismo in Puglia. Wees er snel bij, want ze zitten zo vol. Heb jij hulp nodig bij jouw keuze? Neem dan even contact op, ik ken deze streek op mijn duimpje en kan jou op weg helpen!

Ontdek mijn agriturismo in Italië weg van de massa

Zoek jij bijvoorbeeld een agriturismo met zwembad in Puglia? Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Culinair genieten op boerderijvakantie in Puglia

Ontdek het landelijke leven van deze streek

Of het nu gezellige appartementen zijn of knusse hotelkamers, mijn agriturismo in Puglia zijn boerderijen die verbouwd zijn om jou een optimaal vakantiegevoel te laten beleven. Een aantal van deze boeren heeft de landelijke levensstijl behouden en produceren dan ook nog zelf op het land. Als je geluk hebt bij een van deze rustieke agriturismo, hebben ze ook nog eens een restaurant geopend waar jij iedere avond culinair kunt genieten.

Maar geen zorgen, agriturismi zijn er in vele soorten en maten. Zo kan jij een romantische agriturismo tegen komen waar jij kan overnachten in een trulli. Of een luxe agriturismo in de vorm van een masseria waar jij op het ligbed bij het zwembad helemaal tot rust kan komen.

Mijn eigenaren staan in ieder geval altijd voor jou klaar om jou een onvergetelijke vakantie in Puglia te laten ervaren.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

 

Met eigen auto of huurauto naar de agriturismo in Apulië

Ontdek al rijdend het prachtige landschap

Hoe kun je beter het platteland van Puglia ontdekken dan met de auto? Als je goed zoekt, zijn er namelijk genoeg pittoreske dorpjes te vinden om een uitstapje naartoe te maken. Als jij verblijft bij een agriturismo in Puglia is het zeker fijn om een auto bij de hand te hebben. Deze kleinschalige adresjes liggen vaak afgelegen en weg van de massa. Voor de wandelaars heel fijn om de natuur te ontdekken, maar als jij iets wilt eten in een ander plaatsje is het handig om de eigen auto of de huurauto bij de hand te hebben.