Omruilgarantie voor jouw vakantie

 1. Home
 2. Corona
 3. Flexibele omruilgarantie

Omruilgarantie

Mogelijkheid om jouw vakantie om te boeken

Onbezorgd boeken kan met onze omruilgarantie. Voor de meeste bestemmingen is het mogelijk jouw vakantie tot 6 weken voor vertrek gratis om te boeken om welke reden dan ook! Let op, je kunt ook extra flexibiliteit toevoegen door te kiezen voor onze premium omruilgarantie in stap 1 van het boekingsproces. Tegen betaling van €20,- pp is het mogelijk tot 2 weken voor vertrek om te boeken.

Standaard omruilgarantie - Omruilen tot 6 weken voor vertrek

Gratis. Standaard als service bij Eliza was here inbegrepen.
✔ Tot 6 weken voor vertrek omboeken via jouw account 'Mijn Eliza'.
✔ Geldig op de meeste bestemmingen. Uitgezonderd zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Sicilië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal. Dit geldt ook voor Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 01/11/2021 en 31/03/2022.
✔ Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
✔ Het standaard omruilen kun je eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie - Omruilen tot 2 weken voor vertrek

✔ €20,- p.p. Bij te boeken in stap 1 van boekingsproces of tot 14 dagen nadat je een boeking hebt gemaakt.
✔ Tot 2 weken voor vertrek omboeken via jouw account 'Mijn Eliza'
✔ Geldig op de meeste bestemmingen. Uitgezonderd zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Sicilië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal. Dit geldt ook voor Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 01/11/2021 en 31/03/2022.
✔ Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
✔ Met de premium upgrade kun je tweemaal toepassen.

Meer details over de voorwaarden van deze twee omruilgaranties vind je onderaan deze pagina. Bekijk ook de andere voordelen van het Eliza Veilig&Zeker pakket. Altijd boeken en reizen zonder zorgen.

Zo boek jij zelf jouw vakantie om via Mijn Eliza

Eenvoudig zelf aan de slag

Graag leggen wij jou hieronder stapsgewijs uit hoe jij zelf jouw vakantie tot twee voor vertrek kan omboeken.

 1. Log in op Mijn Eliza.
 2. Ga naar de boeking die je wilt omruilen en klik op de button ‘Boek jouw vakantie om’.
 3. Je kan kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef jouw keuze aan via de knoppen.
 4. Kies de vakantie die je wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: je kan alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die jouw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als je gebruik wilt maken van het omruilen.
 5. Selecteer in boekingsstap 1 jouw huidige boeking die je wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in.
 6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.
 7. Zodra je de nieuwe boeking hebt afgerond, zal jouw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs jouw Mijn Eliza pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.
 8. Je ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten laten volgen er meer mails, waaronder de mail waarin jouw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat jij alle e-mails hebt ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt jouw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Jouw omgeboekte (geannuleerde vakantie) wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. Jij ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van.

 • Is jouw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die jij omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kan jij gebruiken voor het bijboeken van extra’s of een andere vakantie. De voucher met daarom op het resterende bedrag staat dan klaar in jouw Mijn Eliza account.
 • Is jouw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoef jij niks meer te doen.
 • Is jouw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die jij omboekt? Dan dien jij het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

Wat zijn de voorwaarden van de omruilgaranties?

Hier moet jij rekening mee houden

Bestemmingen die uitgezonderd zijn

 • Uitgezondere bestemmingen voor zowel de standaard als de premium omruilgarantie zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Sicilië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal. Dit geldt ook voor de bestemming Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 1/11/2021 en 31/03/2022..

De voorwaarden van de omruilgarantie van Eliza was here

 • De omruilservice betekent dat, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, jouw vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis (met dezelfde onderdelen zoals vlucht, accommodatie en huurauto) met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Uitgezondere bestemmingen voor zowel de standard als premium omruilgarantie zijn: Toscane, Umbrië, Lazio, Sardinië, Sicilië, Puglia, Costa de Lisboa, Noord-Portugal. Dit geldt ook voor de bestemming Cyprus wanneer jouw vakantie een reisperiode heeft tussen 1/11/2021 en 31/03/2022.
 • Omruilen van een vliegvakantie naar een autovakantie is niet mobelijk en kan enkel via de normale manier van annulering met al dan niet geldende annuleringskosten. Doe dit door een mail te sturen naar info@elizawashere.be.
 • De standaard omruilgarantie kan tot 6 weken voor vertrek eenmalig worden gebruikt. Dit kan via het eigen Mijn Eliza account. Alleen geldig bij vliegvakanties.
 • De premium omruilgarantie kan tot 2 weken voor vertrek twee keer worden gebruikt (mits aangeschaft na 14-9-2020). Dit kan de eerste keer door gebruik te maken via het eigen Mijn Eliza account. De tweede keer dient contact opgenomen te worden met info@elizawashere.be. Alleen geldig voor vliegvakanties. 
 • De premium omruilgarantie kan tijdens het boeken worden toegevoegd aan de boeking of tot 14 dagen naderhand worden bijgeboekt. 
 • Omboeken is alleen mogelijk naar vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar zijn.
 • Jij betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als jouw nieuwe boeking duurder is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan betaal jij het verschil aan ons bij. Als jouw nieuwe boeking goedkoper is dan jouw oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en bij ons aan te geven dat jij jouw huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn, kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Eliza was here dan krijg jij het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Jouw voucher staat kort na de nieuwe boeking klaar in jouw Mijn Eliza account.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als jij zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als jij gebruik maakt van de omruilservice, accepteer jij de ontvangst van de omruilvoucher en vervalt daarmee jouw recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Eliza was here. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Eliza was here en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Eliza was here behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Eliza was here daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Eliza was here bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden

Indien jij gebruik hebt gemaakt van de omruilservice en jouw nieuwe vakantie is goedkoper uitgevallen dan jour oude vakantie, ontvang jij de omruilvocuher zoals hierboven beschreven in de voorwaarden van de omruilservice. Jij krijgt de Eliza was here omruilvoucher, omdat jij de vakantie, die jij hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH (‘Eliza was here), vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kan jij een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien jij geen passende vakantie kan vinden, zullen wij het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan jou terugbetalen.

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verleend. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld. De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group GmbH. Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Eliza was here en de ABTO Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking. In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en jij daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Eliza was here dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga jij akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat jij ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.