Altijd veilig terug naar huis

  1. Home
  2. Corona
  3. Repatriering

Veilig terug van vakantie met onze repatriëringsgarantie

Wij zorgen dat jij veilig thuis komt

De veiligheid van onze gasten is onze hoogste prioriteit. Als jij een vakantie inclusief vlucht bij ons boekt, word jouw reis automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens jouw vakantie van positief naar negatief wijzigen, zorgen wij voor een veilige terugreis naar huis.

Tijdens de recente Covid-19-uitbraak werden veel vakanties zowel geannuleerd als onderbroken. Onze gasten die een pakketreis bij ons hadden geboekt, moesten onverhoopt weer terug naar huis. Wij hebben ervoor gezorgd dat onze gasten veilig en zonder extra kosten naar huis zijn teruggekeerd. Wanneer jij een pakketreis bij ons boekt, dan geldt altijd onze repatriëringsgarantie voor jou! Als er iets verandert terwijl jij op reis bent, beloven wij jou veilig en wel naar huis te brengen.

Wij bespreken samen de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op jouw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen wij dat. Mocht jij de vakantie in alle veiligheid voort kunnen zetten, helpen wij jou hier uiteraard ook graag mee.

Met onze repatriëringsgarantie en de andere garanties van Eliza Veilig&Zeker kun jij onbezorgd op vakantie.

Hoe werkt repatriëring?

Voorwaarden van de repatriëringsgarantie

Van Eliza was here

• De repatriëringsgarantie houdt in dat Eliza was here een alternatieve terugvlucht of busreis regelt als jij niet meer met jouw oorspronkelijk geplande vlucht kan terugkeren. Eliza was here brengt geen extra kosten in rekening voor de nieuwe vlucht of busreis.

• Naast de wettelijke verplichting om repatriëring en hulp en bijstand te verlenen, is deze garantie ook van toepassing op persoonlijke corona-gerelateerde omstandigheden die normaal voor jouw eigen rekening zijn, terwijl jouw vakantie normaal kan worden uitgevoerd. b.v. als jij ziek wordt en niet kunt terugkeren vanwege Covid-19 symptomen of als je onverwacht in quarantaine wordt geplaatst.

• De kosten voor een langer verblijf, medische kosten of andere extra kosten worden niet vergoed door Eliza was here. Behalve wanneer deze kosten het gevolg zijn van onvermijdelijke en buitengewone omstandigheden die ervoor zorgen dat de reiziger niet op tijd kan terugkeren naar de plaats van vertrek (vergoeding van max. 3 nachten). Dit geldt niet voor de kosten van autohuur en verzorging. Kijk daarom wat jouw verzekering dekt.

• Je moet een pakketreis hebben geboekt bij een van de merken van Sunweb Group GmbH, inclusief een vlucht om recht te hebben op onze repatriëringsgarantie.

• De nieuwe ontwikkelingen ter plaatse moeten verband houden met Covid-19 (of maatregelen die ertegen zijn genomen) die niet bestonden op het moment van jouw vertrek.

• De data waarop de repatriëring zal plaatsvinden, worden gecommuniceerd via Eliza was here.

• De repatriëring vindt plaats in overleg. Jij kunt geen specifieke tijd aanvragen. Maar wij houden rekening met jouw voorkeur.

• Jij dient onze instructies en die van de (lokale) autoriteiten op te volgen. Het is mogelijk dat de terugreis pas na enige tijd kan plaatsvinden.

• Uiteindelijk zul jij de door ons aangedragen oplossing moeten accepteren; er is beperkte ruimte voor maatwerk of persoonlijke wensen. Het kan voorkomen dat jij van of naar een andere luchthaven vliegt en eventueel met een andere luchtvaartmaatschappij.

• Het is mogelijk dat een reisgezelschap op verschillende vluchten naar huis wordt gebracht.

• Het is mogelijk dat een reisgezelschap op verschillende vluchten naar huis wordt gebracht.

• De garantie is niet van toepassing bij overlijden. Dit moet worden geregeld via een reisverzekering en / of het ministerie en de lokale autoriteiten.

• Het is de verantwoordelijkheid van de gast als hij / zij de repatriëringsvlucht mist. Eliza was here betaalt jou niet terug als jij jouw repatriëringsvlucht mist.

• De garantie geldt voor alle vakanties inclusief vlucht.

• De voorwaarden van de garantie kunnen worden aangepast aan de ontwikkelingen in de reisbranche. Eliza was here heeft het recht om de garantie op elk moment te stoppen en / of te wijzigen. Controleer daarom altijd de geldende voorwaarden op het moment van boeking.