Flexibele omruilgarantie

Zelf eenvoudig jouw vakantie omboeken

 1. Home
 2. Corona
 3. Flexibele omruilgarantie

Flexibel en gratis omruilen

Boek bij twijfel zelf jouw geboekte zonvakantie gratis om via Mijn Eliza

Heb jij een zomervakantie geboekt bij Eliza was here? Dan kan jij jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook!

Wij snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en wij willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Eliza was here tijdelijk de mogelijkheid om jouw vakantie flexibel om te ruilen naar een ander moment of andere bestemming naar keuze, die op dat moment online staat. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe jij jouw vakantie kan omboeken via Mijn Eliza.

Flexibele omruilgarantie voor vakanties geboekt t/m 9 juli 2020

De flexibele omruilgarantie is in het leven geroepen vanwege de onvoorziene omstandigheden die Covid-19 met zich mee bracht.

 • Tot 14 dagen voor vertrek gratis omboeken
 • Geldig tot en met 31 augustus 2020. Daarna geldt de standaard omruilgarantie.
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

Heb jij bijvoorbeeld een vakantie geboekt met vertrek op 20 september, dan kan jij tot 31 augustus wachten met omboeken / wachten of jouw vakantie door ons wordt geannuleerd (jij ontvangt dan een voucher), of jij kan nu direct al omboeken naar een vertrekdatum / bestemming naar keuze.

Standaard omruilgarantie voor vakanties geboekt vanaf 10 juli 2020

 • Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

Heb jij bijvoorbeeld op 10 juli een vakantie geboekt met vertrek op 15 oktober, dan kan jij tot 3 september wachten met omboeken / wachten of jouw vakantie door ons wordt geannuleerd (jij ontvangt dan een voucher), of jij kan nu direct al omboeken naar een vertrekdatum / bestemming naar keuze.

De voorwaarden van de omruilgaranties vind jij onderaan deze pagina.

 • Kleinschalig & weg van de massa
 • Flexibele omruilgarantie
 • Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving
 • Financiële zekerheid via SGR
 • Altijd verzekerd van repatriëring

Hoe werkt de omruilgarantie?

Zo boek jij zelf jouw vakantie om via Mijn Eliza

Graag leggen wij jou hieronder stapsgewijs uit hoe jij zelf jouw vakantie tot twee voor vertrek kan omboeken.

 1. Log in op Mijn Eliza.
 2. Klik op de huidige boeking die jij wilt omboeken.
 3. In het overzicht van deze huidige boeking klik je rechtsboven op de button ‘Boek jouw vakantie om’.
 4. Er opent een pop-up. Jij kan vervolgens kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een andere accommodatie. Geef jouw keuze aan via de knoppen.
 5. Jij wordt geleid naar de accommodatie (zelfde accommodatie) of de Zoek & Boek (andere accommodatie), hier ga jij weer naar de prjistabel om een vakantie te boeken. Kies de vakantie die jij wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken.
  Let op: jij kan alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die jouw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen wij niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als jij gebruik wilt maken van het omboeken.
 6. Selecteer in boekingsstap 1 de vakantie die jij wilt omboeken en vul de rest van de boekingsstap in.
  Let op: je moet de boeking echt selecteren om deze te annuleren, anders blijft deze oude boeking actief actief.
 7. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.
 8. Zodra jij de nieuwe boeking hebt afgerond, zal jouw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs jouw Mijn Eliza pagina of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.
  Let op: indien jouw nieuwe boeking goedkoper uitvalt dan de oude boeking, ontvang jij een Omruil-voucher voor dit bedrag.
 9. Jij ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten laten volgen er meer mails, waaronder de mail waarin jouw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat jij alle e-mails hebt ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt jouw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Jouw omgeboekte (geannuleerde vakantie) wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. Jij ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van.

 • Is jouw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die jij omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kan jij gebruiken voor het bijboeken van extra’s of een andere vakantie. De voucher met daarom op het resterende bedrag ontvang jij per e-mail.
 • Is jouw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoef jij niks meer te doen.
 • Is jouw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die jij omboekt? Dan dien jij het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

Heb jij eerder al contact gehad met ons over het omboeken van jouw vakantie? Als jouw vertrekdatum inmiddels binnen 14 dagen voor vertrek is, nemen wij contact met je op. Als jouw vertrekdatum nog buiten de 14 dagen voor vertrek is, vervalt jouw ingezonden formulier en kun jij deze zelf omboeken.

Wat zijn de voorwaarden van de omruilgarantie?

Hier moet jij rekening mee houden

Lees hier de voorwaarden van de omruilgarantie van Eliza was here.

 • Flexibel omruilen betekent dat, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, jouw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Uitgezondere bestemmingen voor zowel de flexibele als de standaard omruilgarantie zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal, Catalonië en Alicante. Dit geldt ook voor de bestemming Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 1/11/2020 en 31/03/2021.
 • Jij kan het flexibel omruilen eenmalig toepassen.
 • Flexibel omruilen (boekingen gemaakt t/m 9 juli 2020) kan vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, tot 14 dagen voor vertrek worden ingeroepen, tot en met 31 augustus 2020 en is alleen geldig voor vliegvakanties.
 • Standaard omruilen (boekingen gemaakt v.a. 10 juli 2020) kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor vliegvakanties.
 • (Flexibel) omboeken is alleen mogelijk naar vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar zijn.
 • Jij betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als jouw nieuwe boeking duurder is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan betaal jij het verschil aan ons bij. Als jouw nieuwe boeking goedkoper is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie flexibel omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Flexibel omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat jij jouw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd.
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van flexibel omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het flexibel omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Eliza was here dan krijg jij het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Jij ontvangt jouw voucher kort na de nieuwe boeking per e-mail.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als jij zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als jij gebruik maakt van de flexibel omruilservice, accepteer jij de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee jouw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Eliza was here. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Eliza was here en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Eliza was here daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Eliza was here bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden

Indien jij gebruik hebt gemaakt van de omruilgarantie en jouw nieuwe vakantie is goedkoper uitgevallen dan jour oude vakantie, ontvang jij de omruilvocuher zoals hierboven beschreven in de voorwaarden van de omruilgarantie. Jij krijgt de Eliza was here omruilvoucher, omdat jij de vakantie, die jij hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here), vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kan jij een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien jij geen passende vakantie kan vinden, zullen wij het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan jou terugbetalen.

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code die per e-mail aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verstuurd. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld. De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group GmbH. Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Eliza was here en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking. In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en jij daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Eliza was here dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat jij ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.