Omruilservice voor jouw vakantie

Eenvoudig jouw vakantie omboeken

 1. Home
 2. Corona
 3. Flexibele omruilgarantie

Omruilservice voor jouw vakantie

Boek bij twijfel jouw geboekte zonvakantie gratis om

Heb jij een zomervakantie geboekt bij Eliza was here? Dan kan jij voor de meeste bestemmingen jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook! 

Wij snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en wij willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Eliza was here de mogelijkheid om jouw vakantie om te ruilen naar een ander moment of andere bestemming naar keuze.

Hoe het werkt en om welke bestemmingen het gaat lees je hieronder. 

Standaard flexibele omruilservice (omruilen tot 6 weken voor vertrek)

 • Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Eliza
 • Standaard inbegrepen bij het maken van een boeking bij Eliza was here*
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website

Extra flexibele omruilservice (omruilen tot 2 weken voor vertrek)

 • Tot 2 weken voor vertrek omboeken via Mijn Eliza
 • Vanaf 15 september 2020 bij te boeken voor €40,- per persoon tijdens het boekingsproces van Eliza was here*
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website

*Uitgezondere bestemmingen voor de flexibele omruilservice zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal, Catalonië en Alicante. Dit geldt ook voor de bestemming Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 1/11/2020 en 31/03/2021.

Meer details over de voorwaarden van deze twee omruilservices vind je onderaan deze pagina.

Wat zijn de voorwaarden van de omruilservice?

Hier moet jij rekening mee houden

Standaard flexibele omruilservice

Omruilen kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor vliegvakanties.

Extra flexibele omruilservice

Omruilen kan tot 2 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor vliegvakanties.

De voorwaarden van de omruilservice van Eliza was here

 • De omruilservice betekent dat, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, jouw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Uitgezondere bestemmingen voor zowel de omruilservice zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal, Catalonië en Alicante. Dit geldt ook voor de bestemming Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 1/11/2020 en 31/03/2021.
 • Jij kan het omruilen eenmalig toepassen.
 • Omruilen kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor vliegvakanties.
 • Omboeken is alleen mogelijk naar vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar zijn.
 • Jij betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als jouw nieuwe boeking duurder is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan betaal jij het verschil aan ons bij. Als jouw nieuwe boeking goedkoper is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en bij ons aan te geven dat jij jouw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn, kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Eliza was here dan krijg jij het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Jij ontvangt jouw voucher kort na de nieuwe boeking per e-mail.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als jij zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als jij gebruik maakt van de omruilservice, accepteer jij de ontvangst van de omruilvoucher en vervalt daarmee jouw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Eliza was here. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Eliza was here en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Eliza was here daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Eliza was here bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden

Indien jij gebruik hebt gemaakt van de omruilservice en jouw nieuwe vakantie is goedkoper uitgevallen dan jour oude vakantie, ontvang jij de omruilvocuher zoals hierboven beschreven in de voorwaarden van de omruilservice. Jij krijgt de Eliza was here omruilvoucher, omdat jij de vakantie, die jij hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here), vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kan jij een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien jij geen passende vakantie kan vinden, zullen wij het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan jou terugbetalen.

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code die per e-mail aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verstuurd. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld. De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group GmbH. Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Eliza was here en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking. In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en jij daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Eliza was here dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat jij ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.