Gran Canaria

Spanje

Vakantie Gran Canaria

De diversiteit van Gran Canaria is uniek in Spanje. Ik ben op nog geen enkele andere plek geweest waar het landschap zo gevarieerd is. Er zijn hier hoge bergen, uitgestrekte woestijnen, lange stranden en prachtige natuurgebieden. Een vakantie op Gran Canaria is dan een garantie op een unieke ervaring. Ik hou ervan om gewoon te beginnen wandelen, niet wetend waar ik uitkom en steeds weer nieuwe plaatsen en mensen te leren kennen.

Meer over Gran Canaria

Bezienswaardigheden op vakantie op Gran Canaria

Wanneer ik op Gran Canaria op ontdekkingstocht vertrek, kom ik steeds weer uit bij unieke onontdekte plekjes. Zo stuit ik vandaag op het authentieke dorpje Gáldar. Al wandelend langs de charmante huizen en kronkelende straatjes, kom ik uit op een patio. Hier zijn enkele gezellige tapasbars en winkels die unieke, lokale producten verkopen. Maar bovenal wandel ik tijdens een vakantie op Gran Canaria het liefst langs de parelwitte zandstranden. Of pak ik mijn camera en ga ik op ontdekking naar unieke landschappen om prachtige natuurfoto’s te schieten.

Culinaire reizen door Gran Canaria

Ik, als ware visliefhebber, kan tijdens mijn reis door Gran Canaria mijn hart ophalen. Ik bestel geregeld vis in een van de charmante visrestaurants. De lokale bewoners leven hier nog behoorlijk van de visvangst, net als op andere eilanden zoals Mallorca en Tenerife. Doorgaans ga ik gewoon voor een lekker gegrilde vis, maar vandaag wil ik eens iets anders proberen. Ik bestel vieja sancochada, een braadpan met verschillende vis. En ik word niet teleurgesteld, dit is werkelijk een overheerlijke maaltijd. Deze stoofschotel is een echte aanrader en met een lekker authentiek wijntje van Gran Canaria erbij, kan mijn dag nu al niet meer stuk!

Zonnige groetjes van op het unieke Gran Canaria!

Gran Canaria vind ik een ideale bestemming het hele jaar door. De zomers zijn er warm en droog en in de winter daalt de temperatuur maar ietsjes onder de 20 graden. Veel regen valt er niet, maar een trui meenemen is zeker handig voor de frisse avonduren. Maar wel genoeg om de natuur van de nodige hoeveelheid water te voorzien. Vooral in het Noorden waar de bergen de wolken tegenhouden.

Autorijden op Gran Canaria

De bergen op Gran Canaria zorgen soms voor uitdagende autoritten. Uitgezonderd de twee snelwegen GC1 en GC2 zijn de wegen af en toe steil en smal en is extra oplettendheid geboden. De wegen zijn beveiligd met vangrails.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen, tegen een meerprijs, kan je de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op Gran Canaria

Ver weg van de massa