Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Bed and Breakfast Frankrijk B&B

Bed and Breakfast in Frankrijk

Iedere dag Frans ontbijt

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast
  4. Frankrijk

Bourgondische vakantie bij een Bed & Breakfast in Frankrijk

La vie est belle

Croissants in overvloed. Een grote kop koffie. Baguette met confituur. Dat moet een Bed & Breakfast in Frankrijk zijn waar ik mij nu bevind. Ik ben de dag hier goed begonnen en werd verwend met allerlei Franse lekkernijen. Vooral de grote kop koffie deed mij goed. Deze traditie van de Fransen moet ik misschien maar voortzetten. De eigenaresse van mijn B&B vertelde mij dat de Fransen hun hun eerste kopje van de dag het liefst met veel melk beginnen. Hoe later op de dag, hoe minder melk ze in hun koffie doen. Van dit soort weetjes kan ik genieten en ik betrap mezelf erop dat ik deze gewoontes op vakantie zomaar over kan nemen. Kennelijk dopen ze soms ook hun baguette in de koffie. Of ik me daar aan ga wagen weet ik niet. Voor nu geniet ik nog even van mijn ontbijt met uitzicht op de wijngaarden. Oh... La douce France!

Wat is een B&B?

Een Bed & Breakfast, ook wel een B&B of chambre d’hôte genoemd, is een vakantieadresje met kleinschalig karakter waar je iedere ochtend kunt ontbijten. In Frankrijk betekent dat natuurlijk een croissant en baguette bij het ontbijt, maar de eigenaren van mijn Bed & Breakfast vullen dit vaak aan met chocoladebroodjes, yoghurt en vers fruit. Deze adresjes zijn vaak landelijk gelegen; op het platteland, midden in de bossen of tussen de wijngaarden. Rustig is het er in ieder geval!

Chambre d’hôtes in Zuid-Frankrijk

Als het ergens in de zomer fijn is om op vakantie te gaan, dan is het het zuiden van Frankrijk wel. Met een warm zonnetje aan de hemel is het van Provence tot Tarn en Charente-Maritime genieten bij een Bed & Breakfast. In de zomer is het rond de 26 graden, perfect om nog genoeg te ondernemen. Verdwalen in de natuur, met de voeten in de zee of een knus Frans dorpje opzoeken. Om de verkoeling op te zoeken, trek ik terug bij mijn Bed & Breakfast met zwembad in Frankrijk. Als ik de eigenaar vertel over mijn avonturen van de dag, geeft ze me meteen tips voor de volgende dag. Hoe leuk is dat? Als jij dit ook wel ziet zitten, kun je hieronder eenvoudig jouw vakantie boeken bij een kleinschalige B&B in Zuid-Frankrijk. Wees er op tijd bij om jouw plekje vast te leggen, voor jet het weet zit een adresje vol. Wil jij advies over een plaats of regio? Je mag altijd even contact opnemen en dan zoeken we samen.

Ontdek mijn Franse B&B weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Nederlandse eigenaren van Bed and Breakfast in Frankrijk

Tussen de Nederlandse en Franse locals

Het blijft toch altijd en verrassing als ik tussen al het Frans een keer een Nederlands woord voorbij hoor komen. Ik kijk altijd nieuwsgierig om mij heen of ik kan zien waar het vandaan komt. Of het ontdekkingsreizigers zijn, net als ik, die op zoek zijn naar de verborgen pareltjes om te bezoeken. Vaak is dit het geval, maar ik heb ook al het geluk gehad om de echte avonturiers te treffen. Zij hebben hun koffers definitief gepakt en zijn naar het buitenland getrokken.

Ook in Frankrijk ontmoette ik Nederlandse eigenaren van een Bed and Breakfast. Op een marktje in Tarn liep ik ze tegen het lijf en we begonnen meteen honderduit te praten. Voor ik het wist, werd ik uitgenodigd om mee te komen naar hun B&B en een hapje mee te eten. Het was zo'n leuke avond, dat ik ik er nog vaak aan terug denk. Dat zijn de echte geluksmomentjes van het bourgondische, Franse leven.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease