Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Cyprus
  3. Cyprus
Cyprus

Vakantie Cyprus

Op vakantie naar Cyprus: ontdek dit Mediterrane eiland

Cyprus is voor mij een speciaal eiland dat iedere keer verrast. Het Grieks-Turkse eiland heeft het kruispunt van Europa en Azië als bijnaam. Door de ligging dicht bij het Midden-Oosten zou je denken dat het bij Azië hoort, maar officieel valt het onder Europa. Logisch dat je hier ook een mix van culturen vindt: van de Grieks aandoende stad Pafos tot de markt van het dorpje Peyia waar je tal van kruiden en specerijen met een Aziatisch tintje koopt. Ook de mooiste strandjes, omgeven door pijnbomen, vind je volop op Cyprus. Handig: als je een vliegvakantie bij mij boekt, is een huurauto inbegrepen. Ga je mee naar dit bijzondere eiland?

Fijne adresjes voor je vakantie op Cyprus

Van een appartement aan de kust met uitzicht op de eindeloze zee tot een verblijf in een authentiek landhuis: het kan allemaal tijdens een vakantie op Cyprus. Voor een reis met de familie of een groep vrienden is een villa ideaal. Zo heeft iedereen de ruimte. Vaak zit er een (privé)zwembad bij: heerlijk om af en toe een verfrissende duik in te nemen. Wil je een zonvakantie naar Cyprus boeken? Op dit Mediterrane eiland heb je de keuze uit meerdere kleinschalige vakantieadresjes. Wel zo knus, ook als je een romantische reis met je lief zoekt. Meer vakanties bekijken? Speur dan eens tussen mijn nieuwste ontdekkingen of ga erop uit met een last minute vakantie, naar Cyprus?

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Naar Cyprus voor je vakantie? Neem deze tips mee

Als ik op vakantie ben op Cyprus, valt meteen op hoeveel cultuur je op dit eiland hebt. Zo vind je verspreid over Cyprus unieke opgravingen, forten en kastelen. Wat denk je van de koningsgraven bij Pafos, het Romeinse theater bij Kourion of het archeologische park Kato Pafos? In de lente is het genieten als overal op het eiland roze bloemen bloeien. Bij het beschermde strandje Lara Beach zie je zelf - op gepaste afstand natuurlijk - hoe de zeeschildpadden hun eieren leggen. Toe aan rust? Op één van de mooiste strandjes is het goed toeven. Heerlijk eten doe je tijdens je vakantie op Cyprus zeker ook. Deze tips brengen je naar de lekkerste eettentjes , waar je smult van verse visgerechten of een maaltijd met (zoete aardappel) of  (bulgur). Het diner sluit je af met , de lokale dessertwijn. Sta jij ook te popelen om al die lekkernijen te proeven?

Het zomerse weer op Cyprus

Voor aangenaam, zonnig weer is Cyprus een meer dan fijne bestemming voor je vakantie. Het eiland kent een mild klimaat in het voor- en naseizoen, met temperaturen rond de 20 tot 25 graden. De zomers zijn lang en warm (vaak meer dan 30 graden). Omdat Cyprus in die periode één van de meest zonzekere eilanden van Europa is (net als Gran Canaria  en Tenerife), ga ik er graag heen voor een strandvakantie. In de winter is het vaak te fris om op het strand te liggen, maar met temperaturen rond de vijftien graden is het alsnog een aanrader voor een ontspannen winterzonvakantie . Fijn om te weten: ook last minute naar Cyprus kan goed, ook dan vind je nog fijne verblijfjes. Waar ga jij naartoe deze zomer? De Cyprioten ontvangen je met open armen.

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
16ºC
18ºC
19ºC
21ºC
26ºC
29ºC
34ºC
32ºC
30ºC
27ºC
22ºC
18ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
10ºC
11ºC
16ºC
19ºC
23ºC
22ºC
20ºC
16ºC
12ºC
11ºC