Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie Zuid-Spanje

Vakantie Zuid-Spanje

Proef de cultuur

  1. Home
  2. Zuid-Spanje

Een tweede thuis op vakantie in Zuid-Spanje

Een gastvrij en warm welkom

Toen mijn goede vriendin Elena me laatst vroeg wat nu echt mijn favoriete vakantiebestemming is, kon ik natuurlijk niet kiezen. Ik heb zoveel mooie plekjes gezien in Europa... Maar Zuid-Spanje is toch wel één van de bestemmingen die heel hoog op mijn lijstje van favorieten staat!

Ik kwam al vaak in de Spaanse regio Andalusië en kan niet anders dan zeggen dat ik mijn hart eraan verloren heb. In Andalusië deed ik fantastische reiservaringen op, ontdekte ik heerlijke plekjes en ontmoette ik geweldig lieve mensen...

Wist je dat?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

 

Ontdek mijn adresjes in Zuid-Spanje

Van ruige natuur tot veelzijdige cultuur in Zuid-Spanje

Wist je dat ik in Zuid-Spanje de Caminito del Rey liep? Het is één van de mooiste ervaringen die ik opdeed in dit land! Deze wandeling gaat door de El Chorro-kloof en was jarenlang een uiterst gevaarlijke wandeling waar alleen waaghalzen zich aan waagden. Maar de afgelopen jaren is de route opgeknapt en toegankelijk gemaakt voor een breder publiek. Hoewel dat niet wegneemt dat het alsnog ontzettend spannend is op sommige stukken... Ik schreef er al eens een uitgebreid verslag over.

Diezelfde week viel ik niet alleen voor de natuur van Zuid-Spanje, ook de cultuur liet een fantastische indruk op me achter. In de schitterende witte stadjes slenterde ik door smalle straten, at lekkerder dan ooit tevoren op verschillende typisch Spaanse terrasjes en ontmoette lieve Spanjaarden die ik inmiddels tot vrienden heb omgedoopt. Oftewel: een vakantie naar Zuid-Spanje is geweldig!

Gastvrij en uniek Andalusië

“Neem een glaasje gazpacho” zei Pilar me. Ik was net aangekomen op haar kleinschalige finca, met zicht over de bergen van de Sierra Nevada. De typisch Andalusische koude soep koelde me meteen af. En was vooral heerlijk. “Installeer je rustig,” voegde Pilar eraan toe. “Daarna neem ik je mee naar het strand. We gaan er vers gevangen inktvis met citroen eten voor lunch.” Met een glimlach op mijn gezicht was ik klaar voor mijn vakantie in Zuid-Spanje.

Ontdek mooie plekjes op vakantie in Zuid-Spanje

Andalusië heeft bij mij een speciaal plekje in mijn hart. De regio is temperamentvol en gastvrij. Ik kom er graag elk jaar terug voor een vakantie in Zuid-Spanje. Dan trek ik de bergen in, naar de gezellige witte dorpjes. Gezinnen verzamelen er op de pleintjes onder de sinaasappelbomen om verkoelende witte wijn en sangria te drinken. Of ik ga ontspannen op de stranden van de Costa de la Luz of de Costa del Sol. Een vakantie in Zuid-Spanje is dan ook superdivers!

Tijdens mijn rondritten op vakantie in Zuid-Spanje ontdekte ik al veel unieke plekjes. Die deel ik hieronder graag met jou. De eigenaars stellen met trots hun prachtige finca’s, unieke cortijo’s of luxueuze posada’s open. Het zijn kleinschalige adresjes, weg van de grote massa. Zoals de finca bij mijn vriendin Pilar, een uniek adresje dat als een tweede thuis aanvoelt!